Şi iar am jucat într-un film! Votaţi-mă!

Doamnelor şi domnilor,

Cu deosebită mândrie ţin să vă anunţ că am jucat din nou rolul care-mi vine cel mai ca o mănuşă: acela de bărbat bine, îmbrăcat în negru, cu mâinile pe piept. Dar să începem cu începutul!

La ceasul acesta, Clujul e în sărbătoare: avem câtamai festivalul TIFF în derulare. Oraşul s-a umplut de oameni cu priviri savante, obişnuite să se lipească de ecrane pe care rulează filme complicate care îţi pun rotiţele din bostan la treabă. Taximetriştii şi-au pregătit cele mai politicoase cuvinte pentru clienţii veniţi de peste mări şi ţări, primăria a scos maşinile de stropit trotuarele cu protex, băştinaşii hărţuiesc plini de bunăvoinţă orice turist pierdut cu harta în mână, şoferii nu mai claxonează participanţii la trafic în furii vişinii, ce mai – totul ca să ne merităm denumirea de capitala Ardealului! Nu vă faceţi iluzii, lucrurile vor reintra în anormal imediat ce scăpăm de vizitatori.

La invitaţia expresă a numitului Vodafone, sponsor al TIFF-ului, am jucat într-o foarte scurtă-scurtă-scurtă scenetă în care interpretez rolul lui Brando, Marlon Brando, zis şi Naşul Pungaşul. Adică nenea.


(ştiu, şi eu am fost frapat de asemănare!)

Să vă spun cum s-a întîmplat: am memorat – cu greu – replica memorabilă a Naşului. Am mers la ei în cortul din centru, unde am fost întâmpinat de ditamai echipa de filmare, cu cameramani, regizor, producător, luminist, sunetist, inclusiv patru porumbei care fac constant caca pe statuia lui Matia Corvin. M-au aşezat pe un scaun, mi-au pus un frac cu cămeşă pe bustul meu puternic, mi-au pus trandafir roşu în piept; mi-au studiat privirea până s-a făcut italiană; mi-au tras şi două palme peste ceafă şi mi-au dat două bomboane de mentă (!!!) pe care să le ţin la fălcuţă, de o parte şi de alta, ca să capăt mandibula lui Marlon Brando şi să-mi îngroaşă vocea (motiv pentru care am şi băut o cola foarta-foarte rece); mi-am însuşit un accent de italian care merge la Malta; mi-am dat şi cu apă udă şi minerală plată peste freză, că nu am găsit gel; ŞI IATĂ-MĂ CE ROL AM FĂCUT!


 

Amu: vă rog io mult-mult-mult să daţi un Like la Vodafone Buzz aici, şi apoi să votaţi clipul în care apare Groparu. Pentru că am gesticulat cu mâna pe care se află the ring of power zis şi verighetă. Şi pentru că merit. PENTRU CĂ MERIT! (nu mă faceţi să strig, Naşul nu are voie să strige, că se sperie pisicuţa aia din braţele sale vânjoase şi fuge mieunând). Filmul cu mine este în ziua 5 şi este cel mai din coadă (cel cu eticheta “blogger”, de parcă e fain să fii ce sunt eu).

Votaţi Groparu pentru o lume mai nebună! Da! Da! Plus că, dacă votaţi, puteţi câştiga un – nu, nu aţi ghicit, este vorba de un iPhone 4 de 16 Gb.

Doamne-ajută! Votaţi, nu mă faceţi să tai capul unui cal din Letea şi să vi-l bag în pat peste noapte, că nu v-a plăcea! Io numa’ atâta vă mai zic!

37 lovituri, dă-i și tu!