Fraţilor, am învins!

Două campanii lungi pe online şi multă vorbărie. Vreo 11 luni de bannere, discuţii, trackback-uri, menţiuni la fiecare summit cu onlineri. Speranţe, explicaţii, parăzi pe la TV şi radio sperând orbeşte că vreun magnat providenţial, cineva cu inimă mare şi buzunar şi mai mare ca al meu, al cititorilor şi al bloggerilor care s-au înhămat la plugul acesta numit Zolty mă vede sau mă aude şi va prelua din mâinile mele cartoful fierbinte numit Zolty. Pentru că mă simţeam ca o maimuţă pusă să conducă o rachetă NASA: eu ştiu despre construcţii cam cât ştiu despre construit găleţi sau scris în greaca veche.

Ca să fim foarte bine înţeleşi: meritul meu, singurul meu merit, este acela că am luat, la un moment dat, trompeta numită “blog” şi am strigat, prin ea, “Zolty!” Restul s-a petrecut aproape de la sine, iar la ora actuală casa lui Zolty este mai consolidată ca-n însăşi ziua construcţiei ei. DA!

Iar dacă meritul nu este al meu, daţi-mi voie să vă spun al cui este şi căror persoane trebuie să le mulţumim. Într-o ordine mai mult sau mai puţin cronologică, mulţumirile mele merg către:

Ioana de la ArtVinum. Dacă nu era ea, să mă şcolească ce trebuie făcut din punct de vedere al operaţiunilor de construcţie, al actelor care trebuie completate, depuse şi obţinute, dacă nu aveam cu cine să mă consult legat de consolidare, dacă nu venea, în ciuda programului foarte încărcat, cu mine şi cu tatăl său la Zolty acasă pentru a vedea ce trebuie făcut, mai mult ca sigur că la ora aceasta campania de consolidare a lui Zolty ar fi rămas un simplu vis cibernetic. Un adevărat far care se aprinde în bezna nopţii. Mulţumesc frumos, Ioana!
OlteanuCluj. Gândiţi-vă la un Groparu care începe, animat de cele mai bune intenţii, campania pentru Zolty, Groparu care se comportă ca un cărăbuş răsturnat pe spate şi care dă din picioare, sufocat. Apare OlteanuCluj: reaşează gândacul pe picioare, îi arată cum să zboare, plantează o MEGA donaţie, rezolvă tot ce ţine de materiale, transport, acoperă necesarul de orice, mai trage şi câte un drum la Zolty, discută cu meşterul, toate mai abitir ca geniul din lampa lui Aladdin. Tot ce ar fi trebuit să facă Groparu dacă nu s-ar fi cărat aiurea în Mallorca după începerea lucrărilor, ca un nesimţit ce este el.
– TOŢI cei peste 50 de donatori, inclusiv şi mai ales meseriaşii de la AlbaBlog, Cristian Gog şi mulţi alţii. Jos pălăria, aţi fost exemplari cu toţii. Nu aş fi crezut că în timp de criză lumea mai are bani şi disponibilitate să doneze sume substanţiale. Ăştia care spuneţi că românii sunt naşpa: sujeţ osu’, hihi!
PepsiCoRomânia şi coloneii săi cei trei, Ana, Maria şi Matei: mulţumită lor, Zolty are acum bani de baterii noi la cărucior şi au rămas şi finanţe în plus pentru consolidare. Rock on, Pepsi! Refresh my city pls thx!
Daniel Rus, care s-a implicat mai mult decât crede el că ştie. Daniel, eşti prea meseriaş! Mulţumesc încă o dată pentru tot ce ai făcut pentru Zolty, te pusic xoxo.
– Adulţii de la TVDeCe şi Marta de la cea mai potentă revistă de business din România, care mi-au permis ca în cadrul evenimentelor organizate de ei să aduc în discuţie şi să insist pe cazul lui Zolty. Doamne-ajută-vă! (TvDeCeii chiar şi-au creat, pentru prima dată în istoria blogului lor, un blogroll special pentru donatorii acestei campanii, deci meeeegaaaa!)
– Toţi celor care m-au ajutat cu promovarea campaniei pe la TV-uri şi radio. Mulţumesc frumos, Andreea de la TVR Cluj şi Marian de la Radio Cluj! Aşijderea Ziua de Cluj, CityNews şi alţii.
– Toţi bloggerii care şi-au pus banner cu Zolty, m-au sunat să-şi ofere ajutorul, m-au consiliat şi au venit cu idei, mai ales Aroneţ şi Habitat, toţi cei pe care i-am simţit alături de mine, Cosmin şi Dacul Liber, Zerocratu, meşterii izolării fără de care nu puteam isprăvi treaba anul trecut. Colegul Attila, care şi-a pus contul bancar la bătaie.

Şi am lăsat poate cele mai multe mulţumiri la final, că mai am de adresat cam o tonă şi două jumătăţi: Sebastian Bârgău, câştigătorul premiului special EvenSys la ediţia de acest an a WebStock, cu sprijin de la Liviu Alexa (da, the Liviu Alexa despre care se vorbeşte atâta în ultima săptămână, şi care mai şi adoptă căţeluşi şi contribuie la cauze umanitare ca cea pentru Zolty; asta nu prea o ştiaţi, nu?), a reuşit să strângă extrem de mulţi bani pentru Zolty. Cam o tonă şi două jumătăţi. Vânzând judeţele României şi creînd un blogroll special pentru contribuitori, blogroll în care am avut plăcerea să văd multe nume cunoscute şi dragi mie (vă ştiţi voi care sunteţi, pezevenghilor!). Mai exact, următorii:

Hunedoara: Cristi Şerb aka Criserb
Arad: Adrian din Arad
Timiş: Ovi Sîrb
Caraş Severin: Ovidiu Dugulan
Mehedinţi: Dan
Gorj: Cosmin Chera
Dolj: Marius Ovidiu Călugăru aka Blogatu
Olt: Cristian China Birta aka Chinezu
Teleorman: Şerban aka Soacra
Argeş: Handmade Art
Dâmboviţa: Cristian China Birta aka Chinezu
Prahova: Bogdan Cojocaru
Ilfov: Asigurări de sănătate
Bucureşti: DinItalia.net
Giurgiu: Gabriel Oana
Călăraşi: Thao Pets
Ialomiţa: Auraş Mihai Geambaşu
Constanţa: Mihai Tănase
Tulcea: Asigurări de sănătate
Galaţi: Bushcraft
Brăila: Raluca Popa
Buzău: Cabral Ibacka
Vrancea: Etarget
Bacău: George Răzvan Stângaciu
Vaslui: Daniel URda
Iaşi: Ionuţ Oprea
Botoşani: DamaGe
Suceava: Cristian China Birta aka Chinezu
Neamţ: Lucian Mircu
Harghita: Ehc.ro
Covasna: Lucian Urcan
Braşov: DinItalia.net
Mureş: Xtensii.ro
Bistriţa Năsăud: Mihai Voiculescu
Cluj: Lorand Minyo
Maramureş: Cristina
Satu Mare: Alina Rad
Sălaj: Florin Moga
Bihor: The FUA
Alba: Dan Ciulea
Sibiu: Ruxandra Predescu
Vâlcea: Haoleu / Vaca

Dap. Poate ar fi bine să se ştie şi faptul că mulţi dintre cei care au cumpărat un judeţ au virat mai mult decât suta de lei promisă. Să fie primit!

Sunt convins că am uitat o groază de oameni, le mulţumesc aici: MULŢUMESC din suflet! Şi iertare că nu am putut ţine pasul cu fiecare vorbă bună, sprijin sau gest de bunăvoinţă.

Ce urmează? Păi uite ce urmează:

No… ne băgăm?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 33 comments

 1. Groparu Reply

  Deci pe scena stati voi, eu numai va prezint, caci eu am fost cel mai neimportant in toata afacerea. Intrati la trei, da? Unu.. doi…

 2. Matei Reply

  Felicitari! Bai, nu stiu cum, dar trebuie sa ajung si eu la Zolty anul asta sa pun un umar la izolare. Iar tu, Gropare, toate sentimentele mele fata de tine ma fac sa ma indoiesc de sexualitatea mea. Felicitari din nou! 😀

 3. Oveed Reply

  Gropare degeaba incerci sa fi modest…o arzi aiurea. Te respect omule as vrea un post cu ce ai simtit cand ai vazut ca totul a mers bine si ai terminat.

 4. zoltybogata Reply

  Deageaba vrei să fi modest, dar dacă nu erai tu, toate astea rămîneau doar un vis pt mine. Şi acum încă ţin minte cînd mai sunat prima dată, atunci nu credeam că este posibil, acum da. Bine înţeles că şi cu ajutorul celor care au donat şi am rămas foarte surprins ce de oameni mulţi au fost care au dorit să mă ajute. Nu am cuvinte ne mulţumire şi să-mi exprim bucuria în cuvinte pe care o simt acum. Vă mulţumesc la toată lumea şi multă sănătate.

 5. pepe Reply

  De curiozitate numai, a venit vreun vecin de al lui Zolty sa va dea o mana de ajutor ? Asa ca chestie.

 6. Groparu Reply

  @ pepe: da 🙂 mai multi chiar.
  Dar este o zona saraca, si oamenii de acolo se vand cu ziua la cartofi si varza. Fiind sezonul recoltelor, nu am putut conta prea mult pe ajutor din comuna.

 7. Ioana Micu Reply

  Felicitarile merg catre tine, fara initiativa ta nu se intampla nimic, asa ca lasa modestia deoparte si incepe sa sarbatoresti victoria :), daca ai nevoie de sampanie pentru asta anunta-ma 🙂

 8. Groparu Reply

  @ Ioana: Gioni, draga, cand erau apele mai tulburi tu ai fost carmaci, io eram sub coverta la o bere. Asta deja se stie.

 9. olteanucluj Reply

  Groparule, Radule ai un suflet mare si esti un foarte bun capacitator (ce zici ce cuvant am varsat aici? )! Sa punem mana de la mana si sa izolam casa lui Zolty cat mai repede. Felicitari tie si tuturor celor implicati!

 10. dani Reply

  Felicitari!Bine ca mai exista si OAMENI care se gindesc la cei care chiar au nevoie.Sint mindra de tine!!!

 11. Zamfir Reply

  Mulţam că ţ-ai amintit şi de mine la “şi alţii”, dar, nu ştiu cum am să pot să vin. Fără Prietenul Ulise, mă tem. Dacă-l aduc şi se uţupeşte iară vreun meşter … A doua oară, dacă mai dă cu piciorul spre Prietenul meu … va trebui să-i sapi, Gropare!!!
  Aşa că, acum Zolty nsu mai are nevoie de mine. De când a ajuns ambasador … trebuie o prăjină mai lungă decât ce avem în magazie.
  Dacă dictează iară că m-am supărat? Din blogroll m-ai şters. Acum, unde mă mai ştergi?!
  Vă descurcaţi voi!

 12. Mona Reply

  Stimate Domnule Groparu,

  Dumnezo te bucure si te-mburde-n Rai.

  Mona

 13. zerocratu Reply

  n-ai idee cat de tare ma bucur ca ati dus si asta la cap. 🙂 Bravo gropare si bravo la toata lumea care s-a implicat. 🙂 Is mandru

 14. romanii sunt generosi | Reply

  […] de la cea  cu brazii de Crăciun pentru Salvaţi Copiii, de la întâmplarea asta, ştiu fiindcă Zolty are acum casa consolidată, şi de la multe, multe alte ocazii în care această calitate a […]

 15. Pentru că e luna poveştilor frumoase! | talentirosit.ro Reply

  […] O persoană a donat o sumă. O sumă infimă pentru majoritatea dintre noi: o piţiponceală scurtă cu fetele prin mall sau două beri cu băieţii în club. Nu suma e de luat în calcul, ci gestul; pentru că vine din partea lui Zolty, despre care vă povesteam că nu are o viaţă tocmai roz, ci chiar el a avut nevoie de ajutorul unor oameni de bine. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *