Cred că cresc un șarpe de politician la sân

Cuvintele astea nici un tătic nu vrea să le audă de la nievastă-sa!

– Tati, trebuie să ai o discuție cu fiu-tău!
– Da’ ce-o făcut?
– Păi să-ți spună el!

Doamne, dă să nu aflu că și-o făcut cont de Facebook și o dat Like paginii Coaliția pentru Familia! Doamne, numa’ asta nu, asta n-aș putea-o suporta.
– Măi ficior… da’ ce-ai făcut?
– Nimic… bâiguie el.
– E, nimic! se bagă nievasta. Păi Mirena de la afterschool avea gumă de mestecat în geacă…
– Așa… zic.
– …și Yannys de la afterschool o mers cu toți băieții în vestiar, i-o luat guma de la fată din buzunar, le-o dat la toți, ca să nu fie singurul vinovat, apoi o pus pachetul înapoi!
– Da’ eu n-am mâncat guma! sare Gropărelu’.

Tati trage aer adânc în piept; aproape că oftează, căci urma să-i împărtășească fiului preferat o lecție profundă de viață.
– Măi ficior… deci ce a făcut copilu’ ăsta cu nume ciudat, Yannys, nu e frumos. El, practic, a furat de la fata cu celălalt nume ciudat guma, apoi v-a dat și vouă ca să nu fie singurul pedepsit!
– Dar ți-am zis că eu nu am mâncat guma! sare iar Gropărelu’.
– Da, măi băietule, dar faptul că ai acceptat guma de la Yannys te face și pe tine complice! E ca și cum ai fi furat tu, înțelegi? Mai bine trebuia să-i spui să nu fure…

Și dă-i, frate, cu teorie și morală cum că trebuia să-l pună pe ăsta cu nume ciudat să-i ceară voie fetii cu nume ciudat, sau s-o cheme pe teacher, sau să plece de-acolo… Că noi nu furăm, nici nu-ncurajăm hoția, noi suntem săraci, da’ cinstiți… numa din astea i-am zis vreo juma’ de oră. Apoi, la final, trebuie să mă asigur că lecția proasăt administrată a fost înțeleasă:
– No, amu zi și tu ce învățăminte am tras astăzi?
– Poftim?
– Ce învățăminte ai tras? Ce faci data viitoare când Yannys îți oferă gumă furată?

Stă a’ mieu preț de o secundă, apoi răspunde imediat:
– Data viitoare mănânc guma.

7 lovituri, dă-i și tu!