Pleacă nievasta la o bere cu băieţii, ca în fiecare zi de luni, marţi, miercuri, joi şi vineri; noroc că mai apuc şi eu să stau cu Gropărelul în weekend, altfel nu ştiu ce m-aş face.

După vreo trei ore de băgat creionul în urechea lui tati şi muşcat tati de gât, pe Gropărel îl înşfacă foamea de vintre. Acest fenomen fiziologic îi provoacă vocalize demne de o baritoană de la Opera de Stat din Cluj-Napoca. Cam aşa ar răcni2 Montserrat Caballe dacă ar fi chinuită de un Viet Kong suferind de tulburare bipolară într-un lagăr cambodgian.

Îl iau pe moştenitorul guiţător în braţe şi intrăm în bucătărie. Oare ce-o zis nievasta să nu-i dau sub nici o formă, linte? OK, deci îi dau linte.

Îi scot porţia de linte şi o pun într-o tigaie, pe aragaz, să o încălzesc. Apoi, pentru că Gropărelul vrea să vadă absolut tot ce fierbe pe aragaz, şi îl iau în braţe să examineze tigaia.

În bârlogul gropăresc, deasupra aragazului tronează hota luată în rate; iar pe hotă zace un dulăpior. Înainte ca eu să apuc să-l opresc, Gropărelul întinde mânuţa şi deschide uşa dulăpiorului.

Din dulăpior pică jos o cafea vidată de o juma de kil.

Cafeaua vidată de o juma de kil cade direct pe mânerul tigăii. Care se răstoarnă de pe aragaz.

Toată podeaua se umple de lintea băietului.

Iau băietul, îl pun pe scaun cât mai departe de sinistru.

Încerc să recuperez tigaia, proces în care mă mânjesc tot de linte lipicioasă pe mână (eu posedînd un talent rar în acest sens).

Caut o cârpă să mă şterg: văd una pe masă. O iau viguros în mână.

Probabil nievasta luase micul dejun pe ea, căci cârpa e plină-plină de firimituri care se împrăştie vesel pe jos, peste linte.

Oftez şi mă scarpin temeinic în cap, a pagubă. Suficient cât lintea de pe mână să mi se transfere acum pe tot părul.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. ioana Reply

  😈
  Ce ne-am face fara tine?! 😆
  “…răcni2 …” ??? Ce ineamna 2-ul ala?

 2. Lexu Reply

  Am ras cu lacrimi! 🙂 Dar se putea intampla oricui 🙂 Ati mai mancat? Sau ati facut doar curatenie?

 3. mixy Reply

  cel mai mult îmi place titlul … nu prea ai loc de tine în bucătărie, nu ? 😆

 4. Diana Gal Reply

  Hi hi, mi-ai adus aminte de cand stateam cu Laura (aprilush) in camin, si a adus temporar un porcusor de Guineea… iar eu, intr-un moment de neatentie, am varsat o oala de ciorba peste el :))

 5. handocad Reply

  gropare, cand zici blogul cu cel mai scazut nivel de nitrati din romania zici de bine sau faci mijto?

 6. Groparu Reply

  @ ioana: 2 ala inseamna ca racnitul e la cub, dar nu-mi mergea litera 4.
  @ d.orin: presimt ca Groparelul va face un dush de limba rusa imediat 😀
  @ mixy: ba, că loc este; skill nu prea este.
  @ Diana: da’ cum SATANA sa versi ciorba peste hamster???
  @handocad: da.

 7. Ioana Reply

  numai tu si cu un coleg de facultate puteti face asa acrobatii prin bucatarie :)) daca nu este skill , cumpara o armura pt. Groparel :)) si una pt. tine :))

 8. handocad Reply

  intamplator o cunosc pe valentina de la aqua carpatica. si vroiam sa te intreb daca ai auzit de campania lor, daca esti de acord cu ea. dar se pare ca nu ai astazi forma. nu tre sa mi raspunzi la asta

 9. Groparu Reply

  @ handocad: e pur si simplu o elucubratie, la fel ca restul blogului.
  Nu tre’ sa imi raspunzi la asta. Salut-o pe tiza Valentina!

 10. Belle d”Imagination Reply

  Cu siguranţă se varsă cu multă graţie ciorba pe şoarice….

  Amu Gropare, zi-i Bogdaprosti că nu ai vărsat mâncare fierbinte pe prunc, în rest, toate-s reparabile

 11. Corina Bodea Reply

  Domnule’ Gropar, eu cand am citit titlul, m-a si apucat rasul, gandidu-ma cum ati arata dvs. intr-un magazin de portelanuri, admirand cosulete impletite model Sarah, sau servicii de masa cu decalcomanii aurite tip Dolores. Apoi m-am lamurit, dar sa stiti ca nu SUNTETI 1 ELEFANT INTR_UN MAGAZIN DE PORTELANURI.
  Asta pentru ca tot parcursul actiunilor dvs. a fost logic si corect:
  v-ati jucat cu Jr.;corect; apoi la semnalul urmator(cum se spunea pe vremuri la radio) v-ati deplasat impreuna cu Groparelul in incaperea destinata luarii mesei; corect (puteati sa incalziti mancarea si sa o duceti apoi in camera de joaca-incorect); v-ati gandit sa-l hraniti cu mancare de linte;corect(lintea este 1 aliment plin de beneficii pentru organismul uman- contine vitamine din complexul B, asigura doza zilnica necesara de Mo, 90% din necesarul zilnic de acid folic, 63% din necesarul de fibre alimentare- ce daca doctorii pediatrii sustin hranirea copiilor, cu atfel de alimente numai dupa 2 ani- or uitat vremurile cand prunci fiind, mancau de zor “zama de pasule” cu mamaliga, facuta de bunici, matusi sau alte neamuri ce grijeau de ei cata vreme parintii erau la “servici “); v-ati gandit ca trebuie sa incalziti lintea; corect(puteati sa o dati asa direct scoasa din frigi- pe post de inghetata-place la copii-inghetata); ati cautat sa-l integrati si pe micut in procesul de incalzire al mancarii; corect( i-ati indus primul sentiment de responsabilitate, aratandu-i de sus, tot procesul); cand s-a intamplat incidentul l-ati indepartat imediat pe copil din zona de impact; corect( tigaia s-a rasturnat, era fierbinte, focul inca ardea, trebuia stins- nu puteati face toate acestea cu domnisorul in brate); ati demarat actiunea strangerii lintei de pe podea; corect( puteati sa-l lasati pe prichindel sa culeaga cu manutele lui doua,bobitele de linte – ah, nu, asta e din Cenusareasa cand mastera o pune pe biata fata sa aleaga lintea de cenusa ); ati utilizat carpa pentru a va sterge pe maini; corect( nu e vina dvs. ca cine s-a folosit de carpa inainte, nu a si scuturat-o); v-ati scarpinat in cap;corect(nu a paguba ci a unui bun reflex dobandit de neamul nostru, inca de pe vremea ganditorului de la Hamangia-“oare cate generatii vor mai trebui sa haladuie pe ist pamant , pana cand si noi vom fi admirati intr-o vitrina de muzeu “);
  Ah, am uitat ce era mai important din aceasta “expozitiune”: SARBATORI FRUMOASE SI LUMINOASE TUTUROR celor care ne incanta cu “poezelele” lor si ne lasa sa le mai si raspundem..

 12. Kiss Alexandru Reply

  Mai bagat in groapa, lumineaza..ma! De unde linte, baritoneasa are par pe nas? Ma indoiesc ca cei de la protectia minorilor citesc literatura, ca altfel se vor autosesiza!

 13. daniela badarau Reply

  Ba omul, nu ma fa crucifixe! isus e viu, de ce il tii chinuit, sau abia nascut? nu mai fa sfinti! lasa , fa omul de acum, impovarat de TVA, impozite, fii prezent, lasa suferinta de 2000 de ani… nu ma angajezi? sunt inginer pentru industria portelanurilor!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *