Celelalte țări:


– Băi, ai auzit cât crește Bitcoin?
– Băi, da…
– Deci anul ăsta, în 2 ianuarie, era $1000! După 138 de zile era $2000, după 85 s-o dublat iarăși, și după 98 de zile o ajuns la $8000! Știi cât îi acuma?
– Cât?
– $16000!
– $16000?
– Da, băi! Ăsta e viitorul, crypto-currency!
– Și eu cred la fel, Bitcoin, Ethereum… dar cele mai tari mi se par dronele alea incredibile cu care poți alege ce tip de dușman dorești să ataci. O dronă cât o vrabie, îi dai drumul din avion și o poți programa să vadă numai bărbații apți de violență cu puști în mână dintr-o zonă de conflict. Drona îi vede și li se bagă-n frunte și detonează 3 grame de explozibil. Ăla moare instant. Nici femeile, nici copiii, nici bătrânii nu sunt atinși, e ceva de speriat.
– Băi, incredibil.

– Plus că… știi ce urmează, nu?
– Ce?
– Taxiuri care se conduc singure, roboți barmani și roboți chirurgi, toalete care-ți analizează caca dimineața și-ți spun ce boli ai… case construite de imprimante 3D, și scapi de meseriași nesimțiți, ambulanțe drone, avocați digitali! Ai o problemă cu pământul de la bunu’? Trimeți o armată de drone, îți cadastrează parcela, trimit la satelit informațiile și-n jumate de zi ai toate actele gata parafate. Plus pa și pusi notari, că deja e făcut actul de vânzare-cupărare.
– Ce tareee…!
– … care act de vânzare-cumpărare e un cretinism birocratic menit să-ți încurce limba-n gură și să te facă să risipești cuvinte. Ce vânzare e aia fără cumpărare? De ce să folosești două cuvinte pentru un rahat de act de vânzare? Uite, apropo de cuvinte: pe viitor nu vom mai vorbi cuvinte, ci vom scrie direct mesaje în WhatsApp și Snapchat cu chipul din creier! Cu care vom plăti la Mega Image cu bitcoin, firește.
– Ce tare! Viitorul sună atât de bine!

România.

– Băi, o crescut ROBOR-ul. Mi-o crescut rata la Prima Casă cu 190 de lei. 190 de lei pe lună  în plus!
– Mie-mi spui? Voiam să iau 60.000 EUR împrumut în lei pentru un apartament. În ianuarie costa 60.000 EUR, la 4.5 lei/EUR. Acuma i-a crescut prețul cu 17.000 lei, 4000 EUR, numai din cursul valutar, care acum e 4.63 lei/EUR.
– Ai grijă acum cu ratele! Că dobânzile cresc, ceva de speriat. Toate cresc, ratele, dobânzile, curentul, apa… or mărit nebunii ăștia salariile și pensiile, mai ales alea speciale, și e dezastru, acuma impozitează companiile, scad salariile cu transferul contribuțiilor către angajat, plus split TVA…
– No, lasă asta… tai porcul anu’ ăsta?
– Tai! Cică nu mai ai nevoie de viză să mergi în Canada.
– …
– …Eminescu. Miorița.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Marius Reply

  Mișto chestia cu drona kamikaze. Ce mă
  îngrijorează este faptul că nu știm clar criteriile după care suntem împărțiți în “bad guys/good guys”.

 2. dxn Reply

  I just want to tell you all: adevaratii tradatori de neam si tzara sunt dragnea dinti stambi, tudorel si primul nou ministru al carui nume nici nu-l stiu, un alcholist ca altii. vor sa il protezeze pe dragnea brasil enclave si hacuiesc justitia! daca nu iesiti in strada, veti avea comunism cu fatzete umane ca in venezuela si o sa cereti hartie igienica din Canada. omule, nu lasa Romania sa decedeze. esti un formator de imagine, esti un model extraordinar, nu ii lasa sa cada in comunism again!!! vrei ca si copii tai sa creasca cu cartele si ratzii? vrei sa iti reprosese ca nu ai facut nimic cant chiar tu puteai?

  please, macar tu fa ceva…or you dont care that much??? nu stiu unde sa mai strig…please do something! please, wake up si nu-i lasati sa ne fure speranta! faceti-o pentru ai vostri copii!

 3. Nemultumitu' Reply

  Noi tot cu școli cu wc-ul în fundu’ curții, cu 25 de metri de autostrada pe an, cu moaște, cu al de iordache & co., cu bolnițe folosite ca spitale și alte 1000 de bube-n cap…

 4. Lichu Reply

  M-am chinuit sa inteleg faza cu “chipul din creier”. Pânã la urma am inteles, e cipul sau chip-ul.

 5. m Reply

  Aia vorbesc sarakii din Romania, care au rămas saraci că ei erau sceptici la bula de 1000 de dolari, că Caritas , că lalele. Da mă, da nu la 1000!! Nici acu la 16000. Băgai, te durea o tzara in cot de robor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *