Suntem noi, Picassoi!

No, tonitzelor şi grigoreştilor, aţi desenat şi v-aţi distrat de zici că eraţi la olimpiadele de graffitti!

Galeria cu picturile voastre electronice este acum sus, pe internet, şi oricine o poate admira. Este că atunci când le-aţi desenat vă simţeaţi ca nişte artişti de prin mansarde pariziene care bântuie cafenelele decadente cu de-alde Gaugain şi o gaşcă de fauvişti? Este?

Ei bine, acum, că s-a terminat cu cronometrul acela, daţi acuma cu click-ul aici ca să vedeţi şi voi galeria de artă a desenelor naive făcute cu mousurile voastre.

Şi încercaţi să vă ţineţi mandibula sus, da? Pentru că printre desenele de pe site, un număr deloc neglijabil dintre ele au fost făcute de copii cu autism. Şi aici este chestia cea mai cea: sunt sigur că nu veţi putea face deosebirea dintre un desen făcut de o persoană aşa-zisă normală (ştiu, suntem din ce în ce mai rari) şi unul trasat de un copil cu autism.

Mai ales că principala tendinţă a tuturor celor care au desenat pe site a fost să înceapă desenul cu un zâmbet. Adică gândim la fel, suntem creativi oarecum pe aceleaşi portative, şi noi, şi autiştii, atâta doar că aceştia din urmă îşi exprimă sentimentele altfel decât noi, cei care conducem maşini, cântăm sub duş sau spargem sticle de vin prin magazine.

Aşadar, de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, aflaţi şi voi că există peste 3.000 de cazuri diagnosticate cu tulburări de spectru autist (în realitate, sunt estimate peste 15,000 de cazuri, conform autism.ro). Iar dacă doriţi să contribuiţi şi voi cu o petiţie pentru respectarea drepturilor persoanelor cu autism, vă invit să daţi cu semnătura aici.

PS: Din motive ce ţin de respectul de sine, am preferat să nu vă arăt desenul Groparului; că aş fi citit reacţiile voastre referitoare la intelectul meu şi m-aş fi deprimat tocmai acum, când mai avem numai 5 zile până începe weekendul.

15 lovituri, dă-i și tu!