Update: Viaţa are gust: ambele cazuri au strâns suficienţi bani pentru operaţii!!!! Dă-le, Doamne, sănătate! (că ai de unde – cum ar spune taică-meu, cârcotaş cum e el).

Primul caz, citit la Andrei Crivăţ (care, de când s-a mutat în Braşov, scrie mai des, şi are toate şansele să ajungă un blogger cunoscut, în ritmul ăsta):

Ana are 5 ani și suferă de o boală atâta de rară, că pe lume sunt mai puțin de 500 de cazuri: encefalită Rasmussen. La început a fost diagnosticată greșit cu epilepsie, boala a avansat, are o mână deja paralizată, iar dacă în 6 luni nu i se extirpează jumatăte de creier (!!!) va muri. Are nevoie de 40.000 de euro.

Dacă doriţi să o ajutaţi, trimiteţi un SMS (care costă 2 euro, adică 9 lei) la 8848 în care să scrieți “Ana Coman”. Vă rog frumos, nu fiţi inteligenţi ca Groparu: m-am apucat să trimit SMS-uri cu furie, iar abia acum, când scriu articolul, mi-am dat seama că nu am scris “Ana Coman” în mesaj. Inteligent, manca-m-ar mama. Later update: săptămâna asta, Ana e beneficiară, deci nu contează dacă scrieţi ceva în SMS, numa’ trimiteţi!!!


Nici nu ştii ce râde mai frumos – zâmbetul ei, sau floricica?

Mai multe despre povestea ei, aici. Nu mai sta, nu mai amâna: pune mâna pe telefon. 2 euro.

Al doilea caz vine de la Simona Tache, care nu ne-a cerut niciodată nimic – până acum. Oana Livadariu, pe care Simona o cunoaşte personal, are o tumoră mai specială la creier, operabilă numai în Canada, dar cu şanse de reuşită.

Are nevie de circa 100.000 de euro. Să o lăsăm pe Simona să vorbească:

Vă rog mult s-o ajutați pe Oana ca și cum m-ați ajuta pe mine. Dacă vreodată ați găsit pe blogul ăsta un zâmbet, o bucurie, un răspuns la o întrebare, o emoție, un hohot, o uimire, o lacrimă chiar, și ați simțit nevoia să mi le întoarceți în vreun fel, acum e momentul. Dacă vreodată v-am ajutat și ați simțit nevoia să-mi mulțumiți, acum e momentul. Dacă vreodată, în momentele mele foarte grele, ați sărit să mă ajutați și v-am spus că vă mulțumesc, dar că o să pun la păstrare oferta voastră și o să o accesez când chiar o să am cea mai mare nevoie, acum e momentul. Vă spun fără echivoc: am cea mai mare nevoie de voi și vă rog să mă ajutați, ajutând-o pe Oana.

Haideţi acum! Daţi acum ce aţi dărui de Crăciun, pentru că de Crăciun oricum toţi dau măcar un cozonac.
Oana Livadariu:
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com

Şi-apăi om tot râde mai departe, no.

Update: A scris și PAH despre ea.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Andrei Crivăț Reply

  băh, fii atent la ăla care poate deveni blogger cunoscut, pupa-l-ai – cică numărul ăla e alocat Anei, merge și dacă nu i-ai scris numele. Sau așa zice Brylu, cel puțin.

 2. Andrei Crivăț Reply

  și apropo, băi tataie, primul tău premiu de blogger, din istorie, IO ȚI L-AM DAT, da ?! că tot am șanse să devin cunoscut, pupa-m-ai!

 3. alunelu Reply

  Numarul 8848 e alocat Anei in aceasta saptamana. Asa merge treaba cu Mereu Aproape – o saptamana, un caz. Mentiunea “Ana Coman” este necesa la depunerea in cont.

 4. cristina Reply

  Multumesc Groparu! Stiu ca nu ai facut asta pt multumuri.
  (… locuim la cateva sute de metri de tine)
  mama Anei.

  Nr pt sms e doar pt Ana pana vineri la 00.00

 5. Groparu Reply

  @andrei crivat: te-am tot pupat, si tu? Ce-ai facut? Ai fugit dupa altu’, in Brasov.
  @ cristina: doamna scumpa, aveti tot respectul meu! Sa-ti dea Dumnezău putere si tuturor sanatate.

 6. Groparu Reply

  Draga Cristina… multumesc pentru ca mi-ai dat si mie o parte din bucuria ta! Multă, multă sănătate vă doresc 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *