Deci de ce mi-i mie ciuda ca nu-s arab bogat partea 2,1/2

Ziceam zilele trecute despre nush ce araboc care nu o vrut sa cumpere servere de la HP decat dupa ce astia le-or poleit cu aur.

Arabocul in cauza – da, avea la bani de se-nerva. Si creca si amu mai are, ca nush cum dreq aia de au bani fac si mai multi bani, si aia de n-au, ii mai si pierd! Asta vă zice un expert, care mai şi munceşte din greu pentru banii pe care îi pierde.

Aşa.

Deci la arăboc îi trebuiau serverele alea finca avea reţea de telefonie. Da, aţi cetit bine. Omul împânzise Arabia cu catarge d-elea de telefonie mobilă, ca să aibe acoperire pentru călăreţii de cămile ai patriei sale, şi-o scos licenţă, şi-o angajat oameni şi s-o apucat, în imensa lui mărinimie, să împartă Nokii şi Ericssoane şi Samsunge gratise la prekinii şi colaboratorii lui apropiaţi. Astfel, reţeaua lui a ajuns la faimoasa cifră de 5000 de abonaţi. Care plăteau pentru abonament si convorbiri nelimitate in orice reţea… cât să zic? O scamă din buric. Adică nimic. Nada. Niente! Nici măcar un pârţ sau un gând frumos de sărbători. Sau o picătură de salivă, o scoică spartă de la Medgidia sau o unghie de broască. Nimic. Nimic pe doi. Minus 7. Nimic-nimic-nimic.

Ei bine, toate astea or loat sfârşit, pentru că într-o bună zi abonaţii celei mai moca reţele de telefonie din emisferă au primit în poştă o înştiinţare. În care li se comunica că prinţului îi pare foarte rău, da’ kiar foarte rau! Mega rau ii pare, da’ tre’ sa le introducă o taxă modică pe apel, de vreo 0.00001 centi pe minut, sau ceva de genu. Pen’ ca el vrea să încheie contracte de roaming şi de apeluri internaţionale cu alţi operatori, şi pişicherii dreq de operatori de telefonie din ţările unde telefonia nu îi aşa de gratis îl taxează procentual din cât îşi taxează el abonaţii; şi fincă el îşi taxează abonaţii cu 0 (z-e-r-o), eia nu vor să încheie acorduri cu el, şi el nu poate să îşi folosească mobilul când merge să îşi cumpere en-gros castelele alea de pe valea Loarei, şi el îi silit să îşi cumpere cartele prepay din ţara de destinaţie, ceea ce e cam jenant, fincă ditamai prinţu dă bip la prekini. Aşa că din acel moment încolo, abonaţii vor primi facturi acasă cu suma care trebuie plătită lunar, că aşa îl obligă legea aia a lor musulmană care se ocupă de telefoniile mobile, Şaria îi spune.

Dar – să nu îşi facă ei probleme, fincă kiar dacă le vin acasă facturile, tot prinţul le va plăti. Deci să nu îl jignească şi să insiste să îşi plătească ei facturile.

Mie mi s-o părut super povestea, da tot nu mi-i clară o chestie: dacă nu oferă telefoane la fidelizare, io zic că reţeaua asta a prinţului e cam najpa.

11 lovituri, dă-i și tu!