Să nu ai încredere în nemți! Nemții sunt niște mincinoși! Ca să nu credeți că fac generalizări periculoase, mă simt nevoit să plusez: toți românii nu fură.
Ze Germans
Niciodată să n-ai încredere în femei frumoase care beau bere la kil. Așa ceva nu se există (sursa)

Așadar, tovarășul gropăresc care prestează la Absolut Explorer s-a dus la München, în Bavaria, la ceva mega târg, ca să aducă la România chestii de mers prin outdoor – geci, schiuri, clăpari, căști de escaladă, probabil și probabil sticluțe de metal pentru coniac (astea merg foarte bine pe outdoor).

Târgul ăsta de la München e ceva colosal, deci o chestie cât tot județul Alba Iulia, cu corturi, standuri și toalete; afaceri peste afaceri, demonstrații, contracte și tăt felul.

La un moment dat, colegul este invitat în ceva stand, că se făcea ceva petrecere. În miezul zilei. Cu bere gratis.

Cu excepția lui Iisus Hristos, nu cunosc om în deplinătatea facultăților mintale (era să scriu “menstruale”) care să refuze o sesiune de bere germană gratis; așa că, 4 secunde mai târziu, omul era prezent cu buzele uscate de crepate ce erau la standul unde se ținea petrecerea – un cort din ăla cât o iurtă (nu întrebați unde erau ungurii de sub iurtă – se știe, erau ocupați să ne fure Transilvania).

După o bere-două, ce se gândește Absolut Explorerul? Ia să ies eu până afară la o pipă! În acest scop, îl întreabă pe neamțul cu care discuta gheșefturi:
– Bă Fritzl, n-ai cumva o brichetă?
– Pentru ce?
– Păi vreau să ies până afară să fumez.
Nein, nein! zice neamțul. Nu e nevoie să ieși până afară, se poate fuma aici!
– Bă, ești sigur? Vezi că aici nu ești la Stalingrad, unde să fumezi unde vrei!
– Foarte sigur!

Și, ca să dea tărie spuselor, neamțul îi ia țigara din mâna colegului și și-o aprinde sieși. Și pufăie fumul către cer și zâmbește mulțumit.

Apoi, când vede că nemții din jur (pe care ajunsese fumul) se uită urât la ei, îi spune colegului:
– Ține puțin țigara, te rog.

Colegul își ia țigara înapoi.

Neamțul se uită apoi urât la colegul care ține țigara în mână, se încruntă ușor, bombăne ceva legat de est-europenii ăștia barbari care nu se mai civilizează odată și iese de sub cort, total dezaprobator.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

  1. Marian S Reply

    Proverb adnotat: să te fereşti de nemţi şi când îţi dau bere, gratuit. A se observa că n-am zis “Bere gratis“, ăştia sunt nişte băieţi tare simpatici. 💡

  2. Doru Panaitescu Reply

    Neamtul era din Sighisoara, nu?

    De unde si imposibilitatea lovirii de nulitate a zicalei din zona sasilor: “Daca la o poarta saseasca nu gasesti un sas prost, la urmatoarea sigur vei gasi trei”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *