Două cazuri umanitare

Update: Viaţa are gust: ambele cazuri au strâns suficienţi bani pentru operaţii!!!! Dă-le, Doamne, sănătate! (că ai de unde – cum ar spune taică-meu, cârcotaş cum e el).

Primul caz, citit la Andrei Crivăţ (care, de când s-a mutat în Braşov, scrie mai des, şi are toate şansele să ajungă un blogger cunoscut, în ritmul ăsta):

Ana are 5 ani și suferă de o boală atâta de rară, că pe lume sunt mai puțin de 500 de cazuri: encefalită Rasmussen. La început a fost diagnosticată greșit cu epilepsie, boala a avansat, are o mână deja paralizată, iar dacă în 6 luni nu i se extirpează jumatăte de creier (!!!) va muri. Are nevoie de 40.000 de euro.

Dacă doriţi să o ajutaţi, trimiteţi un SMS (care costă 2 euro, adică 9 lei) la 8848 în care să scrieți “Ana Coman”. Vă rog frumos, nu fiţi inteligenţi ca Groparu: m-am apucat să trimit SMS-uri cu furie, iar abia acum, când scriu articolul, mi-am dat seama că nu am scris “Ana Coman” în mesaj. Inteligent, manca-m-ar mama. Later update: săptămâna asta, Ana e beneficiară, deci nu contează dacă scrieţi ceva în SMS, numa’ trimiteţi!!!


Nici nu ştii ce râde mai frumos – zâmbetul ei, sau floricica?

Mai multe despre povestea ei, aici. Nu mai sta, nu mai amâna: pune mâna pe telefon. 2 euro.

Al doilea caz vine de la Simona Tache, care nu ne-a cerut niciodată nimic – până acum. Oana Livadariu, pe care Simona o cunoaşte personal, are o tumoră mai specială la creier, operabilă numai în Canada, dar cu şanse de reuşită.

Are nevie de circa 100.000 de euro. Să o lăsăm pe Simona să vorbească:

Vă rog mult s-o ajutați pe Oana ca și cum m-ați ajuta pe mine. Dacă vreodată ați găsit pe blogul ăsta un zâmbet, o bucurie, un răspuns la o întrebare, o emoție, un hohot, o uimire, o lacrimă chiar, și ați simțit nevoia să mi le întoarceți în vreun fel, acum e momentul. Dacă vreodată v-am ajutat și ați simțit nevoia să-mi mulțumiți, acum e momentul. Dacă vreodată, în momentele mele foarte grele, ați sărit să mă ajutați și v-am spus că vă mulțumesc, dar că o să pun la păstrare oferta voastră și o să o accesez când chiar o să am cea mai mare nevoie, acum e momentul. Vă spun fără echivoc: am cea mai mare nevoie de voi și vă rog să mă ajutați, ajutând-o pe Oana.

Haideţi acum! Daţi acum ce aţi dărui de Crăciun, pentru că de Crăciun oricum toţi dau măcar un cozonac.
Oana Livadariu:
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com

Şi-apăi om tot râde mai departe, no.

Update: A scris și PAH despre ea.

11 lovituri, dă-i și tu!