Mai țineți minte Twitter, platforma aia care e pe moarte?

După postarea de vineri, 8 Martie, un oarecare Mihail Toma (ceva scriitor pre numele său adevărat Mihai Dincă, din ce zic Interneții) nu se poate răbda și-mi spune ce crede el, de fapt, despre postarea despre fetița cu cancer:
– că mă folosesc de suferința unei biete fete pentru trafic și Like-uri
– că mi-am ales cel mai prost moment din an când să scriu despre cancer
– că sunt ipocrit
– că nu fac bine ce fac cu blogul
– că acest caz ar fi fals (!!!) și eu îi îmbogățesc pe alții; ba poate, mai știi, oi fi și eu implicat în escrocherie!

șamd.

Plin de entuziasm, mă lansez în discuție, dau explicații, mă disculp, deși eu zic că n-am de ce, îi scriu că-l cunosc pe omul care mi-a scris despre caz, că am ales anume data de 8 Martie pentru publicare, că, la naiba, asta chiar nu o fac pentru trafic, pentru că articolele astea umanitare alungă cititorii (nimeni, în istoria Internetului, n-a zis ”uau, un articol despre copiii cu cancer! Ce amuzant! De acum încolo voi intra zilnic pe acest blog!”)

șamd.

LE: prin grația lui Panfi, am primit și restul discuției:

Lesne de-nțeles, n-a fost chip nicicum de adus conversația la sentimente mai umane. Nici n-aveam cum, de altfel: știți voi pe cineva care să fi câștigat vreo ceartă pe Internet?

Și atunci am scos artileria grea: uite ce e, zic, dacă tot mă acuzi că e țeapă (și alte blăstămății). Dacă îți demonstrez că acest caz este adevărat, scoate 5000 EUR și dă-i fetei pentru tratament. Dacă nu reușesc să-ți demonstrez asta, îți fac eu cadou 10000 EUR! Put your money where your mouth is.

Și atâta de bine intenționat a fost domnul în cauză, că nici măcar n-am mai apucat să fac print screen cu toate conversațiile, așa de rapid mi-am luat block. Și m-am simțit ca-n anii 2010, cu acuze, heităreală, colegii.cc (pentru cunoscători), block și jicniri și alte cele.

Dar ce mi s-a părut cu adevărat fascinant este că am reușit să-mi iau block, zilele astea, și pe alte teme de discuție decât alea pe temă politică. Să știți că mai sunt șanse să ne facem bine, vă zic eu.

LE: Fundraiser-ul s-a încheiat, suma a fost adunată 🙂 vă mulțumesc tuturor celor care ați donat! (a nu se înțelege că-mi arog vreun merit, OK?)

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Panfi Reply

  După block , a sters orice urmă de discuție pe twitter. Deh,oameni de onoare :*

 2. Panfi Reply

  P.s n-a șters! Îs eu prost și nu m-am uitat unde trebuie, la “răspunsuri “. Ca acum s-a modernizat și twitter

 3. Mih Reply

  Chapeau pentru rabdarea de a te conversa cu eternii troli.
  Cat despre fetita, ii tin pumnii sa se faca bine rapid, pare o luptatoare minunata.
  Postarea ta de 8 martie a fost greu de digerat, true – dar m-a facut sa actionez. Deci… continua!

 4. Mela Reply

  Tu stii ca faci bine ce faci, nu te mai amari din cauza astora. Noi, astia care te stim de pe vremea scrierilor de pe yahoo (o, tempora!) stim ca atunci cand ne ceri ajutorul e true story.
  Si-ti multumesc inca o data ca acum niste multi ani, cand am cunoscut si eu un caz pe care te-am rugat atunci sa-l popularizezi, ai scris despre el si ajutorul tau a fost extraordinar de util.
  Doamne ajuta sa fie bine fetita, asta e cel mai important!

 5. Mircea Reply

  Apropo de postarea asta de 8 Martie…, dincolo de tragismul situației și de furia provocată de faptul că trăim într-o țară în care trăiești sau mori în funcție de mărimea contului din bancă, totuși ideea de a posta așa ceva chiar de 8 Martie, a fost bună, din perspectiva efectului scontat. Ca dovadă că uite, s-a și strâns suma necesară…
  ȘI PE MINE M-A FĂCUT SĂ REZONEZ ALTFEL O ASTFEL DE SOLICITARE !….Deși recunosc, că uneori, citind în media (online sau de aiurea) de astfel de cazuri, nu pot să nu mă gândesc că poate alimentez conturile cine știe cărui escroc fără scrupule. DAR NU-MI PERMIT SĂ FAC ACUZAȚII FĂRĂ SĂ AM DATE SAU DOVEZI !
  De data asta însă, nu mi-au trecut asemenea gânduri prin cap. PENTRU CĂ AM AVUT ÎNCREDERE OARBĂ CĂ ACEST CAZ E REAL, CA ȘI ORICE ALTE CAZURI ȘI DETALII PREZENTATE DE TINE ! Deși nu te cunosc și nu mă cunoști (dă-mi rogu-te voie, de la mărimea pur matematică a celor 47 de ani, să-ți vorbesc cu TU), dar pentru oricine nu te cunoaște, e suficient să-ți citească câteva postări, ca să înțeleagă cam ce fel de OM ești. În ceea ce mă privește, îți citesc postările cam de la sfârșitul lui 2016. (By the way, pentru un post de la începutul lui 2017, trebuie să-ți mulțumesc, mi-a schimbat viața, nu, nu exagerez !!!, dar aștept ocazia s-o pot face cândva, personal).
  Și pot spune, cu o mână pe inimă și cu cealaltă strângând jugulara celui care m-ar contrazice, că atât cât ai lăsat mai mult sau mai puțin intenționat să răzbată dincolo de cuvintele textelor tale, cel puțin mie, mi-ai câștigat încrederea și mai ales, RESPECTUL.
  AȘADAR, EU, UN NECUNOSCUT, AM AVUT, AM ȘI VOI AVEA ÎNCREDERE ATÂT ÎN BUNELE TALE INTENȚII CÂT ȘI ÎN INTELIGENȚA ȘI CAPACITATEA TA DE A FILTRA ASTFEL DE CAZURI, AȘA ÎNCÂT SĂ NU DEVII FĂRĂ VOIE COMPLICELE UNOR ESCROCI, iar un pseudo-intelectual, cică nu poate decela adevărul de minciună….
  Rămân șocat că unul de-și zice scriitor, n-a avut răbdarea să (te) citească, sau poate n-a avut puterea să (te) înțeleagă ? De fapt, dacă mă gândesc bine, după ce am avut miniștrii ai educației analfabeți, de ce n-am descoperi și niscai scriitori… analfabeți ?
  Oricum, așteaptă-te să se înmulțească astfel de mizerii, căci idiotul sunt convins că nu-i chiar idiot, ci da, cum a zis cineva de mai sus, e plătit s-o facă. Și suficient de curățel și spălățel pe creier, să creadă chiar că face bine….
  Astfel de mizerii sunt și vor fi din ce în ce mai multe, generate de felul tău de a milita pentru a înlătura din viața publică hoții, analfabeții și impostorii. Păi nu-ți dai seama că dacă tu, eu și mulți, mulți alții care gândim la fel, învingem până la urmă, cei ca pseudo-chestia aia de-și zice scriitor, ar însemna să dispară din tot ce înseamnă manifestare publică ?
  …Doamne-ajută-ne !

  P.S. Majusculele de mai sus, nu-s scrise din greșeala, sunt un strigăt, ba nu, un URLET, provocate de furia că există și se pot manifesta astfel de tumori în organismul generic denumit UMANITATE !

  • Groparu Nemernic Reply

   ”By the way, pentru un post de la începutul lui 2017, trebuie să-ți mulțumesc, mi-a schimbat viața, nu, nu exagerez !!!, dar aștept ocazia s-o pot face cândva, personal”
   Deci tu dai berea.

 6. Andreea Reply

  deci ce ziceai de vila aia din Costa Rica :))))
  Multa sanatate si nervi de otel…adamantium sau ce se cere mai nou pe piata 🙂

 7. Mihail Toma Reply

  Văzui și eu, într-un târziu, aiastă depoziție, și asta grație unui alt „amic” ce și-a dorit „a-mi scoate, public, ochii cu ea”.
  E o rușine, iar tratarea chestiunii prin scoaterea din context îmi confirmă, cumva, the trouble in paradise.
  Căci la ce te poți aștepta de la un nemernic, și gropar pe deasupra…
  Reacția, în boltă de timp, de la Ceașcă la Veorica ce mai aruncă cu o sută de lei pentru „liniștea noastră”, mă duce cu gândul la Chirilă:
  „ia de-aici și șpaga mea, du-io lu’ nevastă-ta.

Leave a Comment

Your email address will not be published.