Cluj, cinema Florin Piersic:
4-10 MARTIE DE LA ORA 20:00!

Sibiu, cinema Arta:
Vineri, 04 martie, proiecție de gală cu Sebastian Topan, mica noastră vedetă. Și cu Groparu, mândru ca un cocoș.
Zilnic, de la ora 14:00.

București:
Sâmbătă, 05 martie: cinema Muzeul Țăranului Român, proiecție de gală tot cu Sebastian Topan și cu Groparu. Deh, film independent, plătim promovarea din bonuri de masă. Mulțumesc prietenului Usim care mă găzduiește din nou (oare a câta oară?), cu mărinimie.
Miercuri: 20:15
Informații: aici.

Chef Adi Hădean le arată copiilor cum să taie usturoiul

Galați:
Zilnic, de la ora 14:15
Informații: aici.

Reșița:
Zilnic, de la ora 14:00.
Informații – aici.

Buzău:
Zilnic, ora 14:00.
Informații – aici.

Oravița:
Vineri, sâmbătă, duminică: ora 16:00
Informații – aici.

Vulcan:
Vineri, sâmbătă, duminică, miercuri, joi: ora 16:00

Oradea:
Sâmbătă, duminică, miercuri: ora 12:00.

Șimleul Silvaniei:
Miercuri, joi: 18:00 și 20:00. Urmează Jiboul!

Revin și cu programul din rețeaua RADEF.

Observați ceva? Cu foarte puține excepții (Florin Piersic Cluj, MȚR), orarul la care suntem difuzați face aproape imposibilă vizionarea: cine merge la film de la ora 14:00? Este rezultatul a 25 de ani de filme românești în care lumea adoarme în sală sau iese din cinema cu gust de mațe în gură, iar cinematografele și-au pierdut încrederea. Asta, firește, înseamnă că filmele românești altfel (cum este al nostru) nu fac box office pentru că sunt puse la ore imposibile iar lumea nu merge să le vadă. Trist, nu? E ca-n Micul Prinț, săracul e sărac pentru că-și cheltuiește toți banii pe beutură, pentru că bea ca să uite că e sărac! De la ora 14:00 filmul nu prea are cum să adune spectatori, și e riscant să-l programeze la ore bune, cum e ora 20:00.

Dacă doriți Usturoiul în cinema la ore decente, puneți mâna pe telefoane, sunați la cinematografele din orașul vostru, scrieți-le pe pagina de Facebook și spuneți că vreți să ne vedeți. La Cluj a funcționat, vom avea a patra săptămână de proiecții și, tura asta, la ore excelente în fiecare zi (asta și pentru că Ioana Călin, directoarea cinematografului, știe să facă business; a, și pentru că am avut mai mulți spectatori decât multe producții americane cu ștaif, hehe!).

Săptămâna care urmează vânăm alte orașe: Suceava, Satu Mare, Arad, Tg. Mureș, Călărași. Dacă avem nițel noroc, poate intrăm în Cinema City. Vrem Baia Mare! Unde mai vreți să venim?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

 1. Groparu Reply

  @ Leo: viața e dură. Foarte dură.
  @ Nemultumitu’: un singur actor nu e din Ardeal, LOL :)) bag samă că până și ardelenii get-beget își falsifică accentu’…

 2. BauBau Reply

  Salutare!
  Cum pot vedea filmul in strainatate? Mai functioneaza Vimeo?

 3. neamtzschantz Reply

  in tara unde orice medic fara doctorat se autointituleaza doctor (si nu s emai poate diferenta intre cei cu doctorat si cei fara), unde orice dascal se autointituleaza profesor (cind in toate tarile din lume titlul de profesor au voie sa-l poate doar cei profesorii univeristari), adi hadean s-a autointitulat Chef. Chef are voie sa se nemeasca numai cei cu tittlul oficial de maistru bucatar (cu examene de stat) care au parcurs toata ierarhia si au fost de regula foarte multi ani invataceio la bucatari celebri. unui Chef ii sint subordonati urmatorii: souschef, junior souschef, chef tournant, chef de partie, commis de cuisine, l’apprenti de la cuisine.
  dupa cum vezi in tarile civilizate chestia e o treaba serioasa, cu adevarat reglementata, cu examene de stat, cu o indelungata experienta sub bagheta unor celebri, si asa mai departe. adi hadean chiar daca iti place cum gateste si chiar daca e bunicel, e doar un urechist in ale bucatariei, autonumit chef, asa cum medicii isi spun doctori si dascalii profesori. in romania se poate 🙂

 4. Groparu Reply

  @ neamtzschantz: nu s-a autointitulat, e o titulatura pe care a primit-o de la oameni. Pentru mine, unul, el va fi mereu chef. Cum este si Mircea Groza, de exemplu. Sper ca rigoriștii titulaturilor să-mi treacă cu vederea acest derapaj dictat – oroare! – de chiar pântecul meu, care mă aprobă ghiorăind de poftă.
  @ BauBau: dacă-mi dai și orașul și link către un cinema de lângă tine, ne ocupăm noi să-i contactăm pe oameni și să vedem dacă nu reușim să-i convingem să primească filmul nostru cu subtitrare DE!

 5. Nemultumitu' Reply

  @neamtschantz… pentru cultura generala a dumitale… medicii nu se autointituleaza doctori. Asa credeai !? Ei bine, afla ca pe diploma de licenta scrie doctor medic. Asa-i ca nu stiai ? Dar e cool sa-ti dai cu parerea hodoronc-tronc. Fie si din schantz. O zi buna !

 6. Nemultumitu' Reply

  … si domnule neamtzschantz, pentru o deplina edificare a dumitale, iata ce zice Adi Hadean: “După ce m-am retras din presă am lucrat în marketing, mai întâi ca specialist marketing și apoi ca brand manager în industria alimentară. Între timp am descoperit că pot trăi bine urmându-mi pasiunea de o viață – gătitul. Am devenit bucătar profesionist și cu diplomă (înțeleg că-i important pentru unii), consultant pentru restaurante și, pentru a nu pierde legătura cu scrisul, blogger. Am decis să scriu despre mâncare, dar și să-mi dezvolt pasiunea pentru fotografie. Îmi fac singur fotografiile pentru blog și pentru pagina de Facebook, scriu cu multă bucurie și încerc să-i ajut în felul acesta pe cei care-și închipuie că bucătăria e un loc îngrozitor în care te pândesc mari primejdii.”

  Acu’ e drept, poate omu’ nu are diploma obtinuta cu examene “de stat”. Dar mai stii ? Deh, nimeni nu-i perfect !

 7. neamtzschantz Reply

  @Nemultumitu
  e vorba de diploma nu de bucatar ci de maistru bucatar. si da, conteaza daca e de stat sau nu, pentru ca in romania sint milioane de cursuri private fara nici o valoare. o diploma la ele nu face nici cit o ceapa degerata. in afara de asta ca sa devii chef trebuie sa treci prin toata ierarhia descrisa de mine. chef e un titlu profesional cu valoarea lui, nu un nume dat la oha.
  poate ca in romania scrie pe diploma de medic si doctor, dar te asigur ca e numai in romania. in tot occidentul medicii fara doctorat facut separat au voie sa scrie pe usa si parafa doar medic pentru a se diferentia de cei cu doctoratul separat pe bune. in occident daca esti “doar” medic si scri undeva doctor poti sa intri si in puscarie pentru uzurpare de titlu si inselatorie.
  ok, in romania mai toti practica inselatoria la toate nivelurile, de aia si titlurile nu inseamna nimic acolo.

 8. Nemultumitu' Reply

  @neamtzschantz… diploma de maistru bucatar !? Recunosc, n-am auzit in viata mea de asa ceva. De maestru bucatar, da…
  Dar ideea e ca talentul nu ti-l da diploma. Noi romanii avem obsesia cu diploma. Sa fie acolo !
  Asa, acum revenind la oile noastre, de Raymond Blanc ai auzit ? Are oaresce stele Michelin… Pana la 28 de ani a fost ospatar, la 29 de ani a cucerit prima stea Michelin. Banuiesc ca intr-un an nu avea cum sa obtina o diploma de “maistru bucatar” emisa de vreo scoala de stat.
  De Gordon Ramsey stii ? A fost fotbalist ! Cand a terminat-o cu mingea a continuat cu ceva management hotelier… Acum e plin de stele Michelin. Asta e valoarea ! Cursuri de “maistru bucatar” organizeaza si birourile de somaj din judete, sunt chiar de stat, recunoscute. Asa, si ?
  Cat priveste doctorii… hmmmm ! Sunt convins ca atunci cand te duci la doctor i te adresezi cu domnule/doamna medic…
  Intreaba pe cineva care si-a luat certificatul de conformitate. O sa ramai surprins… Aceeasi titulatura se foloseste si in Ungaria, Austria… Atata timp cat scrie pe diploma nu-ti poate interzice nimeni. Cat despre profesori… sustii o bazaconie !

 9. mutareainplic Reply

  Am văzut filmul in seara asta cu tot familionul, adica cu cele doua fete ale mele. Ne-a placut tuturor, serios.
  Felicitari! E genul de lucru lăsat in urma de care poti fi mândru toata viata.

 10. neamtzschantz Reply

  @Nemultumitu
  1. chiar daca nu ai auzit tu de maistru bucatar, asa ceva exista, e ca un maistru mecanic, in constructii sau electro, numa ca aici e la bucatarie.
  poti primi stele michelin si fara sa fi chef. chef e o titulatura profesionala protejata prin lege si ai voie s-o porti numai daca chiar esti.
  2. in ungaria nu stiu care e treaba, alta tara comica, dar in austria stiu sigur ca e asa cum am spus. in austria, germania, olanda, elvetia si de fapt toate tarile occidental vestice, medicul e medic, iar doctor e titlu academic care se obtine in urma sustinerii unei teze de doctorat in disciplina respectiva. nu ai voie sa-ti arogi un titlu pe care nu l-ai obtinut, e pus si simplu puscarie.
  da, in germania ii spunem medicului Arzt, la fel si in austria, iar doctor e Doktor. da, ne adresam cu domnule, doamna medic, si ei nu numai ca nu au nimic impotriva, dar ne si corecteaza daca le zicem doctor si ei nu au doctoratu. pe usa si parafa scrie Arzt, iar DR, scrie numai la cei cu doctoratu. nimeni nu vrea in puscarie pentru asa ceva.
  3. dascal pina la nivel de universitari se numeste Lehrer, la ingles se numeste teacher si asa mai departe o titulatura alta decit profesor. in lumea vestica nici nu exista titulatura profesor universitar, pentru simplul motiv ca ar fi pleonasm, profesor se numeste numai si numai cel universitar. si asta e o titulatura protejata prin lege, un titlu academic pe care nu ai voie sa-l porti decit daca chiar esti.
  4. discutia in ce ma priveste se termina aici, nu mai am nici un chef sa ma contrazic cu tine, am altceva mai bun de facut.
  nici macar nu inteleg de ce te incapatinezi atita sa ai intelegere pentru oamenii care vor sa-si aroge fara drept titluri academice sau neacademice protejate prin lege la care nu au dreptul.
  de ce ai face asta?

 11. Valentin C. Reply

  Venit, vazut, placut ! Pot spune ca am facut-o si pe asta, am vazut Usturoiul, am strans mana de blogger celebru si luat una bucata usturoi la pachet. Cum sa nu fii implinit ?!
  Mi-a parut rau cand Hollywood Multiplex a pus ora aia greu de ajuns dar m-am bucurat ca a existat o alternativa. Si mai mult m-am bucurat sa vad sala plina.
  Sa nu va lasati descurajati de corporatiile din lumea cinematografica si fiti mandri de realizarile voastre.
  Mult succes si putere de reusita!

 12. Rodeo Reply

  Duminica la 14 am fost la Buzau sa vad filmul. Cu toata familia dupa mine. Surpriza – proiectie anulata din lipsa de spectatori. E drept ca nu mai calc in cinematograful ala, dar si voi ati fi putut face ceva mai multa promovare… Am condus 65km (dus/intors) doar ca sa va vad. Acum am sa astept sa il pui pe un PPV, ceva. Sau difuzarea HBO 🙂

 13. Groparu Nemernic Reply

  @ Rodeo: am aflat și noi, cu stupefacție, de politica asta de a nu proiecta filmul decât dacă au 10 spectatori în sală. Ne doare!
  Cu promovarea nu stiu ce sa zic – chiar facem tot ce ne stă în putință! Dacă ai acces la presa locală și ai vreme să ne trimiți niște adrese de mail, le trimitem comunicat. În rest… buget de promovare – nema, putere de tracțiune de aici, de la 300 de km – nema, în afară de băgat 100 de lei în Facebook Ads pe fiecare oraș în parte (săptămâna asta suntem difuzați în 16 locații! Deci iaca un salariu mediu pe economie cum tocmai o zburat pe fereastră) chiar nu prea avem ce și cum să facem! Sau nu ne duce pe noi mintea.
  Tu ce ai face in locul nostru? Da-ne o idee, ca suntem la fundul sacului!

 14. Zodrac Reply

  Germania oare mai e in plan, ca data trecut cand ai fost am aflat cu 5 min inainte?

 15. BOBINEL Reply

  Incepand cu 12 martie, cand si unde se poate vedea filmul in Timisoara?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *