Zolty din Bogata, prietenul nostru ţintuit de scaunul cu rotile de distrofie musculară progresivă, primeşte o pensie de 2 lei găuriţi de la statul român. Fratele lui primeşte şi el 3 lei găuriţi de la statul român, în calitate de însoţitor de persoană cu dizabilităţi – full time job. Guvernul Boc vine şi spune: nu mai avem bani să-i dăm fratelui lui Zolty ca să-i fie însoţitor, îl scoatem în şomaj, asta e, viaţa e greu, dacă nu-i convine n-are decât să îşi caute de lucru şi să-şi lase fratele de izbelişte. Zolty, însă, nu se poate gospodări singur: are numai două degete funcţionale, şi cu două degete nu prea poţi să îţi găteşti, să te îmbraci şi să te speli. Frumos, nu?

Aşa că Zolty i-a scris lui Boc, aşa cum ştie el.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Serioja Reply

  Nu stiu daca s-a desfiintat meseria de insotitor la nivel de tara sau doar e parte din haosul taierii de fonduri. Daca nu s-a desfiintat la nivel de tara (si mi se pare absurda varianta) atunci cel ce se ocupa de caz si a semnat decizia de “concediere” a fratelui ca insotitor ar trebui sa plateasca pentru aceasta greseala cu desfacerea contractului de munca si cu eventuale daune financiare catre Zolty si alti oameni cu soarta carora se joaca.
  In alta ordine de idei, blogosfera musteste de sange, de scandaluri, de zvonuri si barfe, de idei si proiecte, chiar nu se poate gasi o idee, un proiect pentru a il ajuta pe Zolty si ai face viata mai frumoasa? Vorbim de bloguri cu cate 3 mii de cititori pe zi, ar trebui sa insemne ceva masa asta de oameni, nu?
  Retin ca 4Labute au angajat un avocat sa apere un caine care omorase un om, insa nimeni nu poate face nimic pentru Zolty?

 2. raducuf Reply

  no comment!! ..asta pentru ca in conditiile astea nu mai ai cuvinte…ni le-au luat si pe alea…

 3. Horatiu Reply

  Mda, din pacate clasa conducatoare ia decizii in numele ,,binelui general”, fara sa mai conteze victimele colaterale, iar ,,binele general” nu stiu cum se face dar nu prea este resimtit de ,,prostime”…

 4. zoltybogata Reply

  Cînd am scris scrisoarea pt Boc, speram să ajungă să o citească şi să se gîndească puţin, dar nu cred că am eu norocul ăsta. Sa-u să citească cineva din conducerea ţări un parlamentar, un senator şi să se gîndească cum sar descurca în situaţia mea. Multă sănătate

 5. Dumnezeu Reply

  Pe aceasta cale vreau sa-i donez si eu lui Boc factura de intretinere si intregul meu salariu ( 0 RON ). Multa… ceapa!

 6. FES Reply

  Zi boc si trage apa!!!

  Sa bem pentru asta!!!

  PS: a se nota ca in mod deliberat folosesc minuscula cand fac referire la acest titan al dreptului constitutional

 7. dragos giurgiu Reply

  o tara in disolutie , scufundata de niste neoameni .
  pacat ca dreptatea divina functioneaza ciudat – boc , iliescu , basescu si alte multe mii de viermi asemenea lor , vor muri de batranete tarzie , eventual venerati de idioti .
  o rusine …

 8. az Reply

  adevarul e ca a eradicat coruptia si tara isi revine, numai cine nu vrea nu recunoaste, toata lumea e multumita!

 9. soopermouse Reply

  Imi pare rau pentru Zolty, din pacate tendinta asta de a taia din serviciile sociale nu este ceva care se intampla numai in Romania.
  Se intampla si in UK, si in Germania… ca de USA ce sa mai vorbim.
  Asistam la o schimbare radicala in societatea Vestului( din care facem parte cel putin dpdv cultural). Prosperitatea artificiala din care a apucat si Romania fo 2-3 ani nu se va mai intoarce niciodata, pentru ca era o data artificiala si a doua oara unsustainable.
  Ar fi usor daca ar fo doar o chestie de “Romania e condusa de cretini”. Nu e.

  Cei pe care societatea-i percepe ca necontribuind in termeni de wealth production sunt primii care sufera.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *