Să vă zic un secret: noi, românii, la beutură suntem mici copii de orfelinat înfiaţi pentru organe.

Oricât am fi de tari, nu ne putem compara cu ruşii, atleţii în domeniul distileriilor; cu nordicii, care în loc de placentă au supt lichide cu multe cifre octanice înainte de simbolul % pe etichetă – da, chiar de la mamele lor; şi cu oricare altă naţie slavă, care dacă n-am avea efect de seră ăştia tot ne-ar consuma gheţarii, spargându-i în cubuleţe pentru paharele lor cu vodcă.

Vorbesc de orice naţie slavă – mai puţin polonejii. Pentru că trebuie să faci parte din liga amatorilor ca să ai nevoie de asemenea instalaţie în birt.

Repet: amatori, frate, amatori.

Mersi Porodică Elveţianul pentru poza asta făcută în frumosul oraş Cracovia, unde cică nu-i criză. Haaahaaahaaaaa!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 25 comments

  1. Anonymous Reply

    Parerea mea e ca si polonezii beau la fel de mult ca rusii. Au si ei vodca lor….vorbesc din experienta, nu sint poloneza dar am cunoscut de multi aici.

  2. katairobi Reply

    am cunoscut niste studenti din ucraina care inainte sa iasa din casa bagau un det de absolut, dupa ce veneau dupa masa de la scoala inca un det de absolut, seara inainte de culcare inca un det de absolut! cica asa erau ei obsinuiti!:)

  3. haolica Reply

    o femeie mergea pe strada in hAmerica privind la casele cu verandele mari ce se insirau de-a lungul strazii. la un moment dat vede un batranel ce statea pe veranda casei sale, cu picioarele rezemate pe un scaun din fata, cu mainile sub cap, zambind la soare. Femeia, surprinsa evident, ii spune:
    – Domnule, sincer, sunt uimita sa vad pe cineva la varsta dumneavoastra cum se bucura de viata in halul asta. Care este secretul dumneavoastra?
    – Doamna, e simplu, zice omul. 4 pachete de tigari pe zi, 2 stile de vodca si multa multa bere .
    – aoleu! dar cati ani aveti??? intreaba femeia socata.
    – 24.

  4. Belle d”Imagination Reply

    Nimic nu ştiţi!
    Instalaţia aia nu e pentru autohtoni (că altminteri n-avea pictogramă ci etichetă), e pentru turiştii care au citit / auzit prea mult proverbul ”Când eşti la Roma, fă ceea ce fac romanii” şi imită prea mult băştinaşii, fără a avea antrenamentul şi predispoziţia genetică a acestora.

    Deh, polonezii sunt în UE şi au mai multe şanse să fie vizitaţi de cohorte de turişti cu fizicuri slăbuţe decât cei de dincolo de cortina de fier.

  5. Groparu Reply

    @ Belle d’Imagination: asa-i. Si prostituatele romance care lucreaaza in Polonia au ajuns acolo ca refugiate de razboi, pentru ca fug, de fapt, de faptul ca noi, romanii, avem putulicile prea mari.

  6. un_strain Reply

    Tinand cont ca au inventat vodca, polonezii sunt niste sportivi de elita in ale bautului!

  7. CJ-07-CFR Reply

    Foarte tare afirmatia lui Anonymous! “Au si ei (polonezii) vodca lor”! Pai polonezii au inventat vodca, nu rusii, in pana mea de curca plouata!

  8. Mortyse Reply

    Zau, Gropy, de data asta Belle D’Imagination chiar are dreptate. I-ai inuurat dejeaba pe polonezi, facandu-i amatori in ale beuturii. Eu am facut Erasmusu cu o groaza de polonezi prin jur si numa’ doua stari aveau mahmuri si beti.

  9. curca plouata Reply

    Eu sint curca plouata care a zis ala cu CFR, baiat f. destept…..sau asa se crede el.

    Cine a inventat vodca:
    O poveste care isi are inceputurile la sfarsitul secolului al XIV-lea
    Prototipul vodcii a fost realizat in secolul al XI-lea de un medic persan, Ar-Razi, primul care a obtinut acest lichid prin distilare, pentru a-l folosi in scopuri medicale. In Europa, primele distilerii au aparut in Franta, in 1334, in Anglia, in 1485, cinci ani mai tarziu in Suedia si in 1520, in Germania.

    In limba rusa, vodca este un diminutiv al cuvantului „voda” – apa. In Rusia, istoria bauturilor spirtoase tari a inceput cu mult inaintea inventarii metodei de distilare, si anume spre sfarsitul secolului al IX-lea, prin fermentarea sucurilor de fructe de padure cu miere, filtrate apoi prin metode mecanice asemanatoare celor de purificare a vinului din struguri. Principiile de obtinere a spirtului au ramas necunoscute rusilor cel putin pana la mijlocul secolului al XV-lea, cand, intre 1446 si 1478, exista deja o productie de masa a vodcii. Din documentele acelor vremuri reiese ca in 1505 vodca ruseasca se trimitea inclusiv peste hotare, in Suedia. Astfel, se poate spune ca productia acestei bauturi alcoolice a fost asimilata in Rusia cu aproximativ 150 de ani dupa deschiderea primei distilerii in Franta, dar inainte de aparitia ginului sau a whisky-ului. Cu timpul, fabricarea vodcii a devenit un privilegiu exclusiv al boierimii, ca bautura de casa, fiecare straduindu-se sa personalizeze licoarea. S-a ajuns, astfel, la o mare diversitate de tipuri si sortimente. Fiecare mosier putea avea marca lui. La acea data, prin vodca se intelegeau numai „vodcile aromatizate”, obtinute printr-un proces destul de complicat de distilare si rafinare, in patru etape, cu adaugarea, in faza finala, a aromelor pe baza de ierburi si plante, coaja de copaci, fructe de padure.

  10. curca plouata Reply

    Am uitat sa mai adaug ceva tot pentru baiatul destept, care nu are in cap decit un gol de aer ca in mingile de fotbal….. de pe blogul lui, inainte sa jignesti, macar citeste sau documenteazate.

  11. poporul revolutionar Reply

    Normal ma ca suntem slabi si la bautura. Si la mai multe, de exemplu si la femei. Numa’ noi credem ca avem cine stie ce femei frumoase, dar suntem si acolo lasati bine in urma de altii.

    Suntem pe primu loc, in schimb, la ceea ce nu vrem sa recunoastem: la furat 😀 Acolo nu ne mai intrec nici rusii, nici polonezii, nici macar bulgarii. De nordici nici nu se pune problema.

  12. eu Reply

    Numai s-a vorbit de vodca si deja s-a iscat un conflict in comentarii! D-apoi daca se tragea o dusca…. se lasa cu un carnagiu 😈

  13. americanu Reply

    focking irish :))) aia is miezul,sper sa nu apuc sa beau cu unul de ala,k il vad pe paunescu…. 😈

  14. Nothingforsale Reply

    Poza nu este relevanta … Este un loc pentru “tratat” indigestiile. Îs curios unde este acest wcu.

  15. CJ-07-CFR Reply

    @Anonymous (NU curca plouata!) – Te rog sa recitesti ce am scris si sa nu-ti atribui singur/a nick-ul de “curca plouata”! Curca plouata eram eu!!! Am modificat expresia de “ce pana mea de vultur” in “ce pana mea de curca plouata”, tocmai pentru a sugera efectul alcoolului (aici intra si vodca) asupra mea. Mii de scuze daca s-a inteles gresit. Nu obisnuiesc sa atac fara rost, mai ales pe un subiect atat de neimportant. Ma rog, probabil ca n-am googalit suficient de bine ca sa fiu toba in domeniu, asa cum trebuie sa faca toti inainte sa comenteze ceva, nu? Multumesc pentru “aprecierile” la adresa blogului meu, chiar daca erau gratuite/moca. Inchei cu faptul ca polonezii continua sa-si atribuie paternitatea bauturii (vodca sau votca). Ca au sau nu dreptate… sa stabileasca Google! ca are sau nu dreptate Google… sa stabileasca alte motoare de cautare. Toate cele bune! Hai noroc!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *