La cooperativa la care lucrez există o curte mică în care ieșim să ne mai aerisim creierii încinși – cei care mai au încă așa ceva (ceilalți, firește, au bloguri).

Prin curtea asta trec un stol de mâțe psihedelice, care sunt orice – mai puțin prietenoase, tăcute și deparazitate. Prietenoase nu, că rar se lasă prinse; tăcute nu, că miaună ca niște bebeluși răzgâiați când sunt în călduri (mai ales când se caftesc pentru pussy, sunt delicioase); iar de deparazitat nici nu mai zic. Trec pe la geam, în sensul că pe acolo e drumul care leagă birtul motanilor de bordel, că toată ziua se preumblă mâțele pe sub geamuri, se mai opresc, se uită la noi cum ne zgâim în monitoare ca ele-n calendar, își fac cruce și pleacă mai departe la traiul lor nișat pe trăit din ce-ți oferă orașul moca; plus mângâieri gratis de la clujeni, pentru că ooo, ce pisicuță frumoasăăăăă! Pspspspspspsssssss!

După o vreme, mâțele s-au mai învățat cu inginerii și chiar cu mine, care nici măcar inginer nu-s; și unele chiar mă lăsau să le iau în brațe, să facem schimb de purici (confesiune: nici eu nu sunt deparazitat) și să ne pozăm împreună pentru Facebook-ul lor.

Groparu si pisica
Omul ăsta e pe interes, te mângîie și nu-ți dă nimic de mâncare

Asta până când, într-o noapte, pesemne, un mâț parfumat și inebriat de atâta trai bun ne-a lăsat o căcuță mică, de mâță, chiar pe pervaz. Suvenir. Chiar la geam. Chiar acolo. Doar nu era să facă în drum, în poteca lor, pe unde umblă ei!

De la birt la bordel.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Vaaaiii, ce dragut. Ai descoperit ca pisicutele aduc multe like-uri.
  Totusi asa multi ingineri la un loc nu au descoperit conservele pentru pisici in care se pot ascunde pastilele (mici, mici) antiparazit iinterni? Deoarece o pisica hranita cu carnita la cutie sta si la picaturi antipurici si la mangaiat si la poze.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ ion ion: am descoperit mai de mult, bă, da’ așa-s ardelenii, ce, nu știai?
  Cât despre vindecat mâțele bagaboante… hmm, nu știu ce să zic. Mi-s dragi, dar pur și simplu prefer să-mi canalizez bugetul de caritate înspre alte canale. Canalizate.

 3. Atti Reply

  Gropare, nu asa functioneaza treaba, “mi-s dragi, dar pur si simplu….”. Nimeni nu zice ca din Gropar tre sa te transformi in Crazy Cat Lady, dar daca tot ii mangai, nu e nici un stress sa le iei niste conserve ieftine si de la oricare farmacie veterinara un set de deparazitant. Efortul financiar este neglijabil.

  Ceva pentru ceva – ele se lasa mangaiate, voi va asigurati ca raman aproximativ sanatoase 🙂

 4. Groparu Reply

  @ Atti: așa e, da’ cumva să știi că nu am cum să-mi fac alte priorități, la ora actuală, decât astea pe care le am. Știu cum sună, știu că nu mă mai crede nimeni (mama s-a operat ieri la ochi și eu nu știam nimic pentru că nici să-i sun nu mai am energie), știu că lumea are o mulțime de păreri despre cum să îmi fac treburile și să-mi aranjez viitorul… și eu le respect tuturor părerile și tot ca mine fac.

 5. Anonymous Reply

  Ma numesc Andrei Gabriela si vin cu o mare rugaminte la d-voastra
  Detalii despre Mariale găsiți aici: https://salveazaoinima.ro/campaigns/maria-fraga/
  Trimite un SMS la 8832 cu textul MARIA
  Vă rog frumos dacă puteți să postați un mesaj pe pagina dumneavoastră de facebook.
  Vă mulțumesc din inimă și aștept cu interes un răspuns din partea dumneavoastră. Nr de telefon 0753452770

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *