Cu câte persoane ai făcut sex până acuma?

Când eram eu student eminent (demult, în perioada interbelică), printre puținele joburi disponibile pentru noi se numărau cele de sondare a opiniei publice (nu de sondare a gazelor de șist). Job pe care un prieten gropăresc a și sărit să și-l aproprieze.

Fiind mascul, l-au trimis acolo unde-i greu ardeleanului: peste munți. Nici un ardelean care se respectă nu ar sări în sus de bucurie la auzul acestei vești, din cauză de hiper-complex umflat de superioritate, dar nevoia e nevoie, serviciul e servici.

La un moment dat, sondatorul de opinie publică (sondator? Hmm… io aș fi zis puțar, că ambii sondează, da’ puțar sună muuuult mai Emanuelle-istic) ajunge prin județul Slobozia, orașul Ialomița. Frumos județ, frumos oraș; și se duce către unul din cartierele care fac cinste Bărăganului, în sensul că dacă ploua reușeai cu ușurință să te ascunzi sub streșini, mai ales dacă te puneai ciuci.

Și intră într-o gospodărie de oameni seniori. Un om și femeia lui, pe la 70 de ani, căsătoriți de vreo jumătate de veac.

Puțarul/sondatorul scoate formularele și începe: vârstă, venituri, câte capete de găini și picioare de broască au în bătătură… studii, copii, etc. De câtă vreme sunteți însurați – apăi ne-am luat la 17 ani, ce fain, să trăiți fericiți.

Și ajunge și la întrebarea fatidică:
– Cu câte persoane ați făcut dvs. dragoste la viața dvs.? îl întreabă pe moșulică.

Dom’ne, așa era sondajul, n-avea ce face.
– Numa’ cu nevastă-mea, zice moșul. Deci 1.
– Mulțumesc, zice sondatorul.

Și se întoarce către doamnă:
– Dvs. cu câte persoane ați făcut dvs. dragoste? o întreabă și pe doamna.

Doamna se foi un pic, neliniștită. Făcu un calcul rapid în minte.
– Cu 6, spuse.
– Cu 6??? sări soţul de colo…

Doamna se uită la el indignată:
– Păi ce credeai, dragă, c-am făcut până la 17 ani?

14 lovituri, dă-i și tu!