La mine-n bloc, duminică seara: mega chef cu Macarena şi Barbie Girl, vreo trei perechi care chiuiau ca ceainicul, paharele săltau voios în vitrină .

– Nu mergi să le spui vreo două? întreabă nevasta. Abia a adormit ăsta micu’!

Nevasta mea este adepta soluţiilor radicale. Pentru că-mi iubesc foarte mult ţara, încerc din răsputeri să o împiedic să intre în politică.

– Neee, zic. Nu are rost.
– Cum adică nu are rost?

Deja mă simţeam vinovat că am o părere numai a mea.

– Draga mea, în primul rînd şi eu am tras petreceri prin blocuri când eram ficior, de se zguduiau lămpile ca la cutremur. În al doilea rând, dacă merg tocmai acum, când oamenii sunt încinşi de băutură, s-ar putea să nu dau peste cei mai cooperanţi Homo Sapiens. Şi, în al treilea rând… câtă vreme Junior doarme pe burtică, nu are rost să intervin.
– Treaba ta. Dar să ştii că, dacă vor continua, eu sun la Poliţie să le dea amendă!

Nu e o idee strălucită să îţi contrazici soţia fără voia ei, aşa că am tăcut cu success. La ora aceea durează cam o oră până răspunde cineva la Poliţie, şi încă o oră până ajunge echipajul de la gogoşerie la tine acasă, nutrind fireasca speranţa ca la ora sosirii lor cheful să se fi încheiat deja şi să te amendeze pentru că i-ai chemat degeaba. Aşa că am lăsat bairamul să continue; din devoţiune familială, am reuşit să sforăi mai tare decât başii de la Inna, aşa că într-un final toată familia a dormit aproape normal în noaptea aceea.

Dimineaţa devreme pornesc către serviciu. Afară soarele strălucea ca faza lungă de TIR: dacă te trezeşti, sigur nu mai adormi la loc. Înainte să intru în maşină, apăs uşor pe interfon la apartamentul 23, unde se chefuise. Aşa tare suna interfonul, că îl auzeam de la intrarea în scară. După aproape 30 de secunde, cineva răspunde cu voce de om al cavernelor:

– Da?

Răzbunat, am plecat fără să mai zic nimic.

text publicat în CJ24FUN
Update: colegii lor de la Bucureşti au tras o aplicaţie faină pentru Android/iOS.
Pe când una şi pentru Cluj? care acoperă şi evenimente din Cluj!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 27 comments

 1. daniel rus Reply

  ce-aş mai primi eu dimineata în drum spre muncă nişte fază lungă în ochi. în schimb eu mă întreb dacă nu m-a trollat mândra şi mi-a dat ceasul în faţă. aşa întuneric e

 2. adriana Reply

  dar ce idee geniala….am aplicat-o o data in vacanta cand niste copii tampiti sunau aiurea si le-am copt-o cu o prietena dupa niste cicktailuri zdravene si la o ora nesimtita….dar acasaaa….acasaaa unde am suferit de atatea ori din cauza unor animaleee…tocmai acasa mu mi-a trecut niciodata prin cap….m-ai salvat ;))

 3. omu' muncii Reply

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 pot sa vin si eu sa apas 23-iul? apasa,apasa,apasa…….. 😆 😆 😆 😆

 4. sloimi Reply

  Intamplari banale,obisnuite pentru orice om insa felul cum relatezi e de nota 10.In alta ordine de idei,cum la mine sunt sigurante la intrarea in scara,separat pentru fiecare etaj,pe langa cele ale fiecarui apartament,scot siguranta pentru etajul chiuitor si plec in casa cu ea.Asa e mai dulce razbunarea ca pe intuneric nu se mai risca sa joace perinita.

 5. thaopets Reply

  ft amuzanta povestea.aici trebuie sa apreciem calmul tau.eu le bagam un sarpe pe sub usa sa vezi atunci cum li se taia cheful de orice(sunt crescator de animale exotice)

 6. Titel Reply

  Nene Gropare, iar mi-ai înseninat dimineața cu un zâmbet până la urechi pentru modul în care povestești 😀 Să-i fie cu sănătate lu’ colega care mi-o zis de blogul matale, că mult bine mi-o făcut.

  Acum niște ani, când eram student în Cluuuj, de Revelion mâncam carte pe pită ca să pregătesc lucrarea de licență. Zburda netul într-o veselie, că nimeni nu era online; condiții ideale de muncă productivă, și las’ că facem cheful monstru în februarie, după licență. Dar vecinii de jos s-au gândit ei că ar fi o idee bună să facă chef. Nimic rău în asta, doar că era chef cu manele. Durere maximă, mai ales că nu era nici una mainstream; cine știe pe unde or fi găsit dubioșeniile alea. Cert e că toată noaptea am lins lămâi să mi se taie greața și n-am scris două cuvinte legănate în documentul ce-mi mânca nopțile.

  Ei bine, cheful s-a spart pe la 5 dimineața, iar la 6 era o liniște mormântală. Am așteptat liniștit și, pe la 7 jumate așa, cam pe când am chitit io că intraseră în somnul cel adânc… am dat un click pe playlistu’ cu rock. Și când mi ți i-am plimbat prin istoria genului începând cu Led Zeppelin, ZZ Top, ACDC, Metallica, și mergând până-n zilele noastre, câteva ceasuri de tobe și overdrive de chitară de eram mândru că nici VH1 n-a scos așa un potpuriu… Era și muzică bună, și la un volum acceptabil de ridicat cât să nu se plângă alți vecini că i-am chinuit, da’ suficient cât să țin cicalacacichiceaniștii cu fața în pumni și ochii roșii de nesomn.

  Nu mult mai încolo, salamguțăfanii s-au cărăbănit din bloc, spre buna fericire a locatarilor, iar io am luat licența cu felicitări și mi-am luat zborul spre Miticia, de unde scriu aceste multe rânduri.

  @sloimi: să suni la interfon la ore dubioase nu are consecințe (decât un eventual lighean cu apă-n cap) și nici muzica tare nu prea poate fi sancționată. Conform legii, poliția poate da amendă pentru tulburarea liniștii publice doar dacă 1) nivelul sonor măsurat depășește 75 dB parcă, și 2) gălăgia o produce o societate comercială. Cu alte cuvinte, legislația e mai mult împotriva nunților și cluburilor de noapte din cartier, și patrula trebuie să aibă decibelmetru calibrat (ceea ce n-are :D). În condițiile astea, dacă chemi poliția la niște vecini petrecăreți, legal agenții nu pot face decât să-i roage să dea muzica mai încet, fiindcă orice amendă poate fi contestată (deși unii sunt creduli, pun botu’ și o plătesc). DAR! Umblatul la panoul de siguranțe al blocului intră într-o cu totul altă categorie: nici măcar angajatul Electrica nu are voie să-și bage nasul în el fără prezența administratorului blocului, altfel e caz penal.

 7. anafrezia Reply

  😀 apoi io zic intai sa nu ma “spamezi 😆 si apoi zic….stii tu cum e cu chefurile aste….azi la mine maine la tine….deci sa lasam politia sa-si numere……..banii 👿

 8. Titel Reply

  @Daniel – știu asta de când a trebuit să „calmăm” un binevoitor ce ne tot fura patroanele de siguranțe din tablou ca să le dea pe bere. La cât de încurcate-s ițele legislative românești, după niște încercări de a le înțelege singur m-am hotărât că e mai lipsit de nervi să plătesc un rech… ăă… avocat să scoată articolele potrivite de unde le știe 🙂

 9. sloimi Reply

  @Titel:Multam de avertizare da` avand in vedere ca am 1.97m si 132 kile ma crezi ca nu ma risc sa merg la usa vecinilor care “ma socializeaza” cu salam,guta,petrinjel si alte legume? Fiind dus des la biserica(odala la 6 saptamani si o data la 14 ani) si mai ales fiind greu de mana nu pot bate la usa lor ca risc sa se darame usa. Daca ai fi amabil sa-mi dai o sugestie sa-i linistesc sunt sigur ca as uita de telul meu in viata: inmultirea colectiei de patroane.
  P.S. Da,subscriu ca nu e rocomandat sa chemi politia sa-i roage sa dea muzica incet.
  P.S.S. Oare i-as putea imblânzi daca as incepe sa frig mici in curtea blocului?

 10. Titel Reply

  @sloimi: mi te și imaginez umplând cadrul ușii, respirația apăsată făcând să tremure moțul gealat al vecinului, și întrebând cu voce tunătoare: „Mo, ce-i cu gălăgia asta? Vezi că te pui cu primejdia…” :mrgreen: Avea visurât niște soluții foarte interesante: să inunzi vecinul de deasupra, să-l zidești pe ăla de la parter… Seringa cu mercaptan… Pisica moartă lipită cu superglue pe geamul de la bucătărie… Plimbatul plaselor ca să înnebunească baba curioasă de vizavi…

  Da’ asta cu interfonul e PREA BUNĂ! 😀

 11. Sinziana Lupascu Reply

  Vecin de nota 10 esti tu, la noi tre sa anunti de la administrator pana la femeia de serviciu numai daca vrei sa joci un whist intr-o seara :J . Vine politia de zici ca n-au ce face :)) .

 12. Nea Costache Reply

  Principal e ca Groparelul nu s-a singhisit de balamucul creat de vecinii melomani si petrecareti! Razbunarea a fost pe masura, desi putea fi facuta la o ora dupa incetarea chefului!

 13. MadMike Reply

  Mortal e putin spus…. De fapt, sa stii, ca dupa o asemenea betie daca-l trezesti nitel, i-ai stricat toata ziua :)) De fapt, ai si reusit!

 14. Maria Reply

  Dar bine, domnule gropar, dacă de cu seară i-ați iertat, de dimineață ce-ați mai avut de împărțit? Bag de seamă că pe vremea groparului, când era ficior, nu existau interfoane și de aceea nu știe cum e să-ți zbiere aparatul ăla la ore atât de matinale și după petreceri atât de furtunoase!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *