La farmacia OSIM-inimii

De atâtea ori am văzut reclama aia la Catena că aproape c-am ajuns să-mi doresc să mă îmbolnăvesc și să nu cumpăr de la ei sistemele care îmi vor salva viața, numai de-a dracu’. Mai ales după scandalul cu rinichiul brand ambassador-ului Arșinel. De ce? Pentru că soacră-mea, draga de ea, e operată de rinichi, și să nu vină nimeni să-mi zică că rinichiul lui soacră-mea e mai puțin important decât rinichiul lui Arșinel! Clar?

În fine, am văzut la Julică (da, mai trăiește, și încă bine, în sensul că-și permite ca vineri să nu publice nimic dacă s-a uitat prea mult la History cu o noapte înainte, un lux pe care eu nu mi l-am permis decât atunci când eram în perfuzii – cumpărate, firește, de la altă farmacie) cum că Farmacia Catena a – da, citiți bine – depus cerere la OSIM să înregistreze sloganul “prețuri mici”. În așa fel încât numai și numai ei să poată folosi sintagma asta în țara noastră românească. Pentru că e sintagma lor originală, pentru că ei au inventat-o și pentru că marți.

Monopol pe “prețuri mici”.

Numai și numai și numai ei.

Deci numai ei. Adică xeroxul din colț, care își face reclamă la studenți cu prețurile mici, poate fi dat în judecată de Catena pentru încălcare de violare de cum-se-cheamă-aia-cu-drepturile. Dacă ai un atelier de traduceri, să zicem, și le spui clienților “OK, vouă vă dăm de acum încolo cele mai mici prețuri de pe piață!”, în secunda următoare apare de sub masă avocatul Catena, fluturînd țâdula de la OSIM și răcnind “Haha, v-am prins, traducătorilor!!” Dacă mergi pe Calea Turzii… OK, aici nu mai continuăm, alo, Gropare, puțină decență se poate?

Dacă era vorba de orice altă întreprindere, aș fi zis “vreau și eu ce fumează strategul lor de marketing”, dar acolo, la farmacie, sigur au ei ceva substanțe care te fac să visezi mult mai frumos. Singura chestie de care mi-e cam frică: în țara lui Pictor Vonta care nu a plagiat, s-ar putea ca demersul Catenei să nu fie la caterincă. Așa că, de acum înainte, voi breveta și eu termenul “gropar”: vrei, nu vrei, tot la gropar ajungi, și dacă tot ajungi, plătește bloggerul, frate farmacie!

15 lovituri, dă-i și tu!