Ce se mai petrece pe planetă:

1. De Paști, la VIVO! Cluj-Napoca, până vineri, între orele 15.00-19.00, au loc Atelierele Iepurașului, unde cei mici pot decora ouă de Paște (mai multe informații – aici) prin celebra tehnică a șervețelului sau cu hârtie creponată sau cu ouă decorative de hâtie. Asta dacă nu doriți să vă chirăie copiii de cap până vă cumpărați șosete pentru Moș Niculae și lenjerie intimă pentru treaba-voastră-cine.

Și, tot la VIVO!, dar luni, pe 9 aprilie, are loc Marea Goană după Ouăle de Paște – tot pentru prichindei, asta e, că adulții n-au decât să fugă ei după ouă cât și cum vor. Între orele 12.00-15.00, mai multe detalii – aici.

Orarul de Paște este aici:

2. Vin la Cluj! Nu eu, ci vinul: între 4 și 6 mai are loc WineUp Fair, la Muzeul de Artă din Cluj. Așa cum probabil perspicace intuiți, va fi despre vinuri, vinuri și vinuri, dar și despre vinuri. Aici aveți pagina de Facebook, aici aveți evenimentul.

E #demers.

Tot despre vin – aici.

2. 3. Chapeau pentru Bergenbier, care plantează 50.000 de brazi. Nu, nu de tăiat la Crăciun, da?

4. Festivalul de Muzică Clasică ‘‘Moldo Crescendo a fost creat de tineri muzicieni din Basarabia care studiază în diferite colțuri ale Europei pentru a apropia tinerii de muzica clasică. În 2018 vor să ajungă la acoperire națională în România, așa că vor porni o campanie de crowd funding despre care o să vă anunț eu când va fi vremea. Până atunci, vă las cu filmarea de mai jos din vara 2017, când au dus muzica clasică în 9 Case de Cultură din Republicuța Moldova.

https://www.facebook.com/moldocrescendo/videos/1974808639442918/UzpfSTE2MTk3OTM2MDQ5NDQ0MjU6MjAzNTQxNjM5MzM4MjE0Mg/

Ne recitim înainte de Paște, când vă voi trage – în buna tradiție gropărească – tradiționala urare tradițională despre Paște Fericit, menită să vă trimită direct la somn de câtă plictiseală se poate aduna într-o singură postare!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. Mara Reply

  Tot pe planeta, mai aproape de noi, acilisea, exista niste protocoale complet anti-constitutionale care-au pus tara pe butuci!
  Si in care nu apare Dragnea(huo!) . Ciudat, nu?
  Poa’ faci un scenariu de film pe tema asta: Cum se conduce o tara de catre anti-shpioni! Soto Ursul de Haur si nominalizare la Oscar!

 2. Gigel Anonimu' Reply

  Apropos de micul wordplay de la inceput si de Vin, mi-am adus aminte de o fraza spusa de proful meu de romana:
  “Spune-i matii ca sa vie, daca-i vie, pan’ la noi la vie”.
  Nu stiu sursa originala, dar m-a amuzat teribil fraza la vremea ei. 😀

 3. Sorin Reply

  @Mara – Unii oameni cred cu tărie că Pământul este plat. Dacă le oferi dovezi că e rotund, te cred idiot și manifestă o aroganță epistemică greu de contracarat. Poate nici nu e bine să distrugi sistemul de credințe al anumitor oameni, ei sunt fericiți așa. Ar fi păcaț să încercăm să semănăm sămânța îndoielii. Credințele sunt mai importante decât realitatea concretă pentru ne ajută psihicul să stea la locul lui, să n-o ia pe pajiști. Așa e și cu credințele politice. Dacă unii oameni cred că un grobian e mai potrivit într-o funcție reprezentativă, lasă-i să creadă asta. Oricum nu-i vei convinge că grobianul n-a construit nimic în viața lui, ci doar a distrus (de la vapoare incendiate din incompetență sau înstrăinate din interes, la schimbarea ordinii constituționale ori crearea discordiei sociale) și a arătat cu degetul la alții pentru a-și justifica eșecul. Tot așa, o plagiatoare și o mincinoasă dovedită este idolul unor semeni ai noștri.

  Răspunsurile oamenilor care au o gândire magică prevalentă în raport cu cea critică au întotdeauna răspunsuri și certitudini. Răspunsuri de genul: „Păi ce, era mai bun ăl’lalt?” … Sau: „Dacă nu te închini la zeița Luluța, ții cu corupții”. Și să știi că nu au existat protocoale de cooperare, ci au fost de colaborare. Nu au fost echipe mixte, ci echipe comune. Agenții nu interferau în anchetele penale, ci prestau activități tehnice. Da? Cum poate cineva să vină și să spună altceva?

  În rest, imaginea României este asta:

  – Peședintele (nu ăsta ardelean, altul) se suie pe o mașină și bea alcool direct dintr-o sticlă dusă la gură, pe care a nimerit-o din reflex, în uralele mulțimii adulatoare;
  – Același individ lovește copilul altuia în public și adulatorii îl înjură pe Patriciu;
  – Tot el ne spune că poate a fost beat când a făcut niște declarații despre niște chestiuni publice importante;
  – Îi ia telefonul din mână unei tinere (tâlhărie conform oricărui cod penal) și închinătorii cică bine i-a făcut, că prea avea tupeu;
  – Insul face glume misogino-erotice, punând femei în situații jenante în public,iar cei prezenți se hăhăie neolitic pe lângă el, iar mulți alții sunt mândri că sunt reprezentanți de un tip atât de haios.
  – Bea de față cu presa și apoi conduce mașina, iar românii cică „hai bă, ce mare șmecherie, toți fac asta”.

  Ei, Mara individul ăsta te-a reprezentat 10 ani. Acum nu mai are putere. Adulatorii au nevoie de un nou zeu. S-a nimerit să fie Luluța. lasă-i să fie fericiți. De ce să distrugem corola de minuni a lumii?!

 4. mac gregor Reply

  @Sorin

  prietene confuz, lumea nu l-a votat pe Basescu pentru asta, ci pentru ca si beat era mai bun decat Viorica Dancila treaza.

 5. Sorin Reply

  @mac gregor

  Comentariul tău confirmă tot ce am scris. Și nu era despre Dăncilă, PSD, nici măcar despre Băsescu, care e așa cum sunt mulți dintre români, din Teleorman sau din Cluj: țopârlan, mojic, prost de gură, se laudă cu ceea ce ar fi trebuit să se jeneze. Iar românii sunt exact ca cei mai mulți oameni din țările mici, fără putere, cu origini incerte, care în lipsa unei istorii glorioase își caută identitatea prin inventarea unor mituri și mitologii istorice, de exemplu cum îi rupeam în bătaie pe turci și cum erau dacii creatorii galaxiei. Alte națiuni nu au eroi și poeți național, dar au creat instituții puternice și eficiente. Despre asta am scris eu, în confuzia mea. Despre cum cei mai mulți concetățeni au nevoie să se închine la ceva, dar mai ales la cineva. Dacă nu era Băsescu, era altcineva. În anii 90 era Iliescu, poftim! Acum dau bine miștourile despre Dăncilă și Teleorman. Te fac să pari inteligent, că ești de partea binelui. Dacă mâine ea va întoarce armele împotriva lui Dragnea, o vei reevalua, ca pe Grindeanu sau pe Tudose. Miștourile ar trebui să fie despre incapacitatea românilor de a crea instituții moderne. Nu, românii nu l-au votat pe Băsescu pentru că era bun. Pentru că el nu dovedise asta ca ministru în 5 guverne, nici ca marinar. El a produs pagube majore statului din ambele poziții (dacă nu crezi, studiază-i biografia cu atenție, dar mai întâi dă-i tabloul jos din perete). Românii l-au votat pentru că se identificau cu el. Era haios, drojdier, făcea caterincă, își umilea verbal adversarii, nu-și asuma eșecurile, își asuma succesele (sau succesurile?) altora, era bun la a prosti pe alții. De exemplu cum i-a prostit pe mulți să îi accepte încălcarea legii. Pe aceeași care acum strigă din rărunchi că vor justiție. De fapt, ai dreptate, era bun, bun de gură. Dar ca să vezi asta trebuie să privești lucid, cu neutralitate doctrinară și ideologică. Eu confuz fiind, văd mai bine decât tu lucid. Pentru că nu am idoli.

 6. mac gregor Reply

  @Sorin

  Dpdv obiectiv, pe timpul lui Basescu s-a infiintat DNA, si s-au facut mai multe autostrazi in criza decat a facut PSD pe crestere economica.

  voi “lipsiti de idoli” l-ati pus pe Dan Voiculescu, Ponta si Crin in fruntea tari. Taci mah 🙂 ca vi-s varza. Nu a la Cluj, varza a la Teleorman. Nu aveti rezultate, nu aveti oameni, nu aveti nimic.

  Cea mai mare irosire de timp din istoria moderna a Romaniei.

 7. mac gregor Reply

  Si apropo, pentru cat de des am auzit vrajeala cu “noi cream instituții moderne, nu persoane sau idoli”, cum se face ca singura institutie noua este DNA, care poarta amprentele lui Base?

  UNDE vi-s instutiile “moderne”? Carei institutii i-ati ridicat nivelul de incredere, atat pe plan extern cat si intern (in afara de DNA, care s-a facut fara voi)?

  Dupa ce ati desfiintat conducerea ICR, ca va statea in gat Patapievici, cun ii merge ICR? Inteleg ca acum e condus de o creatoare de moda care face reclama la Paris agentilor de influenta a Rusiei. Halal institutii moderne faceti, boss.

 8. mac gregor Reply

  Stiu boss. Sa fii tu sanatos, amenda PNA si astazi nasii de tren si functionarii de la piete, daca era dupa Nastase.

  RENUMELE si INCREDEREA populatiei si-a dobandit-o datorita modificarilor aduse in perioada Macovei, Basescu.

  Unde sunt boss institutiile voastre pentru care cica luptati de la ‘ ‘pasopt ca sa recastige increderea publicului?

  Si de asta l-ati dat afara pe Patapievici? Ca sa ii faceti reclama la Paris lui Sebastie Bastavoi? Fin. Liberal. Ca la ALDE.

 9. mac gregor Reply

  Eu nu zic ca nu avem institutii cu nume frumoase pentru toate scopurile, facute de Iliescu et comp.

  Zic ca toate sunt pe minus la capitolul incredere, pentru ca publicul s-a convins ca nu isi fac treaba.

  Zic ca “intamplator” singurele institutii care au crescut in increderea publicului sunt cele din partea mea de politica.

  Zic ca la ICR, unde facusem o treaba buna, ati venit voi si ati facut un circ cu prosti si agenti de influenta a Rusiei. ICR desigur, a fost infiintat mai demult, nu poti sa zici ca, a, dar e meritul aluia care l-a infiintat, pentru ca uite, modul cum este gestionat de conducere schimba tot.

  Mie mi-e foarte clar care sunt meritele noastre in faza cu ICR si care sunt “meritele” voastre dupa. Nu stiti decat sa demolati.

 10. Mara Reply

  Eu ma distrez fantastic pe seama acestor creaturi care idolatrizeaza organele de represiune, ele, creaturile, definindu-se exponente ale democratiei absolute!
  Pt. admin, un subiect interesant de film ar fi : Rarinca case, cu Maia Morgenstern in rol principal si Monica Belluci in rol de Livia Stanciu!
  Succes garantat, multe premii&euroi!
  Si dac-o bagi si pa Angelina Jolie drept Condruta catindezi si la Oscar, pa parolu’ meu de cuvant!
  Ahh, sau poate nu stii cine-i Rarinca asta, poate de Mircia Gutau ai auzit…….??

 11. Groparu Reply

  @ Mara: Am șters niște comentarii în care nu ziceai mare lucru. Despre ce organe de represiune vorbești așa de codat? Tu chiar crezi asta?
  Despre Gutau îmi vorbești? Nu cunosc nici un vâlcean cu mintea-n cap care să țină cu el. Ce urmează, să-mi spui de Cherecheș că e lacrimă?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *