No, ăsta da marketing targetat!

Hai în oraş să bem o cafea, zice Sorella către onor bărba-su neamţ.

Cumnatu-meu, când e vorba de Arbeit, nu se trage româneşte pi cur: lucră ca nebunu. Dar să nu-l pui să se relaxeze, că e jale: nu îşi mută fundu’ de lângă volan, şi nu pleacă în concediu.

Aşa e el, nimeni nu e perfect.

Aşa că soru-mea, ca să-l poată scoate din casă, îl cheamă nu la plimbare, ci la cafele duminica prin oraşul ăla al lor nemţesc de munte, o staţiune cu ape minerale, ape termale, pârtii de ski şi restaurante şi cafenele şi curăţenie, garduri vii şi flori şi parcuri şi cascade şi peşti aşa cum mi-aş dori eu să văd prin Azuga, dar tare mi-e teamă că nu voi apuca înainte de a împinge florile cu nasul. Pe bune, de toate au în oraşul ăla: or avut inclusiv trupe  englezeşti de ocupaţie, după WWII.

Şi după patru ore de parlamentări în care el s-o tot întrebat cu ce pălărie să se îmbrace, dacă sezonul ăsta se mai poartă movul, muiere, unde mi-s ciorapii, or sărit în maşină, şi ţuşti – la cappuccino (cred că aşa se scrie, doi de p, doi de c).

Dar în Germania există de toate, mai puţin locuri de parcare; şi după 12 ture de centru, cumnatu-meu a hotărât, româneşte, să parcheze pe interzis. PLM, că şi aşa îi ştiu pe toţi poliţaii din oraş! şi-o zis el. Ceea ce a şi făcut, în ciuda decibelilor de care sunt capabile protestele surorii gropăreşti.

Şi după cafea, or mers oamenii înapoi la maşină, unde – surpriză! se lăfăia o ditamai hârtia oficială pe parbriz.

Din experienţa mea vastă vă spun că, dincolo de păpucii la reduceri, poşeta cu Swarovski sau rochiţa mulată verde crud găsită #lamall, o femeie e rareori mai fericită ca atunci când îi poate ţine morală lu’ bărba-su, şi ea are dreptate! Şi soru-mea, în acele momente, a tras adânc aer în piept, savurându-şi momentul de glorie: începea cicăleala, doară i-o spus ea unde să parcheze.

Când colo – surpriză. Cumnatu-meu ia hîrtia din pabriz, şi citeşte în gura mare:

“Din câte ştii, ai parcat pe sens interzis. În mod normal, asta te-ar fi costat o amendă de vreo 40 de euro. Dar noi înţelegem că eşti stresat, ai mult de lucru şi ai nevoie de o vacanţă. Şi pentru că ai nevoie de o vacanţă, prezintă acest fluturaş la oricare din agenţiile firmei de turism X, şi vei primi un discount de 20 euro!”

Din pacate nu am fluturaşul să vă ofer un scan.

31 lovituri, dă-i și tu!