Trei gafe cu Uţu – partea întâi

Sor-mea pe mine m-o învăţat numai lucruri utile: să nu fac pipi pe colac, să nu îmi mai mănânc mucii şi să fii activ la oră când vine un prof nou; aşa îţi faci capital de imagine şi îţi creşti brendu’, şi când se lasă cu sex la oră, tu mai scapi.

Aşa că la geografie, la prima oră din liceu, am rădicat mânurile sus, silitor. Profu’ – un meseriaş (fusese votat cel mai cool profesor din liceu), un tip mega fain. Şi după ce răspund la tot felul de întrebări care mai de care mai, pune profu’ întrebarea cheie:

– Cine îmi poate spune la ce mai serveşte atmosfera, în afară de faptul că ne dă oxigen pe care elevii şi vacile îl respiră?

Io rădic mâna, of cors, singuru’ din clasă; deci vă daţi sama ce clasă de meseriaşi aveam, că nimeni nu s-o ostenit să se gândească.

Uţu, de colo: bă, zice, zi şi mie, să răspund şi io!

Io dau să-i răspund, da’ dintr-o dată numa’ ce mi-o apărut drăcuşoru’ pe umăr, şi mi-o zis: comite-o! Şi îngeraşu’ meu, care şi el era uşor iritat că l-am trezit dintr-un vis erotic cu Patricia, tocilara clasei, mi-o zis şi el: da, bă, comite-o! Aşa că m-am uitat cât am putut de sincer la ochii de clasa a noua ai lui Uţu, şi i-am zis: bă, vacă! păi aeru’ filtrează razele (am cumpănit un pic, da’ pornirea era irezistibilă) ULTRAVIOLATE! Că dacă pică nefiltrate pe pământ, murim cu toţii, sau venim la şcoală cu costum de cosmonaut astronautist.

Uţu ridică pioniereşte mânuţa spre cer, şi începe să bată cu două deşte atmosfera cu razele ultraviolate filtrate de aer. Profu îl vede, şi zice: da, mă, zi. La ce mai e bună atmosfera?

– Atmosfera mai e bună fincă ne filtrează razele ultraviolate!!!!!!
– Ha? zice profu. Ce şi de care raze?
– Ultra… violate, zice Uţu. Urmează o tăcere ca de sicriu tapisat, Uţu scormoneşte cu neuronu prin cotloane, se prinde într-un final de calambur, şi zice: ultraviolete. Razele ultraviolete, asta e.

Cel mai trist e că nu o râs nimeni în afară de mine şi de profu, da’ Uţu nu s-o supărat pe mine, o zis că o fost funny, futu-mi norocu’ el mie, că mă prinde el.

13 lovituri, dă-i și tu!