V-am mai zis de aventurile unui fizician taximetrist numit Pedro la Chicago, nu? Mno, aventurile lui prin preeriile de asfalt ale unchiului Sam continuă.

Deci: Pedro al meu reuşeşte să parcheze extrem, extrem de regulamentar într-o zonă în care era permisă parcarea. Dincolo de unde parcase începeau, fireşte, indicatoare cu staţionarea interzisă.
polizia
Spre deosebire, în Italia, Poliţia locală parchează unde vrea, şi mai are şi nesimţirea să nu conducă Logan!

Dintr-un exces de zel, Garcea american nu se mai opreşte de amendat şi-l articulează şi pe Pedro, deşi – deşi! – acesta parcase cât se poate de legal.

Cu jalba în prepuţap, Pedro merge fuga-fuguţa la judecător să facă contestaţie. Unde este băgat într-un melting pot de naţii, care mai de care mai vociferîndă şi mai gălăgioasă în sala de judecată. Asupra tuturor trona CEO-ul justiţiei – judecătorul.
– Cu tine ce-i, ficior?
– Păi am fost amendat pe nedrept!
– Ia să vedem… (se uită peste nişte acte). Hmmm… se respinge contestaţia! Ai de plată câteva sute de dolari!
– Da’ nu se poate, domnule judecător! Uitaţi, am făcut poze cu unde am parcat!

Şi-i bagă telefonul sub nas. Prevăzător şi descurcăreţ, românul Pedro făcuse poză unde parcase, ca să nu fie problemă!
– Se respinge! Eu n-am cum să ştiu unde ai făcut tu pozele astea, din punctul meu de vedere puteau fi făcute oriunde pe continent! La revedere, good bye!
– Păi…
– Nu comenta, că te legăm pentru sfidarea curţii!

Şi l-o ejectat.

Dar cu Pedro nu te pune, fiindcă Pedro te răpune; o făcut instant contestaţie, şi tura a doua, la alt judecător, s-o prezentat cu o mie de poze de pe stradă, care arătau mai OK unde parcase, mai integrat în peisaj.

Judecătorul ia telefonul şi se tot uită şi vede pozele (fiind pe telefonul lui Pedro, nu i-o putut da Like). Şi, după ce trece prin toate cele 24 de poze, vede ultima poză: un selfie de-a lu’ Pedro, cu gura despicată şi fasolea la soare, de zici că tocmai câştigase la loteria vizelor ca să ajungă în America! (treaba faină e că el chiar o câştigat la Loteria Vizelor; aşa o ajuns în State).
– Şi cu poza asta ce e????

Ce mai – era gata-gata să-l închidă pentru sfidarea curţii!
– În poza asta, Your Honor (zice Pedro), sunt eu, fericit pentru că ştiu că, în urma contestaţiilor şi pozelor pe care le-am făcut, îmi veţi anula amenda!

Şi i-o mai zâmbit o tură, seducător ca-n poză, că toţi ăia care erau în sală la proces, fiecare cu probleme, nu şi-or crezut ochilor de uluială.

Învins decisiv de acest selfie, judecătorul a dispus anularea amenzii fără absolut nici cea mai mică urmă de regret, într-o splendidă manifestare de justiție americană.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. remus Reply

  la naiba.
  Eu in primavara pe la ora 19.00 fix mergeam prin unirii spre Memo. la un moment dat un Police man sezand pe marginea drumului pe minunata strada Memo, ma opreste ca am trecut pe rosu. ii zic cum Istenem vezi tu ca io am trecut pe rosu cand tu esti in spatele semaforului la 20 de metri, deci nu poti savezi culoarea, iar semaforul de pe Memo-sens-unic e pentru Ratuc deci nu e sincronizat cu cel care fusei acuzat ca l-am trecut pe rosu. Mai mult, daca treceam pe culoarea rosie, aveam pe capota 15 maramureseni, 7 unguri, 10 albaiulieni si 2 clujeni. ca e rush hour in centru la ora respectiva. Mai mult am trecut in paralel (ca sa nu zic ca celalat a trecut dupa mine) cu alta masina. Si e clar, nu am trecut pe rosu. si Police man-ul ca nu si nu si mi-o luat permisu. Am uitat sa precizez ca una din cele 2 masini renault pe care le am si cu care circulam atunci e cu numere de AB. no am ramas fara permis ca un chir nu vede culoarea semaforului

  Dar SHOC de SHOC, fac contestatie la judecatorie si judecatorul zice, the Police man nu trebuie sa vada culoarea semaforului ca sa isi dea seama ca un conducator a trecut pe culoarea rosie, ca isi poate da seama de fapt dupa traficul din intersectie. Dar vitamax de judecator ce esti, acolo e o strada cu sens unic, adica masinile circula idntr-un singur sens. si cand nu circula masinile trec pietonii.

  Acu sa vedem daca castig la apel.

  Gropare….iti dau o copie dupa comunciarea ? sa te crucesti?

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ remus: dă-ncoaci!
  PS: nu contest că nu ai trecut pe verde, da’ știi că polițaiul își poate da seama după semafoarele din jur dacă la tine e roșu sau nu, așa-i?

 3. Marian S Reply

  Doar un piculeţ oftopic: cât timp se stă pe viza aia?
  Pot să scap măcar până la alegeri şi un pic după?
  Că şi eu m-am înscris odată la loterie şi mi-au zis ăia căcalculatorului nu i-a plăcut de mutra mea. :mrgreen:
  Parcă aş mai încerca o dată. 🙄

 4. Andor Reply

  Off topic:
  Unu’ trece cu masina prin intersectie si e oprit de politie:
  – De ce ati trecut? N-ati vazut semaforul? Era rosu!
  – Semaforul l-am vazut, dar nu v-am vazut pe dvs!

  P.S. Fara suparare pt. remus, da’ e fain bancu’

 5. remus Reply

  no stati ca nu ati inteles pe deplin . scriu altfel pe liniute.
  1. politistul sta pe memo la 15 metri in spatele semaforului cu fatza catre intersectia cu unirii.
  din aceasta pozitie nu poate sa:
  -vada culoarea semaforului din dreptul nr2
  -vada semaforul de la electrica ca e cu spatele la el (m-a vazut pe mine deci nu se putea uita in spate)
  -se uite la alte semafoare pentru ca sens unic si nu are la ce sa se uite (cel de la pietoni este 98% invizibil fiindprivit de la un unghi de 90 de grade)

  2. Daca treceam pe rosu loveam cativa pietoni, asta pentru ca sper ca stiti cam cati pietoni nervosi asteapta sa treaca din dinspre Diesel spre pietonala ….

  3. aveam numere de Alba. asta zice cam tot.
  4. unde sunt inregistrarile video din intersectie? ca le-am cerut in instanta.

 6. Andor Reply

  Stiu, io am patit-o cu numere de SM….. nu povestesc nici io toata tarasenia, dar e similara cu cazul tau.
  Amu’ tot ce am (casa, masina, nevasta si prunci) is inmatriculati pe Cluj (da, sunt vinitura)

 7. remus Reply

  80% din Clujeni suntem vinituri. acu faza cu numerele de AB e deja notorie…

 8. Groparu Nemernic Reply

  @ remus: buna treaba cu inregistrarile, alea vor lamuri tăt.
  Și DA, toți suntem vinituri! Mai ales pentru că primii aici au fost ungurii, firește.

 9. remus Reply

  De ieri sunt posesorul unei camere video auto (un blaukpunt de 300 RON) asta ca sa evitam situatii descrise mai sus, pe viitor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *