Moarte americanilor!

In clasa a XII-a fugeam de învăţat ca puţa de circumcizie.

Aşa că în loc să învăţ ca să pic la facultate, toată vacanţa de primăvară am fost nelipsit de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe baza unei legimitaţii de presă de care îmi făcuse rost o prietenă care se combinase cu unu’ de la TVR. Şi cu care legitimaţie am ajuns la toate spectacolele başca ciolhanurile VIP, şi eu, şi prietenii mei cărora le strecuram legitimaţia numai eu ştiu cum, prin ferestrele de la buda femeilor.

Şi fiind destul de vorbitori de limbă engleză şi băieţi tineri cu lipici şi entuziasm ne-am împrietenit cu tot felul de străini. Lituaniencele cu păr de aur; italienii şi francezii; bulgarii, cu cea mai tare piesă văzută de mine vreodată; şi nu mai ştiu ce naţie de sirieni. Prieteni la cataramă, ce mai! Inclusiv cu americanii, care avuseseră un spectacol halucinant, Too much light makes the baby go blind.

Şi, într-o zi, ne întâlnim cu americanii să le facem the grand tour of Sibiu. Şi îi găsim pe americani în faţa hotelului Continental Forum (fostul Bulevard), discutînd foarte aprins.

– Bă, salut, ce faceţi, merem să v-arăt Podul Mincinoşilor?
– Bă! zic americanii, lasă asta. Noi suntem în siguranţă în România?
– Cum adică? Aici numa’ de o chestie trebe să vă temeţi: de violuri. Româncele sunt grabnic dătătoare de ***** dacă sunteţi străini.
– Nu, bă, zic ei. Nu de asta e vorba. Ne temem pentru siguranţa noastră. Românii îi urăsc pe americani?
– Să vă urască? Geez! De 50 de ani vă aşteptăm să veniţi!!!
– Sigur? Bă, sigur?
– Da, mă, ce-aţi păţit, ce-i cu voi.
– Păi uite, am citit o chestie şi ne gândim dacă să sunăm la ambasadă sau nu, să fim siguri, poate e nevoie de trupe SWAT să ne apere.
– Ce trupe SWAT, mă? Ce aţi citit?
– Păi o inscripţie în româneşte despre America, despre USA.
– Ce inscripţie? Dă-mi şi mie să citesc!
– Uite aici, scrie pe uşa de la intrare de la hotel, uite cum e lipită o hârtie scrisă cu pixul despre USA!

Mă uit, şi acolo scria exact aşa: “Va rugam inchideti USA!!!!”

Cu multe semne de exclamare, că probabil recepţionerii erau furioşi.

True story.

29 lovituri, dă-i și tu!