14 lovituri

 1. Mara
  5, April, 2018 @ 11:18 am

  Tot pe planeta, mai aproape de noi, acilisea, exista niste protocoale complet anti-constitutionale care-au pus tara pe butuci!
  Si in care nu apare Dragnea(huo!) . Ciudat, nu?
  Poa’ faci un scenariu de film pe tema asta: Cum se conduce o tara de catre anti-shpioni! Soto Ursul de Haur si nominalizare la Oscar!

  Reply

 2. Groparu
  5, April, 2018 @ 2:34 pm

  @ Mara: Adică CIA și FBI și procuraturile din State nu au protocoale de colaborare? Serios? Hahahhaaa…
  Ia uite aici:
  http://adevarul.ro/news/politica/protocolul-sri-parchet-speraclupentru-amnistie-generala-1_5ac4ed22df52022f7569ebc6/index.html
  Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați. Închisoarea la domiciliu nu vă va scuti de găuri în cur la dușuri 😀

  Reply

 3. Gigel Anonimu'
  5, April, 2018 @ 9:32 pm

  Apropos de micul wordplay de la inceput si de Vin, mi-am adus aminte de o fraza spusa de proful meu de romana:
  “Spune-i matii ca sa vie, daca-i vie, pan’ la noi la vie”.
  Nu stiu sursa originala, dar m-a amuzat teribil fraza la vremea ei. 😀

  Reply

 4. Sorin
  6, April, 2018 @ 9:28 am

  @Mara – Unii oameni cred cu tărie că Pământul este plat. Dacă le oferi dovezi că e rotund, te cred idiot și manifestă o aroganță epistemică greu de contracarat. Poate nici nu e bine să distrugi sistemul de credințe al anumitor oameni, ei sunt fericiți așa. Ar fi păcaț să încercăm să semănăm sămânța îndoielii. Credințele sunt mai importante decât realitatea concretă pentru ne ajută psihicul să stea la locul lui, să n-o ia pe pajiști. Așa e și cu credințele politice. Dacă unii oameni cred că un grobian e mai potrivit într-o funcție reprezentativă, lasă-i să creadă asta. Oricum nu-i vei convinge că grobianul n-a construit nimic în viața lui, ci doar a distrus (de la vapoare incendiate din incompetență sau înstrăinate din interes, la schimbarea ordinii constituționale ori crearea discordiei sociale) și a arătat cu degetul la alții pentru a-și justifica eșecul. Tot așa, o plagiatoare și o mincinoasă dovedită este idolul unor semeni ai noștri.

  Răspunsurile oamenilor care au o gândire magică prevalentă în raport cu cea critică au întotdeauna răspunsuri și certitudini. Răspunsuri de genul: „Păi ce, era mai bun ăl’lalt?” … Sau: „Dacă nu te închini la zeița Luluța, ții cu corupții”. Și să știi că nu au existat protocoale de cooperare, ci au fost de colaborare. Nu au fost echipe mixte, ci echipe comune. Agenții nu interferau în anchetele penale, ci prestau activități tehnice. Da? Cum poate cineva să vină și să spună altceva?

  În rest, imaginea României este asta:

  – Peședintele (nu ăsta ardelean, altul) se suie pe o mașină și bea alcool direct dintr-o sticlă dusă la gură, pe care a nimerit-o din reflex, în uralele mulțimii adulatoare;
  – Același individ lovește copilul altuia în public și adulatorii îl înjură pe Patriciu;
  – Tot el ne spune că poate a fost beat când a făcut niște declarații despre niște chestiuni publice importante;
  – Îi ia telefonul din mână unei tinere (tâlhărie conform oricărui cod penal) și închinătorii cică bine i-a făcut, că prea avea tupeu;
  – Insul face glume misogino-erotice, punând femei în situații jenante în public,iar cei prezenți se hăhăie neolitic pe lângă el, iar mulți alții sunt mândri că sunt reprezentanți de un tip atât de haios.
  – Bea de față cu presa și apoi conduce mașina, iar românii cică „hai bă, ce mare șmecherie, toți fac asta”.

  Ei, Mara individul ăsta te-a reprezentat 10 ani. Acum nu mai are putere. Adulatorii au nevoie de un nou zeu. S-a nimerit să fie Luluța. lasă-i să fie fericiți. De ce să distrugem corola de minuni a lumii?!

  Reply

 5. mac gregor
  6, April, 2018 @ 4:22 pm

  @Sorin

  prietene confuz, lumea nu l-a votat pe Basescu pentru asta, ci pentru ca si beat era mai bun decat Viorica Dancila treaza.

  Reply

 6. Sorin
  7, April, 2018 @ 8:58 am

  @mac gregor

  Comentariul tău confirmă tot ce am scris. Și nu era despre Dăncilă, PSD, nici măcar despre Băsescu, care e așa cum sunt mulți dintre români, din Teleorman sau din Cluj: țopârlan, mojic, prost de gură, se laudă cu ceea ce ar fi trebuit să se jeneze. Iar românii sunt exact ca cei mai mulți oameni din țările mici, fără putere, cu origini incerte, care în lipsa unei istorii glorioase își caută identitatea prin inventarea unor mituri și mitologii istorice, de exemplu cum îi rupeam în bătaie pe turci și cum erau dacii creatorii galaxiei. Alte națiuni nu au eroi și poeți național, dar au creat instituții puternice și eficiente. Despre asta am scris eu, în confuzia mea. Despre cum cei mai mulți concetățeni au nevoie să se închine la ceva, dar mai ales la cineva. Dacă nu era Băsescu, era altcineva. În anii 90 era Iliescu, poftim! Acum dau bine miștourile despre Dăncilă și Teleorman. Te fac să pari inteligent, că ești de partea binelui. Dacă mâine ea va întoarce armele împotriva lui Dragnea, o vei reevalua, ca pe Grindeanu sau pe Tudose. Miștourile ar trebui să fie despre incapacitatea românilor de a crea instituții moderne. Nu, românii nu l-au votat pe Băsescu pentru că era bun. Pentru că el nu dovedise asta ca ministru în 5 guverne, nici ca marinar. El a produs pagube majore statului din ambele poziții (dacă nu crezi, studiază-i biografia cu atenție, dar mai întâi dă-i tabloul jos din perete). Românii l-au votat pentru că se identificau cu el. Era haios, drojdier, făcea caterincă, își umilea verbal adversarii, nu-și asuma eșecurile, își asuma succesele (sau succesurile?) altora, era bun la a prosti pe alții. De exemplu cum i-a prostit pe mulți să îi accepte încălcarea legii. Pe aceeași care acum strigă din rărunchi că vor justiție. De fapt, ai dreptate, era bun, bun de gură. Dar ca să vezi asta trebuie să privești lucid, cu neutralitate doctrinară și ideologică. Eu confuz fiind, văd mai bine decât tu lucid. Pentru că nu am idoli.

  Reply

 7. mac gregor
  7, April, 2018 @ 2:37 pm

  @Sorin

  Dpdv obiectiv, pe timpul lui Basescu s-a infiintat DNA, si s-au facut mai multe autostrazi in criza decat a facut PSD pe crestere economica.

  voi “lipsiti de idoli” l-ati pus pe Dan Voiculescu, Ponta si Crin in fruntea tari. Taci mah 🙂 ca vi-s varza. Nu a la Cluj, varza a la Teleorman. Nu aveti rezultate, nu aveti oameni, nu aveti nimic.

  Cea mai mare irosire de timp din istoria moderna a Romaniei.

  Reply

 8. mac gregor
  7, April, 2018 @ 4:23 pm

  Si apropo, pentru cat de des am auzit vrajeala cu “noi cream instituții moderne, nu persoane sau idoli”, cum se face ca singura institutie noua este DNA, care poarta amprentele lui Base?

  UNDE vi-s instutiile “moderne”? Carei institutii i-ati ridicat nivelul de incredere, atat pe plan extern cat si intern (in afara de DNA, care s-a facut fara voi)?

  Dupa ce ati desfiintat conducerea ICR, ca va statea in gat Patapievici, cun ii merge ICR? Inteleg ca acum e condus de o creatoare de moda care face reclama la Paris agentilor de influenta a Rusiei. Halal institutii moderne faceti, boss.

  Reply

 9. mac gregor
  10, April, 2018 @ 11:36 am

  Stiu boss. Sa fii tu sanatos, amenda PNA si astazi nasii de tren si functionarii de la piete, daca era dupa Nastase.

  RENUMELE si INCREDEREA populatiei si-a dobandit-o datorita modificarilor aduse in perioada Macovei, Basescu.

  Unde sunt boss institutiile voastre pentru care cica luptati de la ‘ ‘pasopt ca sa recastige increderea publicului?

  Si de asta l-ati dat afara pe Patapievici? Ca sa ii faceti reclama la Paris lui Sebastie Bastavoi? Fin. Liberal. Ca la ALDE.

  Reply

 10. Mara
  10, April, 2018 @ 11:44 am

  Si femininul de la boss este……..??

  Reply

 11. mac gregor
  10, April, 2018 @ 11:50 am

  Eu nu zic ca nu avem institutii cu nume frumoase pentru toate scopurile, facute de Iliescu et comp.

  Zic ca toate sunt pe minus la capitolul incredere, pentru ca publicul s-a convins ca nu isi fac treaba.

  Zic ca “intamplator” singurele institutii care au crescut in increderea publicului sunt cele din partea mea de politica.

  Zic ca la ICR, unde facusem o treaba buna, ati venit voi si ati facut un circ cu prosti si agenti de influenta a Rusiei. ICR desigur, a fost infiintat mai demult, nu poti sa zici ca, a, dar e meritul aluia care l-a infiintat, pentru ca uite, modul cum este gestionat de conducere schimba tot.

  Mie mi-e foarte clar care sunt meritele noastre in faza cu ICR si care sunt “meritele” voastre dupa. Nu stiti decat sa demolati.

  Reply

 12. mac gregor
  11, April, 2018 @ 7:01 am

  @Peredhill

  Si tu ai dreptate 🙂

  Reply

 13. Mara
  11, April, 2018 @ 8:56 pm

  Eu ma distrez fantastic pe seama acestor creaturi care idolatrizeaza organele de represiune, ele, creaturile, definindu-se exponente ale democratiei absolute!
  Pt. admin, un subiect interesant de film ar fi : Rarinca case, cu Maia Morgenstern in rol principal si Monica Belluci in rol de Livia Stanciu!
  Succes garantat, multe premii&euroi!
  Si dac-o bagi si pa Angelina Jolie drept Condruta catindezi si la Oscar, pa parolu’ meu de cuvant!
  Ahh, sau poate nu stii cine-i Rarinca asta, poate de Mircia Gutau ai auzit…….??

  Reply

 14. Groparu
  13, April, 2018 @ 8:53 am

  @ Mara: Am șters niște comentarii în care nu ziceai mare lucru. Despre ce organe de represiune vorbești așa de codat? Tu chiar crezi asta?
  Despre Gutau îmi vorbești? Nu cunosc nici un vâlcean cu mintea-n cap care să țină cu el. Ce urmează, să-mi spui de Cherecheș că e lacrimă?

  Reply