Cu o mână pe genunchii femeii

Una din chestiile pe care le urăsc cel mai mult şi mai mult în trafic sunt şoferii care discută la mobil în timp ce conduc.

În primul rând pentru că trăim în România, unde şoferii sunt agitaţi şi trebuie să te uiţi cu periscopul în 10 părţi înainte de a face o mutare cu maşina. Dacă vorbeşti la telefon, şansele să nu acoperi toate unghiurile sunt mari, afară numai dacă nu ai 8 ochi (ca păianjenul Vasile pe care-l aveam eu pe balcon şi care a murit de diabet după ce i-am dat o ditamai molia să se ghiftuiască).

În al doilea rând pentru că şoferii nu pot să îţi mulţumească atunci când le permiţi să intre în faţa ta, şi asta este frustrant: dar nu au cum. Cu o mână pe volan şi una pe telefon, nu prea poţi să apeşi avariile sau să semnalizezi în semn de mulţumire (decât dacă eşti văr primar cu caracatiţa Paul, fii iertat, caracatiţule, cu pronosticurile tale de campionat de fotbal cu tot).

În al treilea rând pentru că nu se face. Şi punct! Este ilegal şi mie, unul, mi se pare jenant să mă târguiesc cu nenea agentul sau cu Poliţia pentru o amendă de 134 lei. Bani pe care mai bine-i cheltui pe porcorn.

În al patrulea rând pentru că un grup de oameni de ştiinţă britanici a descoperit că foarte multe accidente sunt cauzate de vorbitul la telefon. Nu mai bine ne buşim maşinile pentru că aşa vrem noi, nu din cauză că am ţinut musai să răspundem unui apel care de multe ori nici nu este aşa de important?

În al cincilea rând pentru că cei care vorbesc la telefon la volan sunt cei care au o părere foarte bună despre abilităţile lor şofereşti, probabil şi pentru că şofează de mult timp. Ei bine, conform aceluiaşi grup de oameni de ştiinţă britanici, cele mai multe accidente sunt săvârşite de oameni cu ani şi ani de şoferit în spate: începătorii sunt mai sperioşi şi conduc mai preventiv.

În ideea în care nu faceţi ca mine (la volan resping apelurile şi sun înapoi la primul popas) şi vă gândiţi să vă cumpăraţi un dispozitiv “mâini libere”, aflaţi că Germanos Telecom România (lanţul de magazine care a lansat iPhone 4 în premieră la Cluj), alături de Plantronics, leader în domeniul “mâinilor libere”, oferă discounturi de până la 20% pentru o gamă de trei dintre cele mai performante modele de kituri hands-free, în perioada 1 iunie-30 iulie 2011. Promoţia face parte din cea de-a patra ediţie a campaniei „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!” derulată de cele două companii cu scopul de a convinge cât mai mulţi români să folosească un kit “hands free” în trafic. De asemenea, din 10 iunie se lansează concursul „Cine este şofer responsabil în trafic, nu ia amendă”, în cadrul căreia sunteţi invitaţi să postaţi pe peretele Facebook al Grupului Şoferilor cu Handsfree o scurtă poveste despre cea mai ieşită din comun experienţă avută la volan (se exclud răpirile de către extratereştri). Pe 17 iunie, cele mai neobişnuite cinci povestiri vor fi premiate cu câte un kit hands free de la Plantronics.


Scrie-ne şi poţi vorbi la telefon când conduci, fără să rişti vreo amendă!

Iar după aceea, pe drum drept şi liber vei putea să-ţi ţii mâna dreaptă nu pe telefon în timp ce conduci, ci pe genunchii femeii tale, mă, că doară atâta-ţi mai plac genunchii ei…!

23 lovituri, dă-i și tu!