Coptile, te-am crescut bine!

Azi, eu și nievasta împlinim o vârstă frumoasă împreună (adică, dacă căznicia noastră ar fi fost copil, acum am fi mers la grădiniță și le-ar fi bătut pe educatoare). Să trăim, La Mulți Ani, de-aia vă tot zic și vouă, ăstora, burlacii: însurați-vă, băăăăă, băgați-vă mințile-n cap! Că dacă vă luați o nievastă cumsecade veți fi fericiți toată viața, iar dacă vă veți lua o nievastă din nordul sălbatic, veți deveni bloggeri.

În fine.

Azi dimineață, pe mașină, mami încerca să-l facă pe Gropărelu’ să stea cuminte și, mai ales, când ajunge la gădăniță, să nu le mai lovească pe educatoare:
– Coptile, uite, azi, dacă ești cuminte, azi avem o surpriză pentru tine.
– CE SURPRIZĂ?

Gropărelu’ devine circumspect când vine vorba de surpriză: ultima surpriză de care o avut parte o fost când i-am tăiat unghiile de la picioare.
– Păi uite, azi e ziua lu’ tati și a lu’ mami.
– Nu-i adevărat! E ziua mea!!!!
– Da, e și ziua ta, într-un fel. Dar ce este important este că: 1. tati NU pleacă azi la Țiganiadă, să sărbătorească aceast praznic alături de prekinii lui bețivani, ca-n alți ani, și nu mă duce în locuri care mă lasă cu gura căscată; și 2. astăzi mâncăm tort.
– Vreau un tort cu McQueen!
– Tati, un tort cu McQueen se comandă din timp, și tati o uitat că azi e ziua noastră. Ca de obicei. Dar vom lua un tort ieftin de la magazinul de torturi, că știi că tati nu are bani. Așa că spune-ne acum: ce tort îți dorești? Cu ciocolată? Cu vanilie? Cu căpșuni? Cu zmeură, mure și afine? Cu iaurt? Sau, așa cum vrea tati, un tort cu multă, multă, multă pulpă de porc?

Gropărelu se uită la noi, se gândește intens. Apoi ne ordonă:
– Vreau un tort cu iarbă.

13 lovituri, dă-i și tu!