Administratorul de bloc nu se mai întoarce

De departe cel mai frumos cartier din România, cartierul Mănăştur din Cluj se poate mândri cu mai multe recorduri naţionale – cum ar fi cea mai mare comunitate de mănăştureni de pe planetă.

Manastur

Sursa – wikimedia.

În Mănăştur, locatarii unuia dintre frumoasele blocuri care punctează decisiv alura modernă a oraşului urban au ţinut alegeri libere. Cu cabine de vot, comisii, protocoale, numărări de voturi şi toate apanajele unei democraţii avansate.

În urma numărătorii, voturile reci au decis: fostul administrator nu-şi făcuse datoria, fostul administrator putea să plece. Noul administrator a fost uns cu fast voievod al blocului cu drept de citire a contoarelor, adunat marea congregaţie a locatarilor, trasarea sarcinilor cetăţeneşti şi încasarea cheltuielilor de bloc (punctul central din campania sa: toţi locatarii vor fi obligaţi, vara, să iasă la o tablă, la un remi, la o bere la PET în faţa blocului îmbrăcaţi în uniforma obligatorie – pantaloni de pijama, şlapi chinezeşti şi maieu).

Fostul administrator a primit vestea mazilirii sale direct în plexul solar. Însă, înainte de a ceda iremediabil depresiei post-administratum, şi-a scris cântecul său de lebădă pe portativul foştilor supuşi.

PS: M-am chinuit din greu să nu folosesc cuvântul “halucinant” în postare.

IMG_1320 IMG_1321 IMG_1316 IMG_1317 IMG_1318 IMG_1319

Mulţumesc, Karl Marx, pentru poze;)

14 lovituri, dă-i și tu!