Am zis proaspăt!

Eram în județul natal al domnului președinte și al meu, la casa de la țară unde părinții gropărești locuiesc vara.

Și ne arătau cu firească mândrie grădina; că nu se pot răbda să nu dea cu sapa, și grădina arată în fiecare an într-un mare fel!


Copacii ăia din spate stânga sunt ruccola

Și vedem acolo: pătrunjel, mărar, nu știu ce verze Kale coreene de Bruxelles… roșii, ceapă, ce mai, toată botanica comestibilă a României.

Numa’ leușteanu’, săracu’, era așa atrofiat de zici că era bolnăvior: două tufe anemice, și-atât.
– Nu știu de ce nu se face! Nu știu, și pace, zice mama.
– Apăi cică nu crește chiar oriunde, zic eu.
– Da, dar uite… la vecinu’ crește de numa’, și nu-i face nimic! Și așa ne place leușteanul…
– Mno… zic. Da’ de aromat, e aromat leușteanul?
– Dară că e!
– Ia să vedem.

Și furăm fiecare câte-o frunză, o mestecăm… la mine-n familie (pentru că tata e oltean) verdețurile proaspete sunt la mare preț, ne declarăm satisfăcuți și apoi continuăm cu turul, ne mai arată mama nu mai știu io ce mai avea în grădină, alun și mur și zmeur…

În timpul ăsta, fiu-meu, ce-mi făcea? Păi, ne-o văzut pe noi că am furat frunze de leuștean, așa că… s-o pus în patru labe și efectiv o păscut o tufă întreagă de leuștean ca un giraf mic, de-o chelit-o ca la Cernobâl! Or rămas numa’ ramurile, de abia de se mai vedeau.

Și, când terminăm turul, ne întoarcem la locul faptei… și-l surprindem pe ăsta micu’ cum tocmai se ridica din patru labe, mestecând la frunze proaspete de leuștean ca apucatul!
– Copileeeeeee… ce faci???

El, cu gura plină, dar și extaziat și mândru, nevoie-mare:
– I-am mâncat tot copacul lui Buni!!!!

Mno… sâmbătă, la ora 11:00, se deschide Mega Image în complexul din locul fostei fabrici de berede la Cluj, cu fructe și legume proaspete, carne, brânză și megaimagerii de tot felul.

Așa că, dragi bucureșteni, de-acum are și Clujul Mega Image – mai trebuie numai să ne mai tragem metrou, să vorbim cu decât și apoi ne facem noi capitala României, că doară Clujul e osul țării, asta se știe!

8 lovituri, dă-i și tu!