10 moduri în care poţi trolla la referendum like a boss

1. Intri în sala de vot cu telefonul în mână, ca şi cum i-ai filma pe toţi membrii comisiei electorale, şi le spui: “zâmbiţi, zâmbiţi, faceţi dragoste cu camera!”

2. Scoţi trei buletine şi îi spui persoanei care trebuie să te treacă pe liste: “alege unul!” Apoi faci o schemă de-a lui Cristian Gog, în care buletinul tău devine o bancnotă de 50 de euro.

3. În timp ce supraveghetorul îţi scrie datele personale pe lista de alegători, duci mâna la ureche ca şi cum ai discuta la handsfree şi spui “alfa, am intrat, obiectivul este asigurat, recepţie!”

4. Când primeşti buletinul de vot, îi spui funcţionarului, trăgîndu-i cu ochiul: “votez cu cine ne-am înţeles, totul este sub control, nu vă faceţi probleme!”

5. Mergi în pas de vals către cabină, fredonînd o manea.

6. Baţi la o cabină ocupată şi întrebi: “no, v-aţi constipat? Vă dau nişte Smecta, sau luăm un pepene cu bere afară?”

7. Intri în cabina ta şi întrebi în gura mare “oare la ce expunere se fotografiază un buletin de vot?”

8. Ceri nişte hârtie igienică. Ceri din nou, mai tare, apoi îi acuzi pe toţi de băsism.

9. Urli: “mai daţi-mi buletine de vot!”

10. Ieşi afară cu ştampila pusă pe frunte, pe obraji şi bărbie, şi ceri să ţi se dea banii. “Ce bani?” te va întreba funcţionarul, perplex. “Banii pentru vot, e dreptul meu!” îi explici tu, vizibil vexat. “Unde-i şefa de secţie?” Şefa de secţie este, mai mult ca sigur, ceva judecătoare de la tribunal, ţeapănă ca orice magistrat, cu coc şi buzele strânse sever. I te adresezi direct: “doamna Cocuţa, când primesc banii pe care mi i-aţi promis? Că aş avea mare nevoie în seara asta să ies la bere cu băieţii!”

Culmea ghinionului: să fii luat pe sus de poliţie, dus la secţie, acuzat într-un caz penal de trollare a alegerilor, iar cazul tău să fie judecat de chiar şefa secţiei tale de votare – judecătoare la Tribunal, ţeapănă ca orice magistrat, cu coc şi buzele strânse sever, totally worth it.

24 lovituri, dă-i și tu!