Investiți în Romania, au zis ei

O firmă germană a participat la licitația pentru sistemul de taxare cu barieră a unui aeroport din România, o țară în care e bine să investiți.


Normele europene cer să ai o evidență clară a căruțelor care intră-n aeroport

Firma germană a venit cu o ofertă bună – costuri zero, doreau numai procentaj din încasări. Aeroportul a acceptat, Primăria și Consiliul Județean au aprobat, firma a montat, iar călătorii au aplaudat negreșit la fiecare aterizare de succes, oricât de tare vă ofticați voi pe pe Facebook.


Legenda spune că, dacă închizi ochii, îi auzi și înainte de decolare

Apoi, la un moment dat, sistemul de barieră s-a stricat: ba nu mai citea bine tichetele de acces, ba se înțepenea bariera… în fine, aeroportul îi cheamă pe reprezentanții firmei de bariere, ăștia demontează dispozitivul și-l duc în atelier să investigheze la microscop și la acceleratorul de particule.

Întorcând ei bariera, observă cum din barieră se scurge ceva.

Ceva lichid.

Adulmecă ăștia, fac ceva analize… băi, aparat sensibil, în mod normal nu ar fi avut voie să curgă nimic din el!

Îl trimit în Germania, ca să poată face firma mamă niște analize mai complexe.

După vreo săptămână, vine răspunsul analizelor mai complexe: în mecanismul barierei se găsise, nici mai mult, nici mai puțin, decât urină.

Bariera era protejată de ploaie, avea tot felul de garnituri anti-umezeală, era situată la ceva înălțime, într-un loc spravegheat de camere video, și totuși… totuși, un erou, un român adevărat s-a cățărat pe ce a reușit el, a improvizat, a făcut pipi ignorând, cu bună știință, faptul că dispozitivul era conectat la curent electric… și nu s-a lăsat până când, într-un final, a găsit o modalitate de a-și strecura pipișorul direct în inima tehnologiei germane!

6 lovituri, dă-i și tu!