Ceea ce mi se pare de foarte bravo. Mai ales pentru ca știu ce foame de bani există pe piață și ce puțină implicare există din partea celor care au.

Așadar, după o investiție de 72.000 de euro, la inițiativa a doi medici clujeni, Vodafone a pornit:

Pediteltelefon pediatric de urgență disponibil 24/7. Apelezi numărul scurt 1791 și un medic pediatru îți va spune ce să faci dacă ai o urgență minoră sau o monitorizare de făcut. Urgență de genul celei avute de familia gropărească anul trecut, când am fost în Turcia și ni s-o îmbolnăvit Gropărelu’ și nu am avut cu cine vorbi la 2 noaptea, că nouă, părinți panicați, ni se părea că e cazul de de operație pe creier, când de fapt era o banală răceală.

Inițiatorul este medicul Calin Lazar, director medical al Spitalului de Urgenta pentru Copii Cluj, și a fost implementat cu ahutorul Fundatiei “Părinți din România”, filiala “Părinți Clujeni”.

Otoscreen – pentru testarea auditivă a copiilor nou-născuți în 4 orașe din jurul Clujului. Firește, medicina se declară în continuare neputincioasă cu problemele de auz avute de prunci mai mari (“Gropărel, strânge-ți odată jucăriile alea și treci la culcare!!!!” “Tati, n-am auzit!”).

Inițiator – doamna doctor Violeta Necula, medic primar, sectia ORL, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj. Proiectul a fost implementat cu ajutorul – țineți-vă bine – Asociației “Societatea Română de Rinologie și Chirurgie Endoscopica Rinosinusala”. Contrar așteptărilor, asociația nu se ocupă și de rinoceri.

În altă ordine de idei, BT și Terapia Ranbaxy au infiat Policlinica fără plată din Cluj.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.