Şi-am revenit de la RoBlogfest 2011- partea I

…cu deştiu-n gură de oboseală.

Deci, după cum bârfeam şi cu tovarăşul Gaben pe tren: ne-am simţit EXCELENT. Am ajuns vineri dimineaţa în Bucureşti odihniţi, după ce-am împărţit cuşeta cu vreo 30 de prunci gălăgioşi care mergeau la un concurs de atletism, ne-am distrat de cât de gureşi erau ei.

Dimineaţa ne-am reunit cu prietenul Mişu, a cărui zi liberă, pe care şi-o luase pentru a dormi, i-am făcut-o praf fără ezitare. L-am târât cu noi printr-unul dintre cele mai triste muzee ale patriei, Muzeul Militar, locul unde am auzit cele mai dese “nu ştiu” de la muzeografi anul acesta.

– Doamnă dragă, asta-i ţavă de canalizare de la Sarmizegetusa? Păi dacii aveau canalizare?
– Nu ştiu d-astea
.
– Cu archebuza asta se trăgea din braţe, sau se sprijinea de pământ?
Haideţi la expoziţia de săptămâna viitoare, atunci veţi discuta cu un expert în archebuze.
– De ce uniforma asta are steagul României, scrie US pe ea şi arată străineză?
Da.

Cea mai tare fază – cum te apropiai de un exponat, alarma (pe baza unui senzor din ăla de lumină, de scară de bloc) făcea ca un U-Boot care intra în port pe vreme de ceaţă, sau când intra agentul american să omoare nazişti şi s-o elibereze pe fată, şi echipajul se trezea şi fugea să-l omoare, Schneller, schneller, das ist gut. Faza şi mai tare decât cea mai tare fază – abia la al doilea sau al treilea guiţ al alarmei venea agale un muzeograf, vorbind la telefon, să ne spună să avem de grijă. În rest – ţipenie de om.

În curtea interioară, o gaşcă de exponate de fier: mine marine, rachete, tancuri, transportoare blindate. În secţiunea de aero:

– Săr-mâna, ăsta e un IAR Şoim? Ce ampenaj are? Care este plafonul practic?
?

Am atins şi T34, Sherman, TR-uri fără număr, ne-am contrazis pasional. Mişu – fără de care ne-ar fi fost mult mai greu – ne-a schumaherit cu Matizul să halim la vietnameji, apoi la Hotel Caro. Care, aşa cum am scris şi pe Twitter, este mai de 4**** decât Hotel Conquistador din Tenerife. Atâta numai că primul nu are palmieri, dar vine ea încălzirea blogală mintenaş!

Vă mai zic şi mâine seară, că amu e cam prea tîrziu şi mă cheamă patul în offline.

19 lovituri, dă-i și tu!