Anti-postare cu bicicleta – partea a doua

Dupa ce mi-am luat bicicleta de la zgarcitul de Ciulea (La Multi Ani pentru ieri, ba!), am inceput sa colind orasul in lung si-n lat in pauzele mele de masa, cautind subiecte de postari care sa-mi justifice suma imensa platita pe bicicleta decapotabila rosie.

Va zic asta pentru ca voi stiti ca noi, bloggerii, primim intre o mie si doua mii de euro pe comentariu de la corporatia bloggerilor, numarul unu mondial in productia de piscoturi, de-aia incercam din rasputeri sa obtinem de la voi reactii de genul “interesant articol, esti tare, tine-o tot asa; daca vreti sa aflati cum sa castigati la loterie, intrati pe pariuri-lottto.3x.ro”.

Si umblu eu prin oras pedalind voios, comportindu-ma ca un magar cu cei care umbla inofensivi pe banda de biciclisti sau cu soferii neatenti (de cand am bicicleta, ii respect foarte mult pe toti cei care pedaleaza – cu exceptia momentelor cand sunt la volan, fireste).

Si, intr-o zi, s-a intamplat subiectul de postare: merg cu bicicleta prin centru sa-mi platesc rata la BRD, cand vad, mare, ditamai dubita de aprovizionare parcata in dreptul strazii Maniu! Pe pista de biciclisti! Ca o nesimtita de balena pe plaja! Ca facea aprovizionarea la  KFC, sa se ingrase romanii! Plus ca avea si numar de DB, deci clar era un mitic (daca era ardelean il lasam in pace, fireste). La 100 m mai incolo, un echipaj de politie isi rodea unghiile, supraveghiind legea si ordinea de nu mai putea de plictiseala.

Ma infurii pe buna dreptate si ma hotarasc sa imi iau viitorul in ambele mele maini cetatenesti; asa ca ma duc la politaii tolaniti in Logan, imi dau ochelarii de soare jos si ii interpelez:

– Buna ziua, vedeti ca ala o parcat pe pista de biciclisti, si nu cred ca e legal. Si nici macar nu e frumos; plus ca e si najpa.
– Da, zice  politaiul cu sictirul in el cat casa; o sa mergem sa vedem.
– Nu musai sa-i dati amenda, zic; da’ macar sa-l hushuiti de acolo.

Si plec pe la ghilotina lui Funar (adica Monumentul Memorandistilor, pentru ne-clujeni), dau roata si ma camuflez, ca un batran pervers, printre niste eleve, sa vad daca oamenii legii fac ordine; si scot telefonul sa trag io mega-reportaj pentru blog.

Si astept.

Si dupa exact 10 secunde, Loganul politiei inainteaza pana la masina de aprovizionare, coboara geamul din dreapta soferului, comunica cu masina de aprovizionare, care se pune in miscare si elibereaza, in mai putin de jumatate de minut, pista biciclistilor.

Umilit, imi pun telefonul inapoi in jeb.

Dezamagit.

Ba Ciulea ba, io ti-am luat bicicleta asta sperind sa fac rost de subiecte; si ea, uite, numai anti-postari din astea imi produce. Ce fac, pun pompa pe ea?

12 lovituri, dă-i și tu!