La Cluj, troleibuzele merg cu covrigi

Incredibil pentru un mic oraş de provincie, la Cluj avem şi noi curent şi trolee. Primar nu prea avem – dar asta se rezolvă rapid cu nişte anticipate necomasate, mersi, Ponta, mersi, Crin, vă ţuc.

La noi, la Cluj-Napoca, troleibuzele nu circulă decât super-mega-arhipline. Până nu iau 40-60 de oameni peste limita maximă admisă, nu pleacă nici un troleu. Alminteri şoferului i se taie din salariu şi este transferat disciplinar ca profesor la o şcoală generală de la sat, unde trebuie să facă naveta un an: este maximul degradării umane (pentru că aceasta nu este o postare politică, mă opresc aici cu insinuările murdare).

Un asemenea troleu naviga prin centrul istoric al urbei ca un drakkar viking de sub Feleac, cu şoferul încruntat şi concentrat să ajungă la liman cu preţioasa sa încărcătură de vite şi saci de cartofi – cu care exact aşa se şi comporta.

Ajungînd în centrul centrului, opri în staţie să ia alte vite şi alţi saci de cartofi.

Apoi îşi deschise lui uşa şi se puse la coadă la covrigi. Unde stătu relaxat preţ de vreo 3-4 minute, până îi veni rândul, timp în care cele 200 de perechi de ochi din troleu se bulbucară; iar gurile se blocară; şi creierii înţepeniră!

Apoi şoferul îşi luă tacticos doi covrigi cu susan şi doi cu mac-mac, pe care îi preluă cu degetul mic ridicat, ca un aristocrat. Şi se urcă din nou la volan şi plecă mai departe în vâltoarea traficului, urmîndu-şi neabătut destinul.

Ca un viking de sub Feleac.

Tare, nu?

38 lovituri, dă-i și tu!