E aproape oficial: dacă s-ar organiza Jocurile Foamei, campioană ar ieși negreșit Jennifer Lawrence. Și-ar bomba obrăjorii de ar suspina toți bărbații din sala de cinema, și-ar arcui spinarea ca o trestie și ar slobozi două săgeți exact în nasul inimii ultimului adversar! Asta în timp ce cântă cu buzele așa de aproape de microfon de zici că-l pupă ușurel.

La Jocurile Setii, în schimb, situația se complică. Aici se bat pentru podium o sumedenie de nații: români; irlandezi și englezi; toate națiile de slavi din estul Europei; nordici – suedezi, norvegieni, finlandezi; și ruși și ucraineni, ultimii se mai și miră, culmea tupeului, că de ce-s cotropiți!

Mno; un ucrainean o venit în delegație în Ardeal, cu ceva bijniț. Românii ardeleni l-or omenit și ei cum or știut: mâncare cu carne multă (“A, și voi aveți sarmale! Și și slănină! Interesant!!!”), niște baruri mai de Doamne-ajută (“A, aveți și voi fete frumoase! Interesant!”) și, mai ales,
– Bă, mai ai pălincă din aia bună, de la socru-tău?
– Bă, mai am!
– Nu-i aduci și lu’ ucraineanu’ ăsta să guste?
– Aduc, dară! Doar n-o pleca omu’ acasă la el neomenit!

Și i-or adus glăjuța. Și atâta i-o plăcut ucraineanului ce o gustat, că tot sejurul o făcut terapie cu distilat! Și o tot supt din bidon până s-o terminat mariajul dintre plastic și fantastic.

Când o ajuns acasă la el, în Ucraina neocupată, nievastă-sa s-o autosesizat instant!
– Mă! Ce miros e ăsta? Ce-ai mâncat?
– Apăi ce să mănânc; nimic!
– Mă, da’ ăsta nu-i miros normal de-al tău! Și miroși așa de când ai venit din România!!!

Asta era la trei zile de la ultima degustare, și nievastă-sa încă mirosea alcoolul pe pielea lui! Ale dracu’ ucrainencele cu nasurile lor…

Și o trecut ceva vreme; și un coleg de-al ucraineanului o venit și el în România, în Ardeal, în delegație; și ucraineanul l-o rugat, cu lacrimi în ochi, să-i aducă de la colegii din România niște pălincuță…

…și colegul i-o adus! Și ucraineanul nostru o luat glăjuța în primire cu mare voioșie, și o fugit la el acasă după serviciu, și în capul scărilor nu s-o putut abține și o scos butelcuța și o dat pe gât câteva gâturi… și o urcat la el acasă și o intrat înăuntru.
– O, nu!

Se auzi din camera copiilor, unde era nevastă-sa. Camera copiilor era la 9 metri de ușa de la intrare!
– O, nu! repetă nevastă-sa. Mă, iară ai pe tine mirosul ăla de l-ai avut pe tine două săptămâni după ce ai venit din România!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. alina Reply

  Hahahaha! Barbata-miu, insurat bine, merge la Kiev cu ceva bijnit, vorba ta, si, odata ajuns ma suna. Si primul lucru pe care mi-l spune: Mami, ce femei au astia aici!

 2. Dragos Reply

  Tu, Gropare, eu tot nu pot sa te iert ca ai uitat palinca acasa cand ai venit cu Usturoiul la Timisoara. Cand ai dat vestea aia a murit o mica parte din mine…

 3. Marian S Reply

  Propun ca tot ucraineanul cinstit să vină încoa` cu nevasta din dotare, ca să miroasă ambii la fel la întoarcere. 😯

 4. Constantin Reply

  Nu era de prune,palinca !! Era de dreve !!Buna tare si asta !!

 5. ela Reply

  Noroc ca nu-i insurat cu o olteanca!!!! Ce facaleti pe sale ar fi capatat…….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *