Tot cu RATUC-ul. De data asta pe vremea celeilalte dictaturi, a ăleia de bun simţ, nu a ăsteia, când se constată o veselie a demolării.

Aşadar acum o mie de ani, când ţara era condusă de nişte neni răi cărora li se spune comunişti, un autobuz transporta nişte muncitori înspre una din fabricile Clujului, la ora actuală complex rezidenţial luat în rate cu Prima Casă de oameni ai muncii, c-aşa-i în noua dictatură. Era iarnă, vreme de seară.

La un moment dat, şoferul opreşte pe drum, deschide uşa şoferului, deşi nu era staţie, şi strigă către un moşneguţ care mergea în treaba lui pe trotuar:

– Bunule! Dumneatale eşti?

Era bunul, chiar dumnealui. Aşa că şoferul îi face loc la el în carlingă şi merge mai departe.

– Ce faci, bunule?
– No, la oraş, cu treburi.
– Unde meri?
– Acasă.
– Acasă, în Vultureni? (Vultureni e la vreo 30 km de Cluj)
– E!
– Şi cu ce meri?
– Cu ocazia.
– Ia stai oleacă.

Mai merg ei vreo 5 minute apoi, la o bifurcaţie (unde se face drumul către Chinteni), şoferul opreşte autobuzul, iese către călători şi le zice:

– Vă rog frumos să coborâţi din autobuz, că nu mai merg la CUG (Combinatul de Utilaj Greu).
– Cum adică, nu mai meri la CUG? întreabă proletarii, cu îndreptăţită mânie.
– Nu mai merg la CUG! Mă duc cu moşu’ în Vultureni, la el acasă!

Lumea – siderată.

– Acum, coborâţi toţi! Doară nu mi-oi lăsa moşul în drum, noaptea, pe timp de iarnă!

Neavînd încotro, călătorii au coborât din autobuz, iar şoferul şi-a dus moşul până în Vultureni. Care e, nu-i aşa, pe la vreo 30 km de Cluj.

Norocul nostru de la Dumnezeu cel sfânt că nu avem metrou în Cluj; sau că şoferul de autobuz nu era, Doamne fereşte, pilot pe tramvai, că ăia nu stau la discuţii nici dacă te cheamă Lucescu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

 1. mac gregor Reply

  mai pe romaneste daca imi pun blogul in casuta lui de website nu imi apar comentariile.

 2. Groparu Reply

  @ mac: apai ai fi comentat vreodata la careva pe site si o zis ca esti ceva spammer… hai ca i-am dat approve.

 3. mac gregor Reply

  am mai patit asta pe un blog vecin si prieten si mi s-a transmis ca cineva si-a bagat nasul la mine intre hard diskuri.

 4. danezul Reply

  Ce diferenta intre hooligan si ‘telectual. Si acum rasuna in creieri vorba lu’ Nea Zabrcea, profu’ de Romana din liceu,: traMvai-traMvaie, iMparat-iMparateasa. E grele? Doar de doo ori se foloseste M in fata unor consoane. Iar alea nu’s decat V si P

  Te prinsesi nea Bogdane? Sau sa mai desenam odata?

 5. danezul Reply

  Mea culpa. Vad ca-s mai multi aia de cunoaste 😛 Iar profu’ saracu’ se numeste Zbarcea. Ce-l mai injuram cand la prima ora ne-a cerut sa venim cu TOT Luceafarul scris dar peste 4 ani desi profil tehnic nu stiu sa fi cazut vreunul la Bac la Romana.

 6. konskriptor Reply

  Mo, soferi de pitesti e multi si e destepti. Acu’ , soferie te halesc da’ n-am cheia de 14, am ajuns ca o parasuta la cooperativa. M-a dus vantul cum sunt duse “tantile” pe centura de catre soferii de tir 😛

 7. Iasmina Reply

  Măcar ăsta a făcut-o cât de cât pentru un scop nobil: să nu stea bătrânelul noaptea în frig. Şi scopul scuză mijloacele. 😆
  În plus, a şi spus “vă rog frumos” când i-a dat jos.

 8. konskriptor Reply

  @Groparele : ce vorbesti mo, stric io palinca pe copca. Picur in gatlej la mine, iar daca ea ajunge in talpi si topeste gheata e bine. Daca nu , e iar bine.

 9. romica Reply

  cand eram june’n mediaşu natal, era un nene care soferea un troleu. si ast nene facea halta la scandurica pt un rom mic.destul de des. si ne ducea si “pe de gratis” cu T2. si nenea asta avea un inginer sef care’si luase hartie de la doftor ca e impotent, ca sa nu’l mai solicite nevasta la munci casnice.parol donor de pionier.

 10. florin Reply

  Mai gropare, asa scrii de parca incepi sa devii florestean ma. Asa povestesc unii din batranii de prin floresti. Povesti din astea faine aidoma cu cea pe care ai scris-o tu mai sus

 11. ddgddg Reply

  Cum nu este metrou in clu? Prin 90 (pe vremea golaniadei), oprste un aurtocar plin cu polonezi cam pe unde e acum piata volanta de langa catedrala.,doua tipe coboara si se duc la WC-ul public, dupa care ies in 30secundesi urla catre ceialti pasageri
  -NEMA METRO!!!!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 12. Ciocanu lu Thor Reply

  @Danezu
  iMBinat ? aMBasada? aMFora? aMFitrion? uMFlat? aMNezie ? haMSter? aMBient? circuMScris?geaMGiu? haMSie?
  DeocaMData numai astea imi vin in cap, dar presiMT ca lista e mult mai lunga 🙂

 13. danezul Reply

  Mda, uite de unde mai aflam cate una alta. In mintea mea a ramas ce ne tot repeta profesorul. Probabil tocmai pt a nu ne face sa o comitem grav. O sa sun o fosta cologa ce-i acum profesoara de romana sa aflu… ca prea intra in contradictie cu ce stiam si nu-i bine 👿

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *