Fuck you, Zuckerberg, fuck you, Facebook

Primesc ieri “de pe net, de la colega Bernadette”, o poază haioasă pe care am şi pus-o numaidecât pe pajina mea de Facebook – locul de pierzanie al Satanei, dacă citeşti ce-i acolo ajungi direct în iad (în partea aia fără bere rece).

Până pe la ora 18:00, poza strânsese vreo 70 de Likes, în ciuda unor comentarii de la o habotnică că (da, Ioana, de tine vorbesc) cum îmi permit eu să postez în Joia Mare poză cu testicole în culori cromatice!

Pentru că-n viaţa asta am şi alte preocupări decât să stau cu ochii cât farfuriile pe pagina de Facebook şi să dau Refresh non-stop, nu am mai pus lăbuţa pe  mouse decât seara – când, surpriză, cartea cu feţe îmi cere să îmi dau numărul de telefon, “să te verificăm, să nu fii altul”. Fuck you, Zuckerberg, mi-am zis, te lingi pe bot de numărul meu, ce, vrei să-mi propui o întâlnire romantică, vrei să-mi dai SMS-uri noaptea sau să te masturbezi la telefon?

Azi dimineaţă – la fel. Hai, bine, fie, mi-am zis; primesc un SMS cu un cod de verificare, îl – să zicem aşa – introduc/bag, apoi primesc câtamai drăguţul de mesaj:

Ce să vă zic, era să-mi pice dinţii pe tastatură şi să clănţăne în gol! Se pare că o gaşcă de credincioşi fervenţi au dat Report la poză până au făcut băşici la buricele degetelor, aşa, ca vacile. Joia Mare, OK, să ne iubim cu toţii, să iertăm, dar fuck you, toleranţă şi libertate de exprimare, haideţi să ardem bloggerul pe rug!

Băi. Eu îi tolerez pe oştenii Oastei Domnului, asta şi pentru că şi eu cred în Marele Şef; dar cred în El în felul meu, mă rog la El în felul meu şi am relaţia mea personală cu El, dacă se poate cât mai puţin mijlocită de preot. Bă, aşa cred eu, nu ai ce-mi face. Mai fac şi câte o glumiţă cu El, ăsta-s eu, dacă lui Dumnezeu nu i se par haioase atunci o să mă bată la funduleţ cu lopeţica la judecata de apoi sau la recurs, că sigur voi face recurs. Dar, băi habotnicule, LASĂ-MĂ să-mi exprim punctul de vedere! Dacă tu ai chef să-L slujeşti cu batic pe cap (interpretabilă decizie, BTW) sau să-mi citeşti Biblia când stai la coadă la Finanţe, pe mine nu mă deranjează, nu râd de tine în troleu, nu îţi dau cu tifla, nu scriu urât de tine pe blog, asta e, e alegerea ta, dacă nu-mi place ce văd atunci mă uit în altă parte. Păi şi atunci tu de ce nu-mi laşi libertatea să postez ce vreau eu pe Internet? Am dreptul la o părere, chiar dacă este contrară punctului tău de vedere, că de-aia e democraţie. Nu te-am insultat, nu am râs de tine că ai fundul mare şi coşuri pe nas, nu ţi-am dat porecle. Dacă nu îţi place ce vezi în ecosistemul Groparu, dă click pe altceva, e plin Internetul şi de altceva decât de Facebook, arma Satanei.

Iar acum, în numele libertăţii de exprimare în sfânta zi de Vinerea Mare, această postare cu titlu suburban, trivial şi licenţios la adresa Facebook-ului şi a lui Zuckerberg va ajunge drept pe Facebook-ul lui Zuckerberg! Cu poza în dublu exemplar, aşa cum foarte bine se vede.

38 lovituri, dă-i și tu!