Uneori? Mai bine zis, rareori nu dau.

Dacă cineva de la noi din patrie are cuvinte de laudă despre agențiile imobiliare de la noi, să ridice două degete sus. Este? Nu este, este?

(personal, am lucrat eu foarte bine cu un agent imobiliar la Cluj amu o mie de ani când mi-am luat garsoniera, Tavi Furnică – da, băi, om adevărat, din Maramu’, și nu e agenție, e freelancer; și m-a convins)

No, da’ la Cluj, imobiliarele sunt big business. Adică agenții agențiilor îi stresează pe toți vânzătorii și-i aburesc că apartamentul lor de rahat în bloc comunist valorează jdemii de euro, iau 2%+TVA de la ambele părți efectiv numai pentru intermediere, nu și pentru consultanță/verificare de acte/etc., te sună cu propuneri care nu au nimic de-a face cu cerințele tale (”știu că ați cerut apartament la etaj intemediar, dar avem o ofertă ucigașă la etajul parter!!! NU RATAȚ!!!!”), în fine… dacă este cineva care iubește agențiile, ce mai, bravo 10.

În fine… astea le știți și voi. Ce voiam să vă arăt este această reclamă la o agenție din Cluj care m-a făcut să râd. Cum adică, băi, deci numai agenția voastră e prima? La ce, la câștig? La țepe? Păi și clientul unde mai e, nene? Și de ce vă simțiți amuzați, măi frate?

Și amu vă-ntrebați ce căutam pe pagina unei agenții imobiliare? Păi, îi căutam o casă la domnul președinte, săracu’, că l-au lăsat orfan de imobil.

PS: N-am expertiză foarte expertă ca să vorbesc de marketing, de regulă o face Doru Șupeală mai bine și mai frecvent, iaca linkul către el, o să scoată și carte, Doamne-ajută. Imocentral, amână-ți cumpărarea de SUV pentru directorul de vânzări, bagă niște ceva euro în fundul unui copywriter și hai cu reclame faine, că nu e chiar așa greu!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. alunelu Reply

    Mi-a lasat o pritena plecata in Germania cheile la apartament sa il deschid pentru vizionari. Un agent care stia ca nu-i apartamentul meu si ca nu stau acolo ma suna cand era cu clientul in fata usii: “Hai sa deschizi! Cum nu poti? Pai sunt cu clientul aici”. Alta data mi-a lasat bilet in usa ca a fost pe acolo si n-am deschis.
    Dupa ce am stat alta data si l-am asteptat vreo 45-50 de minute in apartament dupa ora stabilita si nu a venit l-am bagat in agenda “Agent nesimtit” si nu i-am mai raspuns 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *