Mare foamete în domeniul bancar

Când s-o născut ăsta micu, nievasta mi-o ordonat: repede! Fugi şi îi faci un plan privat de contribuţie cu acumulare, că mintenaş îi vine alocaţia de la stat, şi dacă nu-i băgăm în ceva fond de investiţii să aibe ăsta micu bani de facultate, tu îi bei cu prietenii tăi beţivani!

Când nievasta ordonă, eu mă supun instantaneu – ceva de speriat cât îs de supus. Aşa că m-am luat şi m-am dus direct la banca X (nu-i dau numele, că de data asta nu e vina băncii).

– Bună ziua, vreau să aibe copilu’ meu ceva de haleală când a fi student, nu ca tac-su.
– Sigur, luaţi loc, avem oferta asta şi asta, spuneţi-mi repede pentru ce variantă optăm!
Not so fast, pumpkin, îi spun doamnei cincuagenare foarte politicoasă, care-şi lingea deja buzele gândindu-se că-şi atinge targetul de vânzări pe luna în curs. Trebe să discut cu nievasta-şefă de acasă, că dacă nu, îmi dă dupa aia cu poşeta în cap toată viaţa! Şi dacă e să-i distrug viitorul lu’ Gropărelul, măcar să o fac de când e mic!
– Sigur, zice ea, să vă sun mâine?
Not so fast, pumpkin, îi răspund. Deocamdată nu ne grăbim, sunaţi-mă peste două luni, să vedem şi alte oferte de la concurenţă!
– Sigur, înţeleg că este o decizie cu bătaie lungă, nici o problemă.

Trec două luni, mă sună. O amân iarăşi cu două luni, că no, nu am avut vreme să ne gândim şi la asta.

Mai trece o lună. Şi mă sună o damă. Alta.

– Bună ziua, haideţi să vă prezentăm oferta băncii X de plan de acumulare pentru studiile pruncului!
– Bună ziua, răspund. Am vorbit deja cu colega dvs, numai în martie am întâlnire cu dânsa.
– Da, noi vă aşteptăm astăzi, când puteţi dvs!
– Doamnă! zic. Ştiu că pe treburile astea se iau comisioane, deci nu mi se pare normal ca după ce colega dvs a transpirat sânge o oră întreagă prezentîndu-i unui romun tumpit ca mie oferta băncii X, acuma să vină altcineva să mă culeagă pe mine, fruct pârguit, direct din ram! Să-i fure comisionul!
– Sigur, zice doamna.
– Deci mulţumesc, întâlnirea oricum va avea loc pe la mijlocul lunii martie, aşa cum am stabilit cu colega dvs, la revedere, viaţă frumoasă s-aveţi.

Stau un pic şi mă gândesc: bă, mare foamete bântuie în domeniul bancar, dacă îşi fură colegele una alteia ofertele în sânul aceleiaşi bănci! Aşa că am luat o hotărâre de bun simţ: m-am dus la tanti cu care am vorbit prima dată, şi i-am zis: vedeţi că o colegă de-a dvs vrea să vă sape! Că m-or sunat! Aveţi de grijă de dvs! Ne revedem peste o lună.

Nu trec bine două săptămâni, că mă sună tanti din nou. Deci prima tanti, aia cu care negociasem de prima dată:

– Domnul Groparu, v-am sunat să vă fac o ofertă!
– Ha, zic, ştiu oferta!
– Nuuuu, altă ofertă. Că amu nu mai sunt la banca X, m-am mutat la banca Y, şi amu vă ofer oferta băncii Y!
– Wtf, îmi zic!
– Da, da. Haideţi pe la mine să vă ofer oferta!
– Mulţumesc frumos, zic. Ne-am hotărât să nu mai încheiem nici un plan de ofertă de acumulare pentru studii pentru copil pentru facultate. Mulţumesc, numa’ bine.

Deci tanti aia fugise de la Banca X la Banca Y cu toată baza de date cu tot. Pe care o folosea acum ca să-i aducă clienţi noi băncii Y. Şi amu îmi pare un pic rău că am refuzat-o, că poate aveau o ofertă avantajoasă la portare, cu minute incluse.

Deci mare, mare foamete în domeniul bancar!

PS: Apropos, care e, după voi, care bancă oferă cele mai bune condiţii de plan acumulare de bani studii pentru prunc? Aveţi cumva idee?

 

45 lovituri, dă-i și tu!