Un prieten s-a apucat să-și ducă la indeplinire visul românesc: o casă pe pământ, nu pe apă, unde să stea la umbră, să bea bere și să se uite fericit la copii cum își dau în cap cu scândura cu cuie.

Marasti
Deși ar trebui să fii nebun să-ți faci casă când avem asemenea blocuri frumoase în Cluj

Așa cum șade bine la noi in țară, o asemenea intreprindere e în stare să-ți scoată peri albi dacă nu ai meșterii potriviți; si SIGUR nu ai meșterii potriviți, deci nu încercați asta acasă. Mno: el il avea, în persoana lu’ socru-so. Meșter umblat prin Grecia si Spania, experiență, cerea și oferea seriozitate; încă verde la 60 de ani, lucra pentru nimic, fără bani. Practic, omul era echivalentul unui El Dorado construit pe o Roșie Montană în stare pură.

În experiența asta a lui, a acumulat o grămadă de experiențe. Cea mai tare a fost cu două găști de oameni, care mai de care mai pestriți:

1. O gașcă de meșteri de prin Târgu Mureș, care veniseră la Cluj în perioada aia turbată de imobiliare, și care făcuseră o groază de bani atunci; apoi a venit criza, a măturat cu ei pe jos și au fost nevoiți să-și vândă sculele (ca să aibă bani de bere și de V33). Și de când începuse criza nu mai dăduseră pe acasă, de rușine, și în ultima vreme nici măcar nu mai sunau acasă;

2. Sătenii din mediul rural (casa e lângă Cluj, în ceva sat) care vin și lucrează toată ziua serios, frumos, punctual și nemțește, și-și rup spatele pentru un pachet de țigări și o sticlă de bere la PET. Nici măcar pentru mâncare!

Și, când casa fuse gata, omul dădu o masă și o beutură, să-i fie de noroc în noua casă. Și prima întrebare pe care i-am pus-o a fost:
– Și, ai obținut greu autorizațiile?
– E! zice. Autorizațiile se obțin ele, în timp.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Didinutza Reply

  Noi avem deja un sac de avize pt. un PUZ – PUD. Si ne mai trebe unul. Dupa ce imi fac casa o sa le inramez si le pun pe perete. La altceva nu folosesc!

 2. Copilu Minune Reply

  Pai asa ne construim si tara si viitorul. 😆
  Cu mesteri de strinsura si policalificati, fara blueprint si documentatii, cu credinta in Dumnezeu si respectind cu sfintenie principiul strategic “zici ca ei si faci cum vrei”.

 3. Copilu Minune Reply

  @ Gropare, da.
  Asa ma gindeam si eu. De asta tot romanul de succes isi cumpara A6, C Class si-si face viluta cu mesterul nea Gica si echipa lui de priceputi la toate.
  N-are nici o retinere sa cheltuiasca 60 mii Euro pe automobil, dar vila (2 etaje, 250 mp desfasurat) musai sa se incadreze in 50 mii. Cu tot cu teren si party-ul de inaugurare.

 4. Marian S Reply

  Cre` că tot tata socru l-a instruit pe amic.
  Pe vremurile odioasei dictaturi şi ale sinistrei sale soţii, amenda pentru construirea unei case fără autorizaţie ţinea loc şi de… autorizaţie!!!
  De-aia e bine să ai socru cu toate amintirile din tinereţe la el, zic. 👿
  PS: grammar nazi, mai sus am cumva o virgulă în plus?

 5. Marian S Reply

  Copilu Minune: Eu ştiu pe unul care şi-a făcut casă cu firmă de firmă şi A6 cu echipa lui de pricepuţi la toate. 😯
  Ghici care i-a ieşit? 🙄

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *