Vi se pare funny treaba aia cu cosmogonia, nu? Da?

Aţi văzut cu toţii clipul ăsta, da? V-aţi râs? V-aţi distrat cu ciobanul Frigda şi Eroul Civilizator Gramofonul? Da?

(via Fulgerică)

Soacră-mea citeşte frecvent “Revista Fenomenelor Paranormale”, “ParaMetempsihpoza Azi” şi “Spiritualitate şi Ezoterism”. Nu ratează nici o ediţie din Formula As (posibil cel mai cuminte magazin din colecţia ei) şi este abonată la orice publicaţie cu steluţe, planete şi piramide pe copertă.

Cumnatu-meu ştie exact de ce fac oamenii cancer, ştie cum se cheamă rasa extraterestră care ne-a civilizat planeta înainte ca noi să fim răi, îţi poate vorbi ore în şir fără să clipească despre al treilea ochi, despre chakrele dominante, zodiacul groenlandez şi despre a cincea dimensiune, cea din Groapa Marianelor (care comunică cu Triunghiul Bermudelor printr-un tunel submarin secret). Recomandă tuturor cristale curative rare din Tibet, propovăduieşte supremaţia dacilor cosmici asupra oricărei alte civilizaţii pământene şi este convins că România s-ar dezvolta de ar rupe; dar nu ne lasă ceilalţi (mă străduiesc din greu să nu folosesc cuvântul “şerpilienii”, şi aproape că-mi iese). Illuminati, soţia lui Iisus, secretele Vaticanului, Iulia Haşdeu, piramide, ziggurate, Teotihuacan, viracochas, zăpada care arde.

Când taică-meu a fost bolnav, o legiune de vrăjitoare şi descântătoare s-au perindat pe la căpătâiul său; mama e şi acum convinsă că “au ajutat şi ele şi i-au făcut bine; nu chiar cât doctorii, dar au ajutat!!!!”.

Eu am făcut Yoga. Vreo trei luni. În secta lui Bivolaru. Aveam 16 ani. Nu am băut încă pişu, dar nu se ştie niciodată când mă pierd pe o plută în Atlantic. Şi am păstrat vreo 7 ani o colecţie de tăieturi din ziare cu fenomene paranormale lăsată moştenire de unul din prietenii mei saşi plecaţi în Germania, în epoca pre-google. Posibil să o mai am şi acum.

Nu se termină aici: n-a trecut săptămâna de când nevastă-mea a dat iama într-un seminar secret ocult de uleiuri esenţiale şi a venit înapoi cu o cutie de sticluţe cu esenţe de pătlăgică roşie, rădăcină de stejar antarctic şi dinţi de dragon coreean (un chilipir: 60 lei/bucata), care vindecă orice boală; şi insistă să mă ungă pe nas şi în nas cu ele în fiecare seară.

A, şi vinerea trecută s-a înscris pe bani grei la un curs de Cia Aura, ultimele locuri, e nebunie, toată lumea vrea la cursuri de Cia Aura, nu mă întrebaţi unde se ţin, s-au ocupat toate, aţi pierdut trenul, îmi pare rău.

23 lovituri, dă-i și tu!