Scaun, nu uşă de biserică

Wednesday, 28 October 2009, 22:31 | Categoria : Ţara în care trăiţi
Taguri :

Mă! zice mama, care e o bisericoasă. Musai! Da’ musai-musai trebe să faci ceva.

Da, mamă, zic io, ce nu fac eu pentru voi! Multe nu fac.

Bă, zice mama. Trebe să mergi la biserică, să-mi duci un scaun. Că io nu mai pot sta în două picioare, că-s operată la genunchi. Şi atâta-i de fain în biserică, aproape de Dumnezeu! Şi popa, popa ăla are har! Şi atâta de frumos slujeşte! Da’ musai să îmi duci scaunul la ora 11:45 fix să fii acolo, duminică, fincă atunci se termină sfânta slujbă, şi iese lumea de la biserică, şi la 12 se închide biserica. Dacă ajungi prea târziu şi nu apuci să duci scaunul, iar trebe să stau 2 săptămâni în picioare, în curent, lângă băbuţele alea eterne, până vii tu în vizită de la Cluj!

Bun, zic. Dar cred că ştii că eu sâmbătă noaptea am cumetrie cu prekinii din Sibiu, şi astea se prelungesc adânc în noapte. Aşa că fă matale bine de mă sună să mă trezeşti duminică la 11, să am timp să mă fac frumos, să merg cu maşina să îţi duc scaunu’, să îţi fie bine.

Duminică nu se face bine ora 8 dimineaţa, că mă sună mama de la ţară: VEZI SĂ NU UIŢI DE SCAUN!!! Vai, mamică, zic io, cu capul greu; da’ cum să uit!

Mă scol, mă uit la OTV ca să stau treaz până la 11 şi ceva. Mă îndrept apoi către maşină cu scaunul inscripţionat “Fam. Groparu” în mână, îl sui în tărăboanţă, pornesc către biserică. Acolo mai încerc să nu adorm încă o juma de oră, că s-o prelungit slujba.

Şi intru cu scaunul în biserică, şi o femeie strigă la mine că unde duc scaunul ăla, şi io îi mormăi neinteligibil ceva cu “dom’ părinte o zis” – da, da, ştiu, nu e frumos să minţi în beserică -, caut un loc mai ferit de curenţi, îl las acolo, îi mai mormăi ceva la tanti despre Dumnezău, şi ies afară. Mamă! o sun. Mission accomplished, ai scaun în biserică, eşti aristocrată între femei. Plus c-am fraierit-o pe doamna aia sfântă care vinde lumânări, c-am minţit în biserică, alfel nu mă lăsa să te înscăunez.

După trei zile, mă suna mama:

– Ha! zice. Nu mai am scaun în sfânta beserică.
– Cum! zic io. Scaunul familiei!
– Da, zice mama, că le-o luat dom’ părintele şi le-o dus. Dar pune strane în locul lor, şi le vinde la popor.
– Ce? mă mir io.
– Da! zice mama. Că are biserica datorii 2 miliarde, şi stranele vrea să le vândă la credincioşi. Şi am auzit că la cealaltă biserică s-or vândut cu 7 milioane pe un an de zile, şi aici nu ştiu cât vor costa. Da’ am început deja să pun bani deoparte din pensioară. Tu, alfel? Eşti bine? Mai ai alergia aia gazoasa de la fasole?

27 de lovituri pentru “Scaun, nu uşă de biserică”

 1. 1dezaxata

  te’a dat de gol…basinosule…:))

 2. 2seba18

  foarte tare! :)) si cu scaunul “confiscat”, si cu bani de dat…

  auzi, eu ma asteptam sa fi dus scaunul in alta biserica…atunci chiar ar fi fost show :))

 3. 3Lup Alb

  End-ul e total previzibil.
  Daca ai fost cu scaunul in biserica…..

 4. 4Ciupanezul

  Asta e. Si cum fac toti credinciosii, pun deoparte din pensioara lor sa le faca burtile mari la popi.

 5. 5Ciupanezul

  Auzi, 700 de lei un loc in strana Bisericii. Si cu maxim maxim + mana de lucru (daca ar plati-o) il costa 120 de lei de facut un loc in strana. Si el, banditul il da cu 700 pe an. Ce afacere …

 6. 6Buha Neagra

  Beli popa banul de pe voi cu stranele.

 7. 7diana

  )))poi fă un credit repejor şi achiziţionează’i mămuţichii strana pe vo 1O ani….altă soluţie nu’i 🙂
  nu iei tu pe dacie cît face scaunu’ bisericesc

 8. 8Pavel

  De ce nu l-ai pus in suruburi , cu un pic de picatura si un pic de aracet si cu un pic de faina cu apa? De ce? Ca esti zgarcit 😀

 9. 9mimiblonda

  asa de scump i-accesu la Doamne Doamne?!!!

 10. 10nonick

  La noi pe la Ocna se practica licitatia anuala pe strana de cand ma stiu, de pe vremea lu’ Ceasca, numa’ nu e prea corect, ca lumea se cam intelege si fiecare isi pastreaza an de an strana, si chiar se mostenesc in familie.

 11. 11iulia

  da’ poti sa iei scaunul macar inapoi?? ca doar e al vostru ce naiba….face bani popa pe scaunele altora??

 12. 12Groparu

  @ iulia: nush! ca daca le-o dus popa cu el, nu am chef sa ma apuc sa le caut prin rai. Nu inca, cel putin 😀 finca as mai bloggeri o vreme pe planeta voastra

 13. 13Cata

  ete de aia e bine ca sunt catolic. la noi nu ne jupoaie nimeni de locuri in biserica si toata lumea are pe ce sa sada frumos la slujba. bre da’ ce popa tupeist sa ceara 7 meleoane pe un scaun, astia chiar nu au nici o frica de Dumnezeu?! sau sunt mai atei decat ateii delarati?!

 14. 14crasmarita

  Ioi. Cand am vazut titlu am si crezut ca te-ai aliat cu parintele meu preferat. Asta:www.usadebiserica.com
  Scuze

 15. 15Groparu

  @ crasmarita: deci e demential saitu’ :)))

 16. 16writeman

  bunica-mio avea strana lui la el la tara acolo la valcea de unde eea el, Dumnezeu sa-l ierte. ca era consilier, ceva… si cand ne ducem acasa la parastas, se da lumea frumos la o parte sa ma asez eu in strana lui, sau taica-mio sau chiar si vreun cumnat. dar n-a dat 700 de lei pe strana aia, lol!!!

 17. 17Mitropolitanul

  ma, trebuia sa te spovedesti la mine, nu aici

 18. 18inka

  O, da. Ce ti-e si cu biserica asta. Iote de aia nu m-am mai dus la spovedanie de atatia ani :))

  Stai pana te pun pe masa de mort. Doamne miluiesteeeeeee!

 19. 19Mitropolitanul

  @inka: nu tre sa meri la nici o beserica sa te spovedesti, o poti face online.
  Gropare, vezi ca te-am bagat la pomelnic gen blogroll, da si mie procent din vanzari.

 20. 20Jianu Cristina

  Draga…nus’ la voi cum e…in Ardeal locurile de pe scaune, si mai ales cele in apropierea preotului sunt platite “cu varf si indesat”, ca de alfel orice scaun in biserica!!! in rest, enoriasii, stau in picioare-daca au loc.

 21. 21crasmarita

  Ioi ce ma bucur ca iti place. Mi se intaresc si sfarcurile. Stai nu…asta e din cauza ca am vazut galbenul. I so love you.

 22. 22Pisi

  Ce afaceri fac popi mai nou ..

 23. 23Calin Murea

  Nu stiu daca am inteles bine ce am citit. Biserica are datorie 2 miliarde? Am inteles eu bine? Dar e listata la Bursa cumva? A fost afectata de criza sau ce?

  Any who, e prima data cand intru pe blogul acesta si trebuie sa spun ca e cel mai interesant pe care am intrat pana acum. Jos palaria!

 24. 24Mr.W

  “Mission accomplished, ai scaun în biserică” – fuckin A! I loled =))

 25. 25Bogdan Epureanu

  Super tare faza.

 26. 26Grim_Cris

  @Pavel el deabia a stat treaz ca sa ajunga acolo si mai voiai sa mai si decoreze locul?

Trackbacks

 1. 1. Daily Cotcodac »  Scaun, nu uşă de biserică

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)