La o agenţie de turism, intră personajele deja consacrate ale României începutului nostru de mileniu: cocălarul cu – aţi ghicit! – pitzipoanca din dotare. Că ei or vândut terenul ăla în Apahida, ăla al lu’ bunicu’, şi vor să plece în vacanţă, să prăpădească banii degrabă, să moară vecinii de ciudă cu ce poze-şi pun ei pe haifaiv.

Şi domnişoara de la ajenţie le zice: uite, avem oferte în: Grecia – nu ne place, zice cocălarul, acolo-s prea mulţi greci; Spania – ce, vrei să mă întâlnesc cu jumate sat acolo? Italia – ntz, nu or făcut o figură prea faină la Mondial, io nu mă duc în ţări d-elea!

– Africa? supralicitează el. Pe Africa aveţi ceva? Că acolo o fost campionatu’!
– Sigur, zice tanti. Avem Egipt…
– Nununu, nu m-ai înţeles, mă-nţelegi? Africa!
– Păi,.. da, Egiptul e în Africa!
– Egiptul e în Africa?

Şi palma sa se trozni peste fălcuţa-i perplexă, trosc făcu!

– EGIPTUL E-N AFRICA? N-auzi, tu! îi zice la pitzipoanca lui cu gene de-un kilometru. Auzi, tu, că Egiptul e-n Africa… tu ştiai asta?

PS 1: o colegă zice către alta “taci, tu, că io numa’ ieri am aflat că Africa de Sud e ţară, tu! Că io credeam că e numa’ o regiune în Africa…”
PS 2: când le-am povestit prima fază din postarea asta unor colegi, am zis “Africa-i în Egipt” la modul cel mai obsesiv compulsiv repetitiv cu putinţă, până am fost corectat de hăhăituri.

Al dracu’ continent!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Pavel Reply

  Asa, prin clasa a VIII-a, intreaba proful de geografie pe un coleg: “Pe ce continent e Romania?” Raspuns: “Nu stiu.”. Întrebare: “De Europa ai auzit?” Alt răspuns: “Da, e în România!!!”

 2. zaqk Reply

  Normal ca nu stie ca in Africa nu se aduc bembeuri la mana a doua. Acolo doar mertane, dar coca nu are mertan din ala ca sa stie.

 3. marius Reply

  In atlasurile pt copii unde la fiecare continent sunt prezentate particularitatile culturale, la Africa sunt prezentate leul,zebra si girafa.
  Anyway pe vremea mea nu treceai la geografie daca nu stiai tarile si capitalele lumii. Ce-i drept a trecut cam mult de atunci.

 4. strachina ovidiu Reply

  Bine macar ca nu a luat si bataie tipa de la agentia de turism….

 5. Popa Marius Reply

  Acum vreo saptamana ma intreba un prieten ca pe ce continent se afla Maroc. Eram la o bere vreo 3 insi si unul zice “Asia” :|. Cum mama mea sa zici ca Maroc-ul e in Asia?

 6. VictorCh Reply

  Cu vreo patru decenii (si mai bine) in urma ramasesem blocat citind intr-o revista la rubrica “Intamplari adevarate” ca in urma unei anchete printre ABSOLVENTII DE COLEGIU DIN JAPONIA fusese constatat (printre altele, dar numai asta tin minte) ca un procent important dintre ei (daca bine imi amintesc – peste o jumatate) nu stiusera pe ce continent se gaseste tara Africa! 😮

 7. Ciprian Reply

  Eu aveam o colega, aia care pupa cel mai abitir in foond pe orice profa, si in clasa a 8-a a pus-o proful de istorie sa arate unde e Adamclisi (era o lectie despre daci si romani). Fatuca cauta prin Moldova. Profu ii spune ca ii ofera un indiciu, e mai pe langa Constanta, pe langa Marea Neagra. Toata ea fericita s-a dus iar la harta si cauta Marea Neagra prin Depresiunea Transilvaniei. .. Si apoi cand s-a lamurit profu cat o duce capul am inceput toti cu mistouri, putin mai la stanga, mai sus, vezi ca e pe acolo, vezi ca scrie cu negru pe albastru :)) . Asta e una. Cu vreo doi ani mai devreme ii gasisem o porecla, “acnee” si fatuca nu stia ce inseamna. Dupa vreo doi ani, la o lectie de gramatica, nu sh cum veni vorba despre acnee si a lamurit-o profa de romana ce inseamna. :)) Proasta s-a mai si laudat ca aia e porecla ei de vreo doi ani, dar nu mai ca nu stia ce inseamna.

 8. Yas Reply

  Eu tot calatoresc si am “norocul” sa tot aud de-astea:

  Motive operationale, la locul de munca putem purta pantaloni cand mergem numai spre Arabia Saudita si Iran
  Eu: You can’t wear pants to Kuwait…
  Ea (blonda si australianca): Yes, I can, Kuwait is in Saudi Arabia.
  Eu: No, it’s not, it is a separate country.
  Ea: I checked the map and Kuwait is in Saudi Arabia.
  Eu: They are neighbours, but in no way is it the same country.

  I-au mai trebuit vreo 2 persoane sa o convinga de faptul asta.

  Alta
  Colega (coreanca): What did you do in Geneva?
  Colegul (kenyan): I took the train to see my friends in Paris.
  Ea: Which city?
  El: Paris.
  Ea: Yes, I know, but which city?
  El, nu-i venea sa-i creada: Paris, the city.
  Ea: Yes, I know, but which city.
  Eu, imi venea sa o pleznesc deja: Paris is in France, and it is a city by itself.
  Ea: Aaaaaaaahhhh.

  Alta, in drum spre Beijing: I hope I can find some Chinatown in Beijing.
  Eu: The whole country is a freaking Chinatown.
  Ea: Really?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *