Sorella. Vine din Jermanica să asiste la mormântarea nunta mea. Doi prunci în dotare, başca soţ neamţ arian pur. Tu, sorella, vii? Ca e gata socoteala, m-o cerut de nevast! Bă, fratello! Vin, plm.

Şi pe drum către aeroportul din Dortmund sau Dusseldorf, ca tot timpul le încurc, li se strică pedala la acceleraţie: maşina mergea cu maxim 60 la oră, şi toată trepida. Abia ajunge familia nemţească la aeroport la timp.

Şi sorella s-o gândit că mi-ar prinde foarte bine să-mi aducă nişte oale, să aibă muierea gropărească ce sparge de capurile mele când vin noaptea atât parfumat, cât şi abţiguit; aşa că la aeroport, pentru bagajul extra, wizzairii au uşurat-o de vreo 300 oiro. Care sunt bani buni, cam oriunde te-ai afla pe Terra. Corect?

Continuăăăm.

Ajung oamenii în Cluj, eu le încredinţez, cu inima strânsă,  furia vişinie – să se care de la aeroport la Sibiu, la părinţii gropăreşti. Neamţul meu e un finuţ, care a condus multe maşini la viaţa lui; dar când am încercat să îi explic că la Dacie trebe să îi dai un pumn în freză ca să meargă faza scurtă, o râs: eu ştie tot, dracă cumnatul meu, eu condus Dacie când tu fluierat la gajici din triciclet! Binieeee… zice Groparu.

Peste o oră, mă sună sorella din Aiud: bă! unde-i talonul de la Dacie? La mine, zic; am uitat să vi-l dau! Fain, zice sor-mea. Că amu lom amendă că meream cu farurile stinse, că nu ştiam că în România aşa se circulă; şi pe lângă asta nu avem nici actele maşinii!

După un sejur la Sibiu, porneşte familia mare către Cluj; şi se rătăcesc urât de tot, în urbe. Şi venind ei încoace, într-un final, reuşesc să ajungă să ne întâlnim, după mai multe înjurături adresate în trafic unor şoferi de altă etnie decât cea germană. Şi trimiţându-i eu pe ei să se cazeze, le pică toba la maşină! De data asta la Opelul Corsa al Gropăroilor, care sunt ei părinţii gropăreşti. Că o trebuit cumnatul să lege toba cu cureaua lui de la pantalonii de la costum, şi toată nunta mea şi-o tras budigăii să nu-i pice, deci canci dansuri şi iolariohoho.

Şi la nuntă cumnatul şi-a pătat costumul cu ceară de la lumânări; şi când au plecat de la nuntă, în plină noapte, iar s-au rătăcit, şi a durat o oră jumate să găsească cazarea, deşi se afla la 4 minute 20 secunde distanţă. Că nu s-o îndurat să mă sune pe mine de pe roaming.

Na!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 23 comments

 1. Bungust Reply

  Astea sunt aventuri de tinut minte. La nunta mea, aveam o furie rosie din `81 si, inainte de event, l-am luat pe cumnatul meu (sotu nepoata-mii, care e american get-beget) pana la Alba, adica de la ai mei pana la oras – 30 de km. Cand am iesit pe nationala, mi s-a rupt cablu de accleratie. L-am legat cu sarma si am mers cu socul tras. Facea dacia o galagie de era omu cu urechile praf. A jurat ca nu se mai urca in masina mea ca nu prezinta “security and is not safe”.
  Io i-am zis ca-i Dacie, nu-i seif.
  No.

 2. scorpio Reply

  :)) mamaaa,iti dai seama ca alea au devenit oale de lux,cu cota ridicata si ca trebuie sa le tii acum in vitrina la loc de cinste?Neam de neamul tau nu a avut oale de vreo 400-500 oiroi..
  Mai Gropare,da la comnatu ala al tau,ar trebui sa ii placa felul asta ,,salbatic” si rudimentar de viata al nostru,ca ei stiu ca se extaziaza de asa ceva..

 3. Ciprian Reply

  O sa tina minte toata viata lui de acum si in cea de apoi cand o fost el pe celalalt taram la nunta cumnatului sau.

 4. Ion a lu' Ion Reply

  Etnia germana o sa tot aiba mari probleme pana cand vor naste prunci cu gps incorporat…

 5. Nanauazin Reply

  No, io-z din Aiud şi numa’ am vrut să-ţ zâc cum că acolo poliţaii îs fuarte severi… Probabil i-a amendat hăl mai cu elan, un anume segt. Copil… Aşa-l cheamă, da’-i rău ca un moş sictirit! Aprindeţi becu! Numa bine!

 6. Jack Kerouak Reply

  Beşini gropăreşti pentru zmintiţii care îşi închipuie vreodată că au să vază poze sau film de la mormântarea Groparului. Trage bicisnicul gropar de timp ca CFR Cluj de şireturile DNA-ului.

 7. Marius Moga Reply

  No la asta am ras doua minute incontinuu :)) “eu ştie tot, dracă cumnatul meu, eu condus Dacie când tu fluierat la gajici din triciclet! ”

  Bine ca a stiut sa improvizeze cu cureaua. Sper ca nu s-a bagat la dansul penguinului fara curea.

 8. Disturbia Reply

  Gropare, io te citesc de ceva vreme numa’ ca am facut cicocu’ mic sa nu sperii pestii. Da’ de cand ai inceput serialul asta cu “D’oh! and marriage” am dat de bucluc ca a zis consortu’ pas la nunta: daca pateste ca Groparele? Zi si tu acum ca un initiat, ce ma sfatuiesti?Ca mai am cam juma’ de an sa-l readuc pe drumul cel bun!

 9. mihai Reply

  @Mariu Moga: am impresia ca ideea curelei i`a apartzinut sorellei, nu neamtzului :-“

 10. Panorama Reply

  =)))) deci sa inteleg ca ardelenii sunt mai ghinionisti …. sti cum e vorba aia … “păţăşti” ….;))

 11. Raluca Reply

  Amintiri din Romania:))) unde totul e posibil. Oricum oamenii astia nu au stat tocmai bine la capitolul noroc

 12. enzo Reply

  “eu ştie tot, dracă cumnatul meu”

  asta imi aduce aminte de “dracele tele au batut ingerele mele” tot o vorba nemteascoromana. 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *