Un an greu

– Scoală, mă! Scoală odată! Iar ai stat pân’ la 3 dimineaţa la calculator, în loc să vii să mă ţii în braţe! Hai şi ajută-mă la curăţenie, spală aragazu’, joacă-te cu Gropărelu’…
– Tu nievastă, lasă-mă… nu poci, n-am cum.
– Cum n-ai cum?
– Îs obosit.
– De la ce??? De la stat pe scaun?
– Ntz. Am avut un an greu, tu.

Şi mă uit la ea cu ochi umezi, ca de delfin.
– Am tras anu’ ăsta pentru voi doi ca un japonez, zic. Şi aţi avut în permanenţă pâine, sare, apă la robinet şi bere în frigider, şi ţi-am dat şi toate bonurile de masă.
– Nu chiar toate, că de unele ţi-ai cumpărat beutură de la chioşc, zice ea.
– Apăi alea-s puţine, zic. Maxim 12-13 pe lună.
– Oricum, zice ea; vezi că mâine trebe postare, că n-ai scris nici un rânduleţ de sărbătorile astea, şi ne pleacă unicii, vai şi-amar, devii z-lister.
– Apăi n-am despre ce să scriu, tu nievastă.
– Cum nu! Ai scris de cadoul pe care l-ai primit de Secret Santa la firmă?
photo(4)

– Dă-mi pace cu cadoul ăla, că uite, colegii deja cred că noi ne batem în fiecare zi acasă în casa conjugală ca chiorii!
– No, scrie ca anu’ trecut de ţiganii care or venit să ne colinde, că aşa de tare i-ai pus să zbiere că s-o speriat Gropărelu’ şi o făcut mai tare ca sirena de la SMURD!
– Apăi da, da’ tăt n-o fost faza la fel de faină ca aia de anu’ trecut.
– Zi atunci de mersul la Sibiu! Cum mi-ai zis bancu’ ăla cu “Ce faci dacă te afli călare pe un ponei; în dreapta ta zboară un elicopter; în spate eşti urmărit de o locomotivă şi de o maşină de poliţie; în faţă ai o caleaşcă, iar în stânga ţiuie un Mickey Mouse? Te opreşti din beut ca porcu’ şi te dai jos de pe caruselul copiilor!”

– Da, tu nievastă, da’ bancu’ ăsta se spune la Sibiu la clasa a doua, nici măcar tu nu ai râs la el.
– Scrie atunci de mersul la Satu Mare, când iar ai beut cu socru-tău toată noaptea pălincă ca pe Fanta, şi a doua zi eraţi încă chercheliţi când aţi tăiat al doilea porc pe anul ăsta? Şi îi tot gâdilaţi pe rât şi îi spuneaţi “Victoraş” şi râdeaţi?
– Asta e o glumă politică, şi ştii că io nu prea fac bancuri politice pe blog.
– Da’ de când o venit popa să ne sfinţească apartamentu’? De ai vrut să-l rogi pe cantor să-ţi ducă gunoiul şi sticlele goale de vin dacă tot coboară până jos?
– De faza aia mi-i lene s-o scriu…
– Bă, da’ ce-i cu lenea asta pe capul tău! Chiar nu ai adunat nici un subiect mai de Doamne-ajută în astea două săptămâni de peregrinaj şi beuturi şi întâlniri?
– Am strâns, na, am strâns; da’ îs toate cu soacră-mea, no, cu mămica ta, şi ştii că mi-ai interzis să mai scriu de ea pe blog!
– Şi altceva nimic?
– Păi altceva ce? Dacă nu e de unde!
– Uf… no, dacă n-ai altceva de scris, scrie de ea, no, săptămâna viitoare! Da’ să fie ultima oară, bine?
– Tot ce pot să promit este că nu pot să promit. OK?

17 lovituri, dă-i și tu!