Ceea ce mi se pare de foarte bravo. Mai ales pentru ca știu ce foame de bani există pe piață și ce puțină implicare există din partea celor care au.

Așadar, după o investiție de 72.000 de euro, la inițiativa a doi medici clujeni, Vodafone a pornit:

Pediteltelefon pediatric de urgență disponibil 24/7. Apelezi numărul scurt 1791 și un medic pediatru îți va spune ce să faci dacă ai o urgență minoră sau o monitorizare de făcut. Urgență de genul celei avute de familia gropărească anul trecut, când am fost în Turcia și ni s-o îmbolnăvit Gropărelu’ și nu am avut cu cine vorbi la 2 noaptea, că nouă, părinți panicați, ni se părea că e cazul de de operație pe creier, când de fapt era o banală răceală.

Inițiatorul este medicul Calin Lazar, director medical al Spitalului de Urgenta pentru Copii Cluj, și a fost implementat cu ahutorul Fundatiei “Părinți din România”, filiala “Părinți Clujeni”.

Otoscreen – pentru testarea auditivă a copiilor nou-născuți în 4 orașe din jurul Clujului. Firește, medicina se declară în continuare neputincioasă cu problemele de auz avute de prunci mai mari (“Gropărel, strânge-ți odată jucăriile alea și treci la culcare!!!!” “Tati, n-am auzit!”).

Inițiator – doamna doctor Violeta Necula, medic primar, sectia ORL, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj. Proiectul a fost implementat cu ajutorul – țineți-vă bine – Asociației “Societatea Română de Rinologie și Chirurgie Endoscopica Rinosinusala”. Contrar așteptărilor, asociația nu se ocupă și de rinoceri.

În altă ordine de idei, BT și Terapia Ranbaxy au infiat Policlinica fără plată din Cluj.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. Cristi Reply

    În concluzie, pot să exprim punctul meu de vedere personal, cel al unui medic care lucrează în domeniul medical privat de peste 10 ani, care are experiență în organizarea acestei afaceri și care primește zilnic pacienți. Așadar, personal, consider că este mult mai convenabil și, mai important, mai sigur să consult offline. Eficacitatea unei întâlniri cu un medic, unde poți să privești “în direct” pacientul din toate părțile și să-l palpezi, este mai mare! Știu foarte bine că rata de renunțare la astfel de consultații la distanță va fi mai mare în 2023, de exemplu. Dar, de asemenea, înțeleg că, în viitorul apropiat, pacienții vor fi din ce în ce mai dispuși să treacă la un format de consultare la distanță, într-un fel sau altul, cum ar fi să comande medicamente online, mai degrabă decât să se consulte cu un farmacist pentru sindroame simple, cum ar fi alergiile https://liki24.ro/search/dexametazona/. Iar cineva care nu este de acord să facă o consultație online astăzi se poate trezi mâine fără nimeni dispus să vină la consultație. Lumea se schimbă și noi trebuie să ne schimbăm odată cu ea!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *