Doamnelor şi domnilor,

Cu deosebită mândrie ţin să vă anunţ că am jucat din nou rolul care-mi vine cel mai ca o mănuşă: acela de bărbat bine, îmbrăcat în negru, cu mâinile pe piept. Dar să începem cu începutul!

La ceasul acesta, Clujul e în sărbătoare: avem câtamai festivalul TIFF în derulare. Oraşul s-a umplut de oameni cu priviri savante, obişnuite să se lipească de ecrane pe care rulează filme complicate care îţi pun rotiţele din bostan la treabă. Taximetriştii şi-au pregătit cele mai politicoase cuvinte pentru clienţii veniţi de peste mări şi ţări, primăria a scos maşinile de stropit trotuarele cu protex, băştinaşii hărţuiesc plini de bunăvoinţă orice turist pierdut cu harta în mână, şoferii nu mai claxonează participanţii la trafic în furii vişinii, ce mai – totul ca să ne merităm denumirea de capitala Ardealului! Nu vă faceţi iluzii, lucrurile vor reintra în anormal imediat ce scăpăm de vizitatori.

La invitaţia expresă a numitului Vodafone, sponsor al TIFF-ului, am jucat într-o foarte scurtă-scurtă-scurtă scenetă în care interpretez rolul lui Brando, Marlon Brando, zis şi Naşul Pungaşul. Adică nenea.


(ştiu, şi eu am fost frapat de asemănare!)

Să vă spun cum s-a întîmplat: am memorat – cu greu – replica memorabilă a Naşului. Am mers la ei în cortul din centru, unde am fost întâmpinat de ditamai echipa de filmare, cu cameramani, regizor, producător, luminist, sunetist, inclusiv patru porumbei care fac constant caca pe statuia lui Matia Corvin. M-au aşezat pe un scaun, mi-au pus un frac cu cămeşă pe bustul meu puternic, mi-au pus trandafir roşu în piept; mi-au studiat privirea până s-a făcut italiană; mi-au tras şi două palme peste ceafă şi mi-au dat două bomboane de mentă (!!!) pe care să le ţin la fălcuţă, de o parte şi de alta, ca să capăt mandibula lui Marlon Brando şi să-mi îngroaşă vocea (motiv pentru care am şi băut o cola foarta-foarte rece); mi-am însuşit un accent de italian care merge la Malta; mi-am dat şi cu apă udă şi minerală plată peste freză, că nu am găsit gel; ŞI IATĂ-MĂ CE ROL AM FĂCUT!


 

Amu: vă rog io mult-mult-mult să daţi un Like la Vodafone Buzz aici, şi apoi să votaţi clipul în care apare Groparu. Pentru că am gesticulat cu mâna pe care se află the ring of power zis şi verighetă. Şi pentru că merit. PENTRU CĂ MERIT! (nu mă faceţi să strig, Naşul nu are voie să strige, că se sperie pisicuţa aia din braţele sale vânjoase şi fuge mieunând). Filmul cu mine este în ziua 5 şi este cel mai din coadă (cel cu eticheta “blogger”, de parcă e fain să fii ce sunt eu).

Votaţi Groparu pentru o lume mai nebună! Da! Da! Plus că, dacă votaţi, puteţi câştiga un – nu, nu aţi ghicit, este vorba de un iPhone 4 de 16 Gb.

Doamne-ajută! Votaţi, nu mă faceţi să tai capul unui cal din Letea şi să vi-l bag în pat peste noapte, că nu v-a plăcea! Io numa’ atâta vă mai zic!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 37 comments

 1. nonick Reply

  Votat. E chiar reusit, mai putin ultimul, cel cu masajul.
  Off topic: nu stiu daca s-a mai zis, da’ mie nu-mi place chestia cu (more…) pe prima pagina.

 2. americanu Reply

  Cand te vedem si in rolul lui Tony Montana cu M16 si urland “i fucking kill you all ” :mrgreen:

 3. Groparu Reply

  @ gaben: da’ cu iapa am voie?
  @ nonick: mo… am ajuns la etapa aia in care trebuie sa dau cu subsemnatul legat de trafic si tot felul… alfel nu v-as fi – ma-ntelegi.
  @ americanu: “say hello to my little friend!”
  @ aurel, @ GW: Doamne-ajuta! Multzam;)

 4. nonick Reply

  As vrea sa vad scena asta:

  [HONEY BUNNY]
  I love you, Pumpkin.

  [PUMPKIN]
  I love you, Honey Bunny.

  [PUMPKIN]
  Everybody be cool this is a robbery!

  [HONEY BUNNY]
  Any of you fuckin’ pricks move and I’ll execute every motherfucking last one of you

 5. nonick Reply

  Parca ziceai ca nu te mai lasa sa jefuiesti crasme, acum zici ca o faceti zilnic?

 6. Neagu George Reply

  Done! Si asa cum îi stă bine Naşului, sarutam inelu puterii :))

 7. andrei Reply

  Ai ajuns vedeta, poate o sa ajung si eu candva sa il interpretez pe groparu…

 8. Groparu Reply

  @ daniel: nu,… eram in şlipi 😀
  @ george: pupa-l! ca si io l-am pupat…
  @ andrei: asa-i. Eu, Sexy Braileanca si Capatos.

 9. Nicinuștiu Reply

  Votat! (deci voturile celor care te urmăresc din umbra, celor care tace da’ le face tre’ să fie cele mai importante. am zis!)

  Interesanta prezentarea Vodafone : oameni obisnuiti si bloggeri 😛 adică nu că voi ați fi vreo specie similară nouă, muritorilor, oamenilor obișnuiți.

  La mai multe filme d’astea să îi surâda sufletul blogosferei 😉

 10. Cami Reply

  Mno, votat!

  Bun mi-ar fi un ifoane, d’ala! Ii fac cont pa feisbuc si lu mama, poate o fi mai norocoasa. 😀

 11. Je Reply

  Accentul e cam rusesc sau cel putin sovietic, departe insa de accent italian.

 12. ioana Reply

  Gropare, te-am votat ca oi merita si tu la cat ma faci sa rad!PS: mai vrem postari cu soacra 😛

 13. Dragos B Reply

  Gropare, esti adevarat!
  Si-n pozele de la Foto Union a ta a fost singura pozamisto.
  Tre’ sa te faci actor (adevarat).

  😉

 14. mimiblonda Reply

  Fantastic, fantastiiic! Izbitoare asemanarea!!! Trebe ca t-o fo greu sa memorezi atata amar de rol, intr-un timp asa scurt. Cata complexitate, ce accent !…n-am superlative pe masura ! Ma duc sa te votez.

 15. Constantin Reply

  Esti mare !!!Te votez cu placere !!Lasate de scris,merita sa joci !!In filme,poate te vede groparel si se intarca singur!! 😆

 16. Dan Ciulea Reply

  bine ma, te’am votat si ee 😀 .. ca sa fie jocul corect.
  Oricum, mie mi se potriveste rolu’ de tamp :-))

 17. Filip Reply

  La un remake al filmului, pe tine te vor suna! Iar Groparelu, poate juca rolul lui Pacino… Bun.. e bine. Daca te suna, sa ma iei si pa mine zilier d-ala, ca figurantii 🙂

 18. Andrei Reply

  daca mai traia saracu’ Marlon Brando il lasai fara paine la gura , genial!

  si acum vine refrenu ‘ :

  cine e pe primu loc, gropi, gropi!

 19. omu' muncii Reply

  mo gropare, ce cuvinte cu P iti spune nievasta? pumpkin, pisoias, puisor, pufulet……….. in alta ordine de idei interpretarea a fost geniala, geniala deci VOTAT!

 20. Dragos B Reply

  ● „Vă cer să gîndiţi ca nişte parlamentari români şi nu ca nişte coafeze care nu pot dormi fără vocea lui Marlon Brando“, le-a spus Socaciu colegilor săi înainte de votarea privind dublarea filmelor în limba română. La cum stau lucrurile în ultima vreme, m-aş simţi mai în siguranţă ştiind că sînt reprezentată în Parlament de coafeze care visează la Marlon Brando decît de „nişte parlamentari români“, care mi-e şi frică să-mi închipui la ce visează. (L. V.)
  http://www.dilemaveche.ro/sectiune/singular-plural/articol/ochii-314-32

 21. Cecila Reply

  This post and many other on your website are very interesting.
  You should show your content to bigger audience.

  There is a big chance to go viral. You need initial
  boost and visitors will flood your page in no time. Simply search in google for:

  Juuri13 viral effect

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *