Parcă mi-e dor un pic de mizerabilul de Băsescu

Stau și mă-ntreb: oare cum ar fi fost dacă mizeriile astea s-ar fi întâmplat sub mandatul mizerabilului de Băsescu?

Nu vă faceți vise, încă nu m-am ramolit de tot și nu am uitat abuzurile fostului președinte ”Țigancă Împuțită”.

Dar stau și mă întreb, dacă pesediștii ar fi măcelărit pe repede înainte legislația referitoare la justiție:
– în câtă vreme ar fi ieșit Băsescu la televiziuni și ar fi confiscat momentul, eclipsându-i pe ceilalți? Cu un discurs articulat în care să strecoare niște glumițe și ironii care ar fi făcut deliciul presei?
– la câte interviuri nu s-ar fi auto-invitat ca să dea cu pesedeii de pământ?
– în câte minute opoziția ar fi convocat o conferință de presă? Cu figurile alea grele (de acord, suspecte de corupție și ele – Blaga, Udrea, Oltean, Videanu & Co) care ar fi stat ca un pluton compact, cu priviri grave și acuzatoare, ca să-nțelegem gravitatea situației? Ca o alernativă (sinistră, e drept), dar totuși alternativă?

Ce avem astăzi, 14 decembrie? Păi, acum avem următoarele:
Dan Barna, leader USR, ultima postare pe Facebook e din 7 decembrie
Erată: Contul oficial al lui Dan Barna este acesta https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/
Ludovic Orban, leaderul dreptei hahahaaaaa, ultima postare pe Facebook e din 12 decembrie și are legătură cu bugetul, nu cu legile justiției
Raluca Turcan este, paradoxal, cea mai activă pe scandalul ultimelor zile – asta atunci când nu le dă la gioale usereilor care continuă bătălia, filmează, se zbat și îi hărțuiesc pe mizerabili.

Între timp… să luăm o doză mică de luciditate: este și părerea mea că nu toate amendamentele propuse de PSD sunt rele. Felul în care au modificat totul este greșit, firește, dar trebuie să ne învățăm și noi, ca nație, că suspect nu este egal cu vinovat.

Și încă ceva: nu disperați. Să nu disperăm. Ce credeați, că lupta asta va fi ușoară?

PS: Tot respectul pentru sibienii care fac un sit in pașnic în fața sediului PSD, de fac ăia-n pantaloni pe ei de frică.

16 lovituri, dă-i și tu!