Oameni buni, construim și noi un spital pentru copii în țara asta?

Nu cred că există cineva care să fie 100% mulțumit de spitalele din România – firește, cele care mai sunt și au scăpat de furia distructivă a tăierii de costuri din perioada guvernării Boc-sescu. De exemplu, așa arăta (sper să se fi renovat, dar sunt circumspect) Spitalul de Boli Infecțioase de la Cluj acum 2 ani, când am ajuns cu Gropărelu’ mușcat de căpușe la Urgențe.

Exterior Spitalul de Boli Infectioase Cluj

Interior Spitalul de Boli Infectioase Cluj

Între timp, pentru că autortățile ridică din umeri (politicienii se tratează la Viena, în Austria, deci nu le pasă), niște nebuni frumoși s-au hotărât să pună osul și să strângă bani pentru un spital nou de copii – între aceștia, și prietenul meu Gigi Țepuș. Campania Un leu pentru spitalul de copii merge deja de câțiva ani, în încercarea de a strânge suma necesară construirii unui spital modern de pediatrie.

Primul după 1989.

Practic, oamenii ăștia aleargă (literalmente) cât de mult pot și cer de la oricine măcar un leu. Leu cu leu s-or face, într-o bună zi, cele câteva milioane pentru construcție.

Campionul la alergări pentru cauza asta nobilă este Andrei Sovereșan, în cadrul turneului său Arc peste Carpați. 1500 de km prin munți, tăticule!

Andrei Sovereșan, unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane din România, dar și din străinătate, a inițiat proiectul Arc peste Carpați, în cadrul căruia va alerga, în luna iulie, întreg arcul carpatic. Va porni din Sighetul Marmației și va urma principalele creste montane până la Orșova. Întregul traseu are aproximativ 1.500 de kilometri.
Proiectul Arc peste Carpați are ca scop strângerea de fonduri pentru Spitalul Copiilor, un proiect al Asociației 1 Leu. Acest demers presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Dacă doriți să ajutați copiii care suferă de una dintre cele mai grave boli, puteți să îl susțineți financiar proiectul Arc peste Carpați. Fondurile strânse prin acest proiect vor fi donate asociaţiei 1 Leu pentru construirea Spitalului Copiilor.

Așadar: vă roagă Groparu să dați un Like aici și să urmăriți traseul omului care aleargă pe piscurile din Carpați (acum este prin munții Cindrel, din ce-mi dau seama).

Și, dacă puteți și aveți plăcerea, puteți dona și voi aici.

Sau puteți alerga și cere de la colegi, prieteni, cunoștințe câte un leu.

Pentru că, leu cu leu, s-or face, într-o bună zi, cele câteva milioane pentru construcție!

5 lovituri, dă-i și tu!