E cheful cel mai tare

La mine-n bloc, duminică seara: mega chef cu Macarena şi Barbie Girl, vreo trei perechi care chiuiau ca ceainicul, paharele săltau voios în vitrină .

– Nu mergi să le spui vreo două? întreabă nevasta. Abia a adormit ăsta micu’!

Nevasta mea este adepta soluţiilor radicale. Pentru că-mi iubesc foarte mult ţara, încerc din răsputeri să o împiedic să intre în politică.

– Neee, zic. Nu are rost.
– Cum adică nu are rost?

Deja mă simţeam vinovat că am o părere numai a mea.

– Draga mea, în primul rînd şi eu am tras petreceri prin blocuri când eram ficior, de se zguduiau lămpile ca la cutremur. În al doilea rând, dacă merg tocmai acum, când oamenii sunt încinşi de băutură, s-ar putea să nu dau peste cei mai cooperanţi Homo Sapiens. Şi, în al treilea rând… câtă vreme Junior doarme pe burtică, nu are rost să intervin.
– Treaba ta. Dar să ştii că, dacă vor continua, eu sun la Poliţie să le dea amendă!

Nu e o idee strălucită să îţi contrazici soţia fără voia ei, aşa că am tăcut cu success. La ora aceea durează cam o oră până răspunde cineva la Poliţie, şi încă o oră până ajunge echipajul de la gogoşerie la tine acasă, nutrind fireasca speranţa ca la ora sosirii lor cheful să se fi încheiat deja şi să te amendeze pentru că i-ai chemat degeaba. Aşa că am lăsat bairamul să continue; din devoţiune familială, am reuşit să sforăi mai tare decât başii de la Inna, aşa că într-un final toată familia a dormit aproape normal în noaptea aceea.

Dimineaţa devreme pornesc către serviciu. Afară soarele strălucea ca faza lungă de TIR: dacă te trezeşti, sigur nu mai adormi la loc. Înainte să intru în maşină, apăs uşor pe interfon la apartamentul 23, unde se chefuise. Aşa tare suna interfonul, că îl auzeam de la intrarea în scară. După aproape 30 de secunde, cineva răspunde cu voce de om al cavernelor:

– Da?

Răzbunat, am plecat fără să mai zic nimic.

text publicat în CJ24FUN
Update: colegii lor de la Bucureşti au tras o aplicaţie faină pentru Android/iOS.
Pe când una şi pentru Cluj? care acoperă şi evenimente din Cluj!

27 lovituri, dă-i și tu!