Bloggeri clujeni, facem şi noi ceva de Zilele Oraşului?

Ce s-o mai tot lungim: anul trecut, de Zilele Oraşului, neobositul Adi Hădean şi o mândră gaşcă de bloagheri au făcut cea mai lungă şi erectă frigăruie din sistemul nostru solar. A fost un mega succes, care a arătat că la Cluj bloggerii fac şi altceva decât să îşi dea Like-uri la postări (fireşte, la ceasul acela eu o ardeam prin Amsterdam, spre neştearsa mea ruşine).

Anul ăsta, dragi onlineri clujeni, şi nu numai, Primăria vă invită să veniţi cu o idee frumoasă care să spargă audienţele pentru Zilele Clujului (25 mai – 1 iunie). O idee care să arate că la noi, la Cluj, comunitatea online se implică, nu complică. O idee bună pe care să o duceţi VOI la bun sfârşit: aveţi tot sprijinul Primăriei şi al nostru, al celorlalţi bloagheri.

Încă o frigăruie nu ar mai avea farmec să facem; ideea mea originală, să umplem oraşul cu meme-uri şi rage comics, nu mai e originală de mult; să facem parada bloagherilor în chiloţi roz, măşti de piele şi cătuşe prin centru, mi se zice, nu e o idee bună; aşa că <insert your idea here!>

Nu, nu o facem pentru campania electorală, nu o facem pentru că ne-am vândut Partidului Poporului, nu avem nici un interes ascuns, nu ne vom aroga meritele voastre, dimpotrivă – pur şi simplu vrem să facem ceva împreună, nu să stăm cu braţele încrucişate şi să cârcotim. Cred că nu are rost să vă spunem că tura asta facem discriminare: anunţul nostru nu se adresează membrilor partidelor politice. Şi, vă rog frumos, fără “io am o idee super bună, dar stau prost cu timpul!” Nimeni nu a avut vreme anul trecut, dar tot s-a făcut din frigăruie bici. Haidaţi! Că Panfi numa’ atâta aşteaptă, să supună propunerile voastre Primăriei.

Deci: idei?

31 lovituri, dă-i și tu!